02 / 05 / 2024

yazlık site evlerinde aidat

yazlık site evlerinde aidat

Yazlık sitelerde, günlük temizlik, güvenlik vb. gibi hizmetler için yazlık sakinleri tarafından belli oranlarda aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, yazlık site aidatları nasıl belirlenir? Yazlık site aidatı ne zaman ödenir?

Yazlık sitelerde aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yazlık sitelerde yaşanan aidat sorunu" kaleme aldı. İşte yazının detayları..

Zeytinlik alanlarına yazlık site inşaatı!

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nden başlayıp, Edremit Körfezi sahillerine kadar uzanan zeytinlik alanlar yazlık site inşaatlarının tehdidi altında.

Mariah Carey, Malibu'dan günlük 10 bin dolara yazlık kiraladı!

James Packer'la sık sık gündeme gelen Mariah Carey, Malibu'dan yazlık bir malikane kiraladı. Şarkıcının günlük kira bedeli olarak 10 bin dolar ödediği söyleniyor.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti İzmir'den yazlık ev aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir’in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. Dünyaca tanınan ünlü isimlerin emlak danışmanlığını yürüten bir İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş açıkladı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

Nehir Erdoğan İzmir Mordoğan'dan yazlık alacak!

Eşi Ahmet Sesigürgil’le evlendikten sonra Paris’e yerleşen Nehir Erdoğan, tatil için geldiği İzmir’in keyfini çıkartmaya devam ediyor. İkilinin, çok beğendikleri Mordoğan'dan yazlık alacakları konuşuldu.

Muğla'da yazlık konut piyasası yükselişte!

EVA Gayrimenkul Değerleme, Muğla'da yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

Onur Öngün: Yazlık almak yatırım değil, lüks!

Onursal Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, en çok ‘yatırım için yazlık alınır mı?’ sorusuyla karşılaştıklarını belirterek, yazlık alımlarını sosyal bir yatırım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Yatırım için yazlık alınır mı?

Gayrimenkul uzmanları, yaz dönemlerinin en çok tartışılan konularından olan ‘yazlık alma’ fikrinin yatırım için iyi bir araç olmadığı görüşünde.

Yazlık evler nerelerden alınmalı?

Türkiye ekonomisinin büyümesi, kişi başı milli gelirin artması ve tatilin lüks değil bir ihtiyaç olarak algılanması ikinci konut olarak adlandırılan yazlık evlere olan talebi artırıyor.

yazlık site evlerinde aidat Haberi

yazlık site evlerinde aidat

Yazlık site aidatları nasıl belirlenir?

Yazlık sitelerde, günlük temizlik, güvenlik vb. gibi hizmetler için yazlık sakinleri tarafından belli oranlarda aidat ödemesinin yapılması gerekiyor. Aidat, yönetim tarafından belirlenen miktarlarda olup, yine belirlenen tarihlerde ödemesinin yapılması gerekiyor.


Aylık aidat borcu ödemelerinin her ayın en geç 15’ine kadar yapılması gerektiği belirlenmiş ise, bu tarihe kadar ödemelerin yapılmış olması gerekiyor. Aidatların belirlenen zamanda ödenmesi esastır. Zamanında ödenmeyen aidatlar için, yasaların belirlediği kanuni süreç ve yasal işlem uygulanıyor.  

Zamanında ödenmeyen aidatlar

Son ödeme gününe (ilgili ayın 15. gününe) kadar ödenmeyen aidatlar, Gecikmeli Aidat İzleme Formu’na kaydedilerek takibe alınır ve durum Yönetim Kurulu’na raporlanır.


Yönetim Kurulu,

Bağımsız bölüm sakin/maliklerinden aidatlarını son ödeme gününe (ilgili ayın 15. gününe kadar ödemeyenlere şifahi ve yazılı uyarıda bulunulmasına,


Site yönetiminin son ödeme gününe kadar ödenmeyen...