30 / 04 / 2024

yazlıklar emlak vergisi

yazlıklar emlak vergisi

Emlak vergisi oranları büyükşehirde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre normal yöredeki bir evin emlak vergisi binde 1 iken; büyükşehirde bu oran binde 2 olarak uygulanıyor. Peki, yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Yazlık eve emlak vergisi!

Emlak vergisi ödemelerinde meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki yazlık eve emlak vergisi ödenir mi? Vergide mesken muafiyetine yazlık evler de dahil midir? İşte yanıtı...

İnternetten emlak vergisi ödeyenlere 'güvenlik' uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın valiliklere emlak vergisi sorgulamalarında yaşanan dolandırıcılıkları kapsayan bir genelde gönderdi.

Emlak vergisi muafiyetinden hangi şartlarda yararlanılır?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için verilen 31 Mayıs tarihinde bitiyor. Emlak vergisi ödeyecek vatandaşlar muafiyet şartlarını merak ediyor. Yazlık ev için emlak vergisi ödenir mi? Emekliler emlak vergisi öder mi gibi soruların yanıtları araştırılıyor. İşte muafiyetle ilgili detaylar...

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Yazlık eve emlak vergisi ödenip ödenmeyeceği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Emlak vergisinin ilk taksiti mart nisan mayıs aylarında, ikinci taksiti ise kasım ayında ödenmesi gerekiyor. Peki ücretsiz izindekiler, arsa ve arazisi olan emekliler, tek yazlığı bulunan emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor mu? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Koronavirüs salgını, emlak tercihlerini de değiştiriyor. Evde kal çağrısıyla birlikte vatandaşların akıllarına yazlıklar ve bahçeli müstakil evler geliyor. Salgınla birlikte rahat ve izole yaşamak isteyen vatandaşlar, arsa arayışlarını artırdı. Uzmanlar müstakil evlere talebin artacağını belirtiyor.

Yazlık ev için de emlak vergisi ödemek gerekiyor!

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor.

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2018?

Gayrimenkul satın alan kimselerin aldıkları gayrimenkuller için emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2018?

Emlak vergisi sorununa neşter!

Maliyet Bakanı Ağbal, vergi, yatırım, üretim, istihdam gibi toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bakan Ağbal, "Emlak vergisi değerleriyle ilgili bir düzenleme çalışması da yapıyoruz. Yetiştirebilirsek onu da bu torba yasa içinde yapacağız” dedi.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Melikgazi 2015 yılı emlak vergisi 2. taksit!

Büyükkılıç, 2015 yılı Emlak Vergisi’nin ikinci taksitinin Kasım ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak “Vergi mükelleflerimiz için gerekli kolaylıklar sağlandı. İşlemler bilgisayar ile yapılmaktadır.” dedi.

Yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi oranları büyükşehirde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre normal yöredeki bir evin emlak vergisi binde 1 iken; büyükşehirde bu oran binde 2 olarak uygulanıyor. Peki, yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Yazlık için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide tek mesken sahipleri muaf tutuluyor. Peki, bu durumda yazlık için emlak vergisi ödenir mi?

Yazlık ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yazlık evin emlak vergisi olur mu? İşte yazlık ev emlak vergisi 2015..

yazlıklar emlak vergisi Haberi

yazlıklar emlak vergisi

Yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi oranları büyükşehirde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre normal yöredeki bir evin emlak vergisi binde 1 iken; büyükşehirde bu oran binde 2 olarak uygulanıyor.


Taşınmazın yazlık olarak kullanılması emlak vergisi hesaplamasında herhangi bir farklılık yaratmıyor. Yazlık emlak vergisi hesaplama örneği şu şekilde:


Değeri 300 bin TL olan bir yazlık için normal yörede 300 TL; büyükşehirde ise 600 TL vergi ödeniyor. Emlak vergisi borçları, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine ödeniyor. 


Ancak taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken; ikinci taksitler Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre...