05 / 05 / 2024

yatırımlık ev

yatırımlık ev

'Başımı sokacak iki göz evim olsun'dan 'Kiraya veririm, olmadı iki sene sonra satar köşeyi dönerim'e evrilen yuva ihtiyacı artık yatırım aracı olarak görülmeye başlandı. 

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

Ev mi dükkan mı? İstanbul, Ankara ve İzmir verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan fiyat endeksini yayımlamasından sonra konut ve dükkan fiyatlarındaki değişim de masaya yatırıldı. Peki ev mi dükkan mı? 

Genç yatırımcılara 3 önemli tavsiye! 'Ev, araba ucuzdu artık her şey pahalandı diye kaçmayın'!

Milyonlarca genç, çoğu zaman kısa yoldan köşeyi dönmenin yollarını arıyor. Peki gençler nasıl yatırım yapmalı? Kısa yoldan köşeyi dönmek mümkün mü? 

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar sosyal medyada da sık sık gündem oluyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Ülkemizde maalesef en kötü yatırım aracı, evini kiraya vermek oldu" dedi ve bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız, aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız?

Son günlerde konut yatırımı ve mevduat faizleri sık sık karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL paranız olsa 15 bin TL kira getirili ev mi alırsınız yoksa aylık 60 bin TL getirili faize mi yatırırsınız? Vatandaşlar ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Vatandaş o bölgeye akın etti fiyatlar yükseldi! Kentte yatırımlık arsa kalmadı...

Kayseri'nin önemli üretim merkezlerinden OSB alanında fabrika yatırımı yapmak isteyen girişimciler, arsa tahsisi bekliyor. Konu hakkında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, "Arsamız yok, sınırlarımız doldu" dedi.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

Ev ve iş yerleri yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? 

DASK teminatlarının piyasa şartlarına göre güncellenmemesi durumunda, deprem bölgelerinde, birçok kişi için, ev ve işyerlerinin yatırım aracı olmaktan çıkabileceği uyarısı geldi.

Bülent Kırımlı kimdir? Hangi pozisyonlarda görev yürüttü? İnfo Yatırım’daki görevi ne?

Bülent Kırımlı ne zaman doğdu? Nereden mezun oldu? Çalışma hayatına ne zaman ver nerede başladı? Hangi görevlerde bulundu? İnfo Yatırım’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Bülent Kırımlı ile ilgili merak edilenler...

Her 100 kişiden 15’i, yatırım amaçlı yazlık almak istiyor!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in yazlık ev sahipliği ve kullanım tercihlerini masaya yatırdığı özel araştırma dosyasına göre, kullanıcıların yüzde 70’i yazlık kiralamak yerine satın almayı tercih ettiğini, yüzde 15’i ise yatırım amaçlı düşündüğünü belirtiyor.

yatırımlık ev Haberi

yatırımlık ev

İstanbul bugün "Konut: İnsan hakkı mı, yatırım aracı mı? İnsan hakkı olarak konut için olası işbirlikleri" paneline ev sahipliğinde bulunuyor. Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleşecek gösterim ve panel saat 19.00'da düzenleniyor.

İyi Günler'de yer alan habere göre; 'Başımı sokacak iki göz evim olsun'dan 'Kiraya veririm, olmadı iki sene sonra satar köşeyi dönerim'e evrilen yuva ihtiyacı, Türkiye'de yatırım aracı olmaya başladı.

Temel insan hakları içinde bulunan konut ihtiyacı, dev şirketlerin en büyük rant alanı haline geldi. Sosyal konut anlayışı, büyük bölgelerde hızla yükselen kiralar nedeniyle önce toplu konutlara, ardından lüks sitelere döndü.

Milyonlarca insan kibrit kutusu haline gelen evimsi konutlara sıkıştırılırken, bölgelerde insan - toprak - tabiat ilişkisi hızla kesildi. Uzmanlar küresel sorun haline gelen hızlı betonlaşmanın konut sorununu çözmek amacıyla yeni problemlerin...