29 / 04 / 2024

yavuz sultan selim köprüsü nerede

yavuz sultan selim köprüsü nerede

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı ve 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü selfie çekmek isteyen vatandaşlarla doldu. 3 milyar dolarlık köprünün açılışı dünya medyasında "Ne darbe girişimi, ne de terör örgütleri Türkiye'yi durduramadı" yorumlarıyla haber oldu.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

20 soruda Yavuz Sultan Selim Köprüsü!

Dünyanın en geniş köprüsü olma özelliği taşıyan ve İstanbul'un iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Selim Köprüsü'nün açılışı dün yapıldı.. İşte 20 soruda Yavuz Sultan Selim Köprüsü..

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 3 gün sonra açılacak!

26 Ağustos'ta açılışı yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son hazırlıklar yapılıyor. Köprü, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne kuş ayarı!

7 kuş gözlemcisi tarafından yapılan çalışmayla, 3. köprünün kuş göçlerine etkisi ortaya konacak. Köprüye sesli, ışıklı, boyalı uyarılar yerleştirilecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul'un silüetindeki yerini aldı!

İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, aradan geçen 3 yılda kentin siluetindeki yerini aldı. Köprü İstanbul'un Avrupa yakasındaki Garipçe ile Anadolu yakasındaki Poyrazköy arasına inşa edildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü uzaydan görüntülendi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapım aşaması TÜBİTAK'ın RASAT uydusu tarafından adım adım görüntülendi. İşte Asya ve Avrupa kıtasını 3.kez birleştiren o köprünün uzaydan görüntüsü...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 510 milyon dolar ödenecek!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapan şirketlere, 92 kilometrelik yoldan ve köprüden tek bir araç geçmese bile, 10 yıl boyunca devlet, KDV hariç yılda toplam 510 milyon dolar ödeyecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son tabliyeler yerleştirildi!

Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projeleri arasında gösterilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. İstanbul'un iki yakasını üçüncü defa birleştirecek köprüde karşılıklı son tabliyeler büyük bir titizlikle yerleştirildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde son 391 metre!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde iki yakanın birleşmesine 391 metre kaldı. Köprünün önümüzdeki Nisan veya Mayıs aylarında açılması planlanıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Mayıs 2016'da hizmete girecek!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 59 tabliyeden 38'inin montaj ve kaynak işlemi sona erdi. İki yakanın birleşmesi için sadece 535 metre kaldı. Ulaştırma Bakanı Bilgin, köprünün Mayıs 2016'da hizmete gireceğini söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesinde çelik tabliye montaj işlemlerinde son viraja girildi. Köprüde en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 36'ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son 648 metre!

Işıklandırılması yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde tabliye döşeme işlemi sürerken, iki yakanın otoyol ve tren yoluyla birleşmesine 648 metre kaldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bu yıl açılacak!

Çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından inşa edilecek, yüksek mühendislik ve teknoloji ürünü 3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçecek.

3. Köprü'de 59 tabliyeden 23’ünün montajı tamamlandı!

‘Kedi Yolu’ montajı geçen ay biten 3’üncü Köprü’de çalışmalar hızlandı. Köprüdeki toplam 78 adet eğik askı halatın montaj işlemi bitti. En ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 23’ünün montaj ve kaynak işlemi de sona erdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle 3,4 milyar liralık tasarruf sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde zamandan ve yakıttan toplam 3 milyar 455 milyon lira tasarruf sağlandığını, karbon emisyonunun da 18 bin ton azaltıldığını açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüzde 51 hissesi IC İÇTAŞ’a devrediliyor!

Yavuz Sultan Selim’in işletmesinden çekilen İtalyanlardan sonra bu defa bir kötü haber de Fransızlardan geldi. Buna göre Fransız devi Egis, hissesini ortağı IC İÇTAŞ’a devretmeye karar verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışında son durum ne?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027'ye kadar işletme hakkını elinde tutan IC Yatırım Holding, bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri askıya aldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun satışında sona gelindi!

2021'in ilk büyük satışı için geri sayım başladı. IC İçtaş, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun yüzde 51'inin satışı için Çinliler ile yürüttüğü görüşmeleri imza aşamasına getirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hisse devrine Çinli bankalardan destek!

İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu işletmesinin devrinde Çinli yatırımcılar büyük Çinli bankalardan finansman desteği aldı. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satışında belirsizlik!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün; China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’e satış görüşmelerinde “belirsizlik” oluştu. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 1,5 milyar TL, karayollarına 7 milyar TL ödeme!

Karayolları, 2019'un ikinci yarısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, garanti kapsamında 1.6 milyar lirayı aşkın ödeme yaptı...

KGM'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisse devri açıklaması!

Karayolları Genel Müdürlüğü, "Bu hisse devri, 3,1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı anlamına gelmemektedir" şeklinde açıklama yaptı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde hisse devrine vize!

Rekabet Kurulu, Astaldi S.P.A'nın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerinin IC İçtaş'a devrinin izne tabi olmadığı kararını verdi...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yaklaşık 1.5 milyar lira ödeme!

Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Çevre Otoyolu’na, yılın ilk yarısı için araç geçiş garantisi kapsamında devletin yapacağı ödeme tutarı büyük ölçüde belli oldu. Temmuz ayının son haftasında işletmeci şirkete, 1 ile 1.5 milyar TL arasında bir ödeme söz konusu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?

Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı'nın satılacağı iddiaları gündeme geldi Ancak şirketler konuyla ilgili açıklama yapmadı. Satış sürecinde olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ödeme koşulları değiştirildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hisse satışında kur tartışması!

İtalyan Astaldi'nin girdiği mali dar boğaz nedeniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki yüzde 33 hissenin Çinli gruba satış görüşmeleri geçiş ücretlerindeki kur ayarlaması nedeniyle  tıkandı.

yavuz sultan selim köprüsü nerede Haberi

yavuz sultan selim köprüsü nerede

Resmi törenle önceki gün hizmete sunulan İstanbul Boğazı'nın üçüncü gerdanlığı Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü araç trafiğine açıldı. 3. Köprü'yü merak eden vatandaşlar, bağlantı yollarının açılmasıyla birlikte gece saatlerinde gişelerden ücretsiz geçerek köprüye ulaştı. Sürücüler aileleriyle birlikte selfie yarışına girdi, bazı vatandaşlar cep telefonuyla köprüden canlı yayın yaptı. 3 milyar dolara mal olan köprüden geçen vatandaşlar araçlarının kornalarına basarak sevinç gösterileri yaptı. Bu sırada köprüde görevli trafik polisleri duran araçlara, "Vatana millete hayırlı olsun, güle güle kullanın" anonsuyla sürpriz yaptı. Başta tır ve kamyon şoförleri olmak üzere, köprünün güzelliğine ve ihtişamına hayran kalan tüm vatandaşlar aynı ortak düşünceyi dillendirdi: Allah bu köprüyü yapanlardan razı olsun...


REİSİMİZ SAĞ OLSUN...

Ailesiyle birlikte köprüye gelen Ergin Ardıç "Vatana, millete hatıra kalacak bir eser oldu....