28 / 04 / 2024

Yatırım yapılması gereken oteller

Yatırım yapılması gereken oteller

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, yılda 65 milyon turist ağırlayan İspanya'da bile beş yıldızlı otel sayısının Antalya'dan az olduğunu söyledi.

Altın değil, dolar hiç değil... İslam Memiş asıl buna yatırım yapın dedi! Yer yerinden oynadı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası faiz kararını açıkladıktan sonra yatırımcılara açıklamalarda bulunarak asıl yatırım yapılması gereken yatırım aracını açıkladı.Altın değil, dolar hiç değil...

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Türk müteahhitlere Kanada'ya yatırım yapın çağrısı!

Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman yaptığı açıklamada Kanada'nın Türk müteahhitler için henüz çok yeni bir pazar olduğunu belirterek, ciddi fırsatlar sunan bu ülkede mutlaka yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.

2018'de ulaşıma 28 milyar 800 milyon liralık yatırım yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, son 15 yılda 380 milyar 200 milyon liralık yatırım yapıldığını vurguladı. Arslan, gelecek yıl ise 28 milyar 800 milyon liralık yatırım yapılacağını ifade etti. 

Dab Yatırım Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dab Yatırım Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Davut Başkan tarafından 10 bin TL sermaye ile 6 Kasım'da kuruldu.

Karagülle Gayrimenkul Yatırım Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Karagülle Gayrimenkul Yatırım Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Erhan Karagülle tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kamu-özel iş birliğiyle 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Türkiye'de bugüne kadar kamu-özel iş birliğiyle imzalanan 221 uygulama projesine 60 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

Mesyap Yatırım Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Mesyap Yatırım Yapı Anonim Şirketi Mehmet Emin Soysal tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Ulaşıma 10 yılda 100 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, sağlık teknolojileri, ulaştırma altyapısı ile teknoloji, iletişim ve sanal gerçeklik alanlarında 10 yılda 300 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ifade etti.

KKTC, yatırım yapılmayan turizm arazilerini geri alacak!

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yatırım yapılmayan turizm arazilerin geri alınacağını açıkladı.

Özbekistan'da 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı!

Özbekistan'da bu yıl 7,3 milyar dolarlık yatırım yapılması hedefleniyor. Yılın ilk dört ayında 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı.

Fitch, İzmir'in 'yatırım yapılabilir' notunu yükseltti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Fitch Ratings'in mayıs ayı raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin "AA+" olan kredi notunu, yatırım yapılabilir seviyesinin en üst basamağı olan "AAA"ya yükselttiği belirtildi.

Asem Yatırım Yapı Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asem Yatırım Yapı Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Mustafa Sabbagh ve Bahrettin Bitkay ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Yatırım yapılması gereken oteller Haberi

Yatırım yapılması gereken oteller

Verilen teşvik belgeleriyle beş yıldızlı otel projeleri adeta patlama yaparken, otelciler hızlı artıştan endişeli. Turizm sektöründe yapılan yatırmları anlatan Bayındır, şöyle konuştu: "İspanya'ya 2014 yılında yaklaşık 65 milyon turist geldi. 2015 itibariyle İspanya'da ülke genelinde toplam 5 yüdızlı otel sayısı 251, bu otellerin yatak kapasitesi ise toplam 78 bin. Ülkemizde ise, sadece Antalya'da 298 faal, 53 yatırımda olmak üzere toplam 351 adet 5 yıldızlı otel tatil köyü var. Bu tesislerde yaklaşık yatak sayısı 294 bin. İstanbul'da ise Ocak 2015 itibari ile şehirde faal olan 5 yüdızlı otel sayısı 79, yatırımı devam eden 44 adet 5 yüdızlı otelin tamamlanması üe 5 yıldızlı otel sayısı 123'e yatak sayısı ise 67 bine çıkacak." 



KÜÇÜK OTELLER ÖNDE 


Bayındır, global dünyada kitle turizmi yerini hızla bireysel turizme...