15 / 05 / 2024

yatırımcıya Atıl fabrika mı verilecek

yatırımcıya Atıl fabrika mı verilecek

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın “Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz” sözlerinin ardından ekonomi yönetimi ülke genelindeki atıl fabrikaların üretime kazandırılması için çalışma başlattı.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

2023 halka arz şirketleri yatırımcıya ne kadar kazandırdı!

Borsa İstanbul’da 2023’de rekor sayıda halka arz gerçekleştirildi. Halka arzlarla birikte yatırımcı sayısı da arttı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçen yıl halka arz edilen şirketlerin 30 Ocak'ta ulaştığı rakamları paylaştı.

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Dünyaca ünlü bankadan altın için yatırımcıları korkutan açıklama! Altında dananın kuyruğu kopacak!

Altın son dönemde yatırımcıya güven vermeye devam ediyor. Özellikle çeyrek altın ve ons altının günlük fiyat hareketleri, yatırımcılarca yakından izleniyor. Bu doğrultuda, altın düşecek mi, yoksa yükselecek mi sorusuna cevap dünyaca ünlü Alman Commerzbank'tan geldi.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? BIST 100 yükseldi mi? Yatırımcılar bu rakamlara göz atın!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yeni güne nasıl başladığı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki Borsa bugün yükseldi mi? İşte ayrıntılar...

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, dün açıklana Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve altın değer kaybetti. Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Bugün gram altın ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 altın fiyatları.

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL'lik satış yapılan halka arz sürecinin ardından, bugün Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı gümüş mü olacak? Altının pabucu dama atılıyor! Yatırımcılar hemen bakın!

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracının gümüş olabileceğini belirtti. Altının pabucu dama mı atılıyor! Altın ve gümüş yatırımcıları baksın, iste son dakika gümüş yorumu...

İslam Memiş’ten net tavır! Hiçbir yatırımcıya kaybettirmez! Hemen bakın!

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, piyasaya dair yeni analizlerde bulundu. Yatırımcılar hemen baksın!

yatırımcıya Atıl fabrika mı verilecek Haberi

yatırımcıya Atıl fabrika mı verilecek

Kalkınma Bakanlığı, özel sektörün tamamlayamadığı veya atıl durumda bıraktığı tesisler hakkında envanter çalışması başlattı. Bakanlık, özel sektörün ilk kazmayı vurduğu ancak üretime geçirmediği tesislerin tek tek listesini çıkarıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) yazı gönderen bakanlık, terör, maddi imkansızlık veya iflas gibi nedenlerle tamamlanmayan ya da faaliyete geçirilmeyen tesislerin listesinin çıkarılmasını istedi. 

envanter çıkarılıyor


Bakanlık ilerleyen günlerde yatırımcılara uygun yatırım yeri tahsisi konusunda bu fabrikaları da alternatif olarak firmalara sunmayı hedefliyor. Yazıda, tesislerin inşaatına ne zaman başlandığı, inşaatların ne zaman durdurulduğu, gibi bilgiler istendi. Tesislerin bulunduğu arazinin büyüklüğü, toplam kapalı alanı, yatırım tamamlandığında istihdam edeceği kişi sayısı, öngörülen yatırım maliyeti, yatırım teşvik belgesi alıp almadığı, otoyol, demiryolu ve havaalanı gibi ulaşım yollarına uzaklığı, altyapısıyla ilgili bilgilerin eksiksiz olması da yazıda...