19 / 05 / 2024

yatırım koordinasyon birimleri ne yapar

yatırım koordinasyon birimleri ne yapar

Yatırımcıların muhatap olduğu tüm bakanlıklarda yatırımcı dostu ofisler kuruluyor. Buna göre, yatırımlara ilişkin izin, lisans, ruhsat gibi işlemlere dair başvuruları alacak ve koordine edecek.

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yahya Kaya, Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Bakanlıklara yatırım koordinasyon birimleri kurulacak! 

Yatırımcıların muhatap olduğu tüm bakanlıklarda yatırımcı dostu ofisler kuruluyor. Buna göre, yatırımlara ilişkin izin, lisans, ruhsat gibi işlemlere dair başvuruları alacak ve koordine edecek.

İsrail'den Yahudi yerleşim birimleri için 20 milyar dolarlık yatırım!

İsrail, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin inşası ve genişletilmesi için 20 milyar dolar yatırım gerçekleştirdi.

2016'da en çok eğitime yatırım yapıldı!

Kayseri'de 2017 yılının ilk Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda, 2016'da en çok yatırımın eğitim alanında yapıldığı belirlendi.

Yatırım teşvik sisteminde köklü değişiklik yapılacak!

TBMM’ye sunulan torba yasa ile teşvik sisteminde köklü bir değişiklik yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından teşvik edilmesine karar verilen bir yatırım, özel koşullarda, yer ve sektör kısıtlaması olmaksızın normal teşvik sistemi dışında teşvik unsurlarıyla desteklenebilecek.

Lütfi Elvan: Yatırım ortamı iyileşecek!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Elvan, "Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik 2016'da çok ciddi somut adımlar atacaklarını belirtti.

Ordu'ya 4.4 milyar TL'lik kamu yatırımı!

Ordu'da 4 milyar 467 milyon TL tutarındaki 337 kamu yatırımı projesi, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda ele alındı.Vali İrfan Balkanlıoğlu kentte yürütülen 337 adet kamu yatırım projesindeki son durumu değerlendirdi.

OSKİ'den dev yatırım!

Çalışmalarına başlanacak olan 100 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapı yatırımı öncesi Ordu Büyükşehir Belediyesi, OSKİ Genel Müdürlüğü ve Aksa Doğalgaz Firması yetkilileri bir araya gelerek koordinasyon toplantıları düzenledi

Gebze'ye 322 milyonluk yatırım yapıldı!

Valilik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda açıklanan verilere göre Kocaeli'de en çok yatırımın Gebze’ye yapıldığı ortaya çıktı. Gebze’ye geçen yıl 321 milyon 969 bin 809 TL’lik yatırım oldu

Chery'den Sakarya-Karasu'daki bataklık araziye yatırım!

Ford'un ardından Çinli Chery de 500 milyon dolarlık yatırım planını `bataklık arazi'ye göre yaptı

Real'den mağazalarını yenilemek için 6 milyon Euro yatırım!

Kubilay Özerkan, "Bu sene, yenileme çalışmaları için 6 milyon avro civarında bir yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

yatırım koordinasyon birimleri ne yapar Haberi

yatırım koordinasyon birimleri ne yapar

Bakanlıklara yatırımcı dostu birimler geliyor. Yeni uygulamayla yatırımcıların muhatap olduğu tüm bakanlıklarda, yatırımlara ilişkin izin, lisans, ruhsat gibi işlemlere dair başvuruları alacak ve koordine edecek yatırım koordinasyon birimleri kuruluyor. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, "Yatırımcıların muhatap olduğu tüm bakanlıklarda, yatırımlara ilişkin izin, lisans, ruhsat gibi işlemlere dair başvuruları alacak ve bu süreçleri koordine edecek, Yatırım Ofisi ile temas sağlayacak 'yatırım koordinasyon birimleri' oluşturulacak" dedi. 

Mevzuat çalışmasının yatırım ortamı için kritik önem taşıdığını ve 11'inci Kalkınma Planı'nda da bu çalışmaların yansımaları olduğunu vurgulayan Ermut şu ifadeleri kullandı: "Bu çalışmayla yatırımların korunması ve bürokratik süreçlerdeki öngörülebilirlik adına çok önemli düzenlemeler getirilmesini öngörüyoruz. Burada hem özel sektör yatırımlarının korunmasına yönelik ilkesel hükümler getirmeyi hem de...