29 / 04 / 2024

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yahya Kaya, Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.



TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Kaya resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/yahyakaya55  üzerinden Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin bir paylaşım yaptı. 

Yahya Kaya, Doç. Dr. Melih Yeşilbağ’ın konuşmacı olduğu 'Konut Politikaları ve Barınma Krizi' seminerinden veriler de paylaştı.

Paylaşımında Türkiye’de son 3 yılda konut fiyatlarının enflasyonun üzerinde bir artış gösterdiğini dile getiren Kaya, konut üretiminin artmasına rağmen ev sahibi olma oranlarının özellikle büyükşehirlerde ve dar gelirli vatandaşlarda düşüş gösterdiğini kaydetti.

Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

İşte TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Kaya'nın o paylaşımı 

 

Dar gelirlilerin konut sahibi olmasının yolu açılmalı!

Halka arzda yeni dönem: 2024'te tüm başvurular e-Başvuru sisteminden alınabilecek!

Konut satış fiyatı artışında Kasım ayı şampiyonu il açıklandı!


Geri Dön