01 / 05 / 2024

yazlık kiralama 2015

yazlık kiralama 2015

YAŞAR Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Gökçe Özdemir ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ferika Özer Sarı, Türkiye’de sayıları 600 bine yaklaşan yazlık konutların dört mevsim turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Yazlıklar kiralanarak turizme açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" hazırlandı..

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Yazlık sitelerde günlük kiralamalar nasıl engellenir? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında yazlık sitelerde kiralama konusunu kaleme altı.

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Yazlık bölgelerdeki emlakçılara dikkat!

Yazlık bölgelerden ev kiralamayı düşünenlere uyarı geldi. Yetkililer, ev kiralayacaklara mağdur olmamaları için belgeli, bürosu olan emlakçılardan kiralama işlemi gerçekleştirmesini öneriyor. 

Çeşme'de yazlık fiyatları 425 bin TL'yi buldu!

2015 Ocak-Mayıs ayı sahibinden.com verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası olurken, yazlık evlerde ortalama fiyatın 425 bin TL’yi bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu.

Çeşme’nin yazlık ev fiyatları Bodrum’u solladı!

2015 yılı Ocak – Mayıs ayı sahibinden.com verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası olurken, yazlık evlerde ortalama fiyatın 425 bin TL’yi bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu.

Asya Varlık Kiralama Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağını yayınladı!

Asya Varlık Kiralama A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu'nda 24.06.2015 Tarihli Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağını yayınladı.İşte Asya Varlık Kiralama A.Ş açıklaması..

2015 yazlık konut fiyatları açıklandı!

Emlak Endeksi'ne göre yazlık konut fiyatları açıklandı. İşte mütekabiliyet yasasından sonra hareketin artarak devam ettiği yazlık ev piyasasında son durum...

Gölcük Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri'ne talep arttı!

Gölcük Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri olan Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri, havaların ısınmasıyla halktan büyük ilgi görmeye başladı.

Yazlık evlere tropikal hava katacak dekorasyon önerileri!

Doğal materyaller, canlı ve baskın renkler, egzotik ahşap mobilyalar, palmiye, bambu ve mercan... Yazlık evinizi bu yaz tropik adaların havasına sokmaya ne dersiniz?

Ada Kaya İnşaat Yazlık'ta konut yapımına başladı!

Sakarya'da inşaat alanından önemli adımlar atan Ada Kaya İnşaat, Serdivan Yazlık'taki 100 konutluk projesinin startını verdi.

Yazlık yerlerde inşaat yasağı başladı mı?

İnşaat yasağı, turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde turistik yörelerde uygulanıyor. Peki, 2015 yılı için yazlık yerlerde inşaat yasağı ne zaman başlar? Yazlık yerlerde inşaat yasağı başladı mı?

Alt gelir grubu TOKİ Bilecik Bozüyük kura 2015!

Alt gelir grubu TOKİ Bilecik Bozüyük kura 2015 kapsamında başvurular bugün sona eriyor. Projede 352,18 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

yazlık kiralama 2015 Haberi

yazlık kiralama 2015

Avrupa’da 49 milyon kişinin ev kiralayarak tatil yaptığını belirten Doç. Özdemir, “İkincil konutların turizmde alternatif gelir oluşturma arayışları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor. Bunun başarılı örnekleri Mersin ve Ayvalık’ta kendisini gösterdi. Ancak ülke ekonomisine ciddi anlamda yük getiren bu ikincil konutlar için daha geniş çapta bir eylem planı hazırlanmalı. Atıl konutlar 12 ay boyunca turizme hizmet edebilir. Ayrıca yeterli konaklama imkanı sağlanamadığı için yapılamayan uluslararası konferanslara ve büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapılabilir” dedi.


BÜYÜK EKONOMİK KAZANÇ

Özdemir, İspanya’da ikincil konutların hayata geçirilmesi için planlanan projenin başarıyla hayata geçirildiğini söyledi, “İsviçre’de 250 bin otel yatak arzına karşın 1 milyon ikincil konut yatak arzı bulunmakta. İspanya’da ise yatak arzının yaklaşık yüzde 75’i ikincil konutlardan sağlanmakta. Biz de ülke olarak...