22 / 05 / 2024

yayla turizmi 2014

yayla turizmi 2014

Serin havası, ormanları, krater gölleri, dereleri, yöresel yemekleri ve kültürel yaşantı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, son günlerde artan hava sıcaklıklarından bunalan, çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor...

Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor!

Ordu’nun turizm merkezi Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek tatil köyü, yılın 12 ayı yayla turizmi yapılmasına fırsat sağlayacak.

Fethiye Yayla Karaçulha'da arazi kavgası!

Fethiye'nin en eski yerleşim yeri olan ve 2014'te Seydikemer'e dahil edilen Yayla Karaçulha'da arazi kavgası çıktı.

Bursa'ya Natural Park inşa ediliyor!

Bursa'nın Keles ilçesine yayla turizmi tesisi yapılıyor. Bungalov tarzı evlerde kalanlar, organik ürünler yetiştirip, okçuluk, balıkçılık, at biniciliği ve safari gibi faaliyetler yapabilecek.

Denizli Çameli Yaylası turizmin başkenti olacak!

Hollanda, Fransa ve İngiltere'den tur şirketi yetkilileri Çameli'yi ziyaret etti. Avrupa ve Asya'nın yayla kenti olarak Çameli'yi seçtik diyen yetkililer alternatif turizm için yapılacak yatırımlarla Çameli'nin Yayla Turizmi'nin başkenti olacağını ifade e

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Yayla Enerji 2014 gelir tablosunu yayınladı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Turizm A.Ş. 01.01.2014 - 31.12.2014 dönemine ilişkin olarak vermiş olduğu Kurumlar Vergisi Beyannamesi ekinde yer alan mali tabloları yayınladı.

Yayla Enerji'nin Erciyes'teki inşaatında sel hasarı meydana geldi!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş.'nin Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yer alan yatırımlarının inşaat alanında 20.08.2014 tarihinde meydana gelen sel felaketi toplam hasarı 353 bin 675 olarak belirlendi.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Şişli su kesintisi 12 Aralık 2014 saatleri!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli ilçesinin Yayla mahallesinde şebeke hattının dezenfekte edilmesi nedeni ile 12 Aralık 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor...

Denizli teleferiğe kavuşuyor!

Kentin prestij projelerinin basında gelen yayla turizmi ve teleferik projesinde sona yaklaşıldığını müjdeleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ''Denizli, bölgedeki ilk teleferiğe kavuşuyor'' dedi.

Denizli'de yayla turizmi projesi hız kesmeden sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği yayla turizmi projesi tüm hızıyla devam ediyor. “Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi”nin ilerleme toplantısı yapıldı.

Denizli'de bin 700 metrelik teleferik hattı hayata geçiriliyor!

Denizli’de yayla turizminin başlatılması amacıyla bin 700 metre uzunluğundaki teleferik hattı ile yayla turizmi projesi hayata geçiriliyor.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teleferik ve tesis projesini inceledi...

yayla turizmi 2014 Haberi

yayla turizmi 2014

Serin havası, ormanları, krater gölleri, dereleri, yöresel yemekleri ve kültürel yaşantı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, son günlerde artan hava sıcaklıklarından bunalan, çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor. 


Doğu Karadeniz'deki yaylalar, yörede hayvancılık yapanlara sağladığı ekonomik girdinin yanı sıra, yürüyüş, çim kayağı parkurları, rafting. kano sporları, av ve olta balıkçılığı için uygun akarsularıyla yıl boyunca turizm açısından önemli potansiyel oluşturuyor. 


Yaz aylarının sıcak ve nemli havası ile iş hayatının stresi, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak, buz gibi sulan kaynağından içmek ve yöresel yemeklerden tatmak isteyen turistler, soluğu Doğu Karadeniz'in yaylalarında alıyor. 

Yörede bazıları Bakanlar Kurulu kararınca turizm merkezi ilan edilen ve güzellikleri ile göz dolduran yaylalarda, geçmişte yine "konar göçer" yaşam tarzının sonucu olarak ortaya çıkan ve halen...