05 / 05 / 2024

yatırım merkezleri

yatırım merkezleri

AKTOB Araştırma Birimi'nin derlediği veriler, 62 bin yeni yatak ve 31 bin yeni istihdam üretecek olan projelerin yüzde 85'i Antalya, İstanbul, Muğla, İzmir, Konya'nın başını çektiği 15 ilde toplanıyor.

Türkiye'de AVM'lere yapılan yatırım 58 milyar dolar!

Anadolu Sohbetleri Buluşmaları etkinliğinde konuşma yapan AYD Başkanı Belgü, "Alışveriş merkezleri için 58 milyar dolarlık bir yatırım var ve 520 bin kişi bu yerlerde istihdam ediliyor" dedi.

Bitlis OSB'de yatırım için Kalkınma Bankası'na başvuru yapıldı!

Bitlis'te 70'den fazla girişimci, "Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım gerçekleştirmek için Kalkınma Bankası'na başvuru yaptı.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 92 milyar liralık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili son durumu anlattı. Bakan Elvan, söz konusu projeler kapsamında 92 milyar liralık yatırım ve 365 bin kişilik istihdamın öngörüldüğünü belirtti.

Termal turizme 40 milyon TL'lik yatırım!

Kültür ve Turizm Bakanlığı termal turizme yönelik 40 milyon TL’lik yatırım yapılması kararı aldı. Bu karar göre 8 ile yeni termal tesisler, termal su depoları ve turizm merkezleri kurulacak.

Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefi!

Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefleniyor. İki firma, projeleri hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladı.

Cazibe Merkezleri Programı'na 92 milyarlık yatırım başvurusu!

Cazibe Merkezleri Programı'nda tablo netleşti. Programa 92 milyar liralık yatırım, 365 kişilik de istihdam başvurusu geldi.

Cazibe Merkezleri Programı’na 82 milyar liralık yatırım başvurusu!

23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na yerli ve yabancı 8 binden fazla yatırım başvurusu geldi. Başvuruların yatırım bedeli 82 milyar TL'ye ulaştı.

Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldığını bildirdi. Elvan, taleplerin Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır'da yoğun olduğunu söyledi.

Van’a 1.6 milyar TL’lik yatırım yapılacak!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van için başvuruda bulunan çok sayıda yatırımcının 1 milyar 600 milyon liralık yatırım yapacağı öngörülüyor.

Şanlıurfa, dev holdinglerin yatırım radarına girdi!

Şanlıurfa, ‘Cazibe Merkezleri Programı' kapsamında 1 ay içinde 110 yatırım başvuru aldı. Zorlu Holding, Esas Holding, Emine Sabancı Kamışlı ve Nobel İlaç'ın arasında bulunduğu dev holdingler Şanlıurfa'da yatırıma hazırlanıyor.

Yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu!

Kalkınma Bakanı Elvan: "Cazibe Merkezleri Programı kapsamında dün itibariyle yatırım amaçlı başvuru bedeli 7 milyar lirayı buldu. Bu miktar her gün artmaktadır"

Türkiye’ye yatırım iştahı hız kesmedi!

Türkiye’ye yatırım iştahı hız kesmiyor. Hükümetin açıkladığı 'Cazibe Merkezleri' projesini fırsat bilen yabancı yatırımcılar Türkiye'ye akın etmeye başladı.

Şanlıurfa'ya 3 milyon TL'lik yatırım talebi geldi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Şanlıurfa’da kısa sürede 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldiğini söyledi.

yatırım merkezleri Haberi

yatırım merkezleri

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi verilerine göre, 3,8 milyar TL'lik toplam yatırım bütçesinin yüzde 31,5'i Antalya'da, yüzde 16,8'i de İstanbul'da bulunuyor. Bu iki il, yaratılacak olan istihdam, yeni oda ve yatak kapasitesi açısından da toplam değerlerin yarısını elinde tutuyor. 


Verilere göre yapılmakta olan ve proje halindeki tesislerin dağılımında ilk sırayı, yüzde 37 ile 3 yıldızlı oteller alırken, bu projelerle toplamda 12 bin dolayında yatak devreye girecek. Yeni projelerin yüzde 31,5'ini oluşturan 4 yıldızlı tesislerle 21 bin yatak, 5 yıldızlı tesislerle de 26 bin yatak açılacak. 


Adana İlk...