16 / 05 / 2024

Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa Bakım ve Onarım İşlemler

Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa Bakım ve Onarım İşlemler

Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların Yetiştirilmesi Projesi'ni tamamlayan 20 gence sertifikaları verildi.

Yayla Yıkım Hafriyat İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yayla Yıkım Hafriyat İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda Fuat Özdemir tarafından kuruldu.

Yayla Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yayla Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Fırat Yayla tarafından kuruldu.

Ordu'da yayla ve meramlardaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince, yayla ve meralarda 2017 yılından sonra inşa edildiği ya da inşasına başlandığı tespit edilen yapıların yıkılması için çalışmalar başladı. 

Yayla ve köylerdeki ahşap yapılar için 20 gence sertifika verildi!

Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların Yetiştirilmesi Projesi'ni tamamlayan 20 gence sertifikaları verildi.

Isparta'da köylere sıcak asfalt yatırımları başlıyor!

Isparta İl Özel İdaresi, 2017'de köylere sıcak asfalt yatırımına başlıyor. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, 2017 ve 2018'de toplam 500 km köy yolunun sıcak asfaltla kaplanacağını söyledi.

Antalya Kırkpınar ve Küçükköy yolu asfalta hazırlanıyor!

Antalya Büyükşehir, kent merkezlerine uzak mahallelerdeki yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Korkuteli’nin Kırkpınar Mahallesi ve Küçükköy yayla yolunda asfalt hazırlığına başlanıldı.

İzmit Belediyesi köylere konak yapacak!

İzmit Belediyesi tarafından şehir merkezinde yapılan mahalle konakların benzerlerini köylere de yapılacak. Yetkililer , “Şimdiye kadar Çubuklu ve Gökçeören köylerindeki konakların yağımı tamamlanıp hizmete girdi.

Yayla Atık Su Arıtma Tesisi yapım ihalesi sözleşmesi imzalandı!

Keşan Belediyesi’nin çevreye duyarlılığını perçinleyen projelerinden olan Yayla Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapım ve kontrol ihalelerinin sözleşme imza töreni, 10 Mart 2015 Salı günü gerçekleştirildi.

Karesi köylere 101 bin metrekare kilit parke döşemesi yaptı!

Balıkesir’de Avrupa standartlarında bir kent yaratmak için gece gündüz çalışan Karesi Belediyesi, bu kez ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylere toplam 101 bin metrekare kilit parke döşemesi yaptı.

Köylere sosyal tesisler artık daha kolay yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İskan Kanunu yönetmeliğin 14’üncü maddesi bazı değişiklikler yaptı. Köylere sosyal tesisler artık daha kolay bir şekilde yapılacak.Önceki mevzuat hükümleri gereği sosyal tesisler ve alt yapı hizmetleri yapılamıyordu.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Bozüyük'te yaptırdığı han ve köprü turizme kazandırılacak!

Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında ordunun dinlenmesi ve ibadetini yapması için yaptırılan yaklaşık 500 yıllık tarihi dokularda Vali Amir çiçek, incelemelerde bulundu. Kanuni'nin mirası cam, han ve köprü turizme kazandırılacak.

Çankırı, Karabük ve Kırıkkale elektrik kesintisi! 18 Kasım 2014

Başkent Elektrik Dağıtım tarafından yapılan açıklamaya göre, planlı elektrik kesintisi programı kapsamında, Çankırı, Karabük ve Kırıkkale'de 18 Kasım 2014 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak. İşte o bölgeler...

Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale'de elektrik kesintisi! 16 Kasım 2014

Başkent Elektrik Dağıtım tarafından yapılan açıklamaya göre, planlı elektrik kesintisi programı kapsamında Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale'de 16 Kasım 2014 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak. İşte bölgeler...

Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa Bakım ve Onarım İşlemler Haberi

Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa Bakım ve Onarım İşlemler

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Of Ticaret ve Sanayi Odası (OFTSO) tarafından yürütülen, Of Teknoloji Fakültesi'nin proje ortağı, Sözenler Orman Ürünleri'nin iştirakçi olarak yer aldığı, 'Yayla ve Köylere Uygun Ahşap Yapıların İnşa Bakım ve Onarım İşlemlerini Gerçekleştirebilecek Nitelikli Elemanların Yetiştirilmesi Projesi'nin ahşap yapılar ve ahşap farkındalık isimli kapanış toplantısı yapıldı. 

Toplantıya Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem, Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Sözenler Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Sözen ve davetliler katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral, projenin genel hedefinin Trabzon yöresi yayla ve köylerinde inşa edilecek ahşap yapıların üretim, bakım ve...