25 / 07 / 2024

yatılı müze konaklama

yatılı müze konaklama

Çorum Müzesi'nde, 2011 yılında başlayan uygulama kapsamında, içerisinde Hitit evi, eğitim atölyesi, sergi salonu ve yatakhane gibi bölümleri bulunan eğitim ve uygulama merkezinde yaklaşık bin öğrencinin konakladığı bildirildi

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı mecliste!

2021 yılı itibarıyla Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İdeal konut yatırımı nasıl yapılmalı?

İdeal konut yatırımı hakkında açıklamalar yapan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Gayrimenkulde gerçek sonuçları alabilmek için asgari 3 yılı göze almak gerektiğini söyledi.

Konaklama sektöründe yatırım stratejileri nasıl şekillenecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Mehmet Küçükkaya bugünkü yazısında konaklama sektöründe yatırım stratejilerinin nasıl şekilleneceğinden bahsetti. İşte o yazı...

Necip Fazıl Müze Evi kuruluyor!

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Necip Fazıl Müze Evi'nin kurulması için ilk adımı attı.

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi" açılışında, Türkiye'de siyasi tarih müze geleneğinin yavaş yavaş oluşmaya başladığını belirtti.

Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılışa hazır!

Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Yerleşkesi içinde yapımı tamamlanan ve yarın resmi açılışı gerçekleştirilecek olan müze ve kütüphanede Kayseri'deki gazetecilerle bir araya geldi.

Nuh Çimento yatırımcı ilişkileri bölümü sorumlularını yayınladı!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Nuh Çimento yatırımcı ilişkileri bölümü sorumlularını yayınladı.İşte Nuh Çimento yatırımcı ilişkileri bölümü sorumluları...

Doğtaş Kelebek Mobilya yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticileri!

Doğtaş Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Doğtaş Kelebek Mobilya yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticileri.

Metemtur Otelcilik yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticilerini yayınladı!

Metemtur Otelcilik Yatırım Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Metemtur Otelcilik Yatırım Sanayi A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticilerini yayınladı.

Enka İnşaat yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticilerini yayınladı!

Enka İnşaat Yatırım Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Enka İnşaat Yatırım Sanayi A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticilerini yayınladı.

Edip Gayrimenkul yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticilerini yayınladı!

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticilerini yayınladı.

yatılı müze konaklama Haberi

yatılı müze konaklama


Türkiye'nin ilk yatılı müzesi Çorum Müzesi'nde, 2011 yılında başlayan uygulama kapsamında, içerisinde Hitit evi, eğitim atölyesi, sergi salonu ve yatakhane gibi bölümleri bulunan eğitim ve uygulama merkezinde yaklaşık bin öğrencinin konaklayarak eğitim aldığı bildirildi.


Müze Müdürü Önder İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çorum Müze Müdürlüğü olarak 2011 yılında hazırladıkları "Çorum Müzesi Eğitim ve Uygulama Merkezi"ni, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) da desteğiyle faaliyete geçirdiklerini söyledi.


Amaçlarının gençlere, çocuklara ve yetişkinlere müze eğitimi vererek, kültür varlıklarına ilgilerini artırmak ve çeşitli konularda eğitimler vermek olduğunu ifade eden İpek, şöyle konuştu:


"Bunu yaparken de Türkiye'de ilk olarak yatılı müze eğitimi fikri ortaya çıktı. Bu alanı oluşturmak için de bir bütçe gerekiyordu. Bunu da OKA'dan karşıladık. Hitit evi, eğitim atölyesi, sergi salonu ve yatakhane bölümlerinden oluşturulan merkezimiz,...