28 / 04 / 2024

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Koronavirüs salgını, emlak tercihlerini de değiştiriyor. Evde kal çağrısıyla birlikte vatandaşların akıllarına yazlıklar ve bahçeli müstakil evler geliyor. Salgınla birlikte rahat ve izole yaşamak isteyen vatandaşlar, arsa arayışlarını artırdı. Uzmanlar müstakil evlere talebin artacağını belirtiyor.



Yeni tip koronavirüs salgınının mevcutta ve gelecek dönemde hayatın her alanında büyük değişimlere sebep olacağı tahmin ediliyor.

İnsanların bu süreç dolayısıyla özellikle ‘yaşam alanlarına’ yönelik bir sorgulama yaptıkları ifade ediliyor. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; yakın zamanlarda balkonlu ve bahçeli evlerle büyük şehirlerin çeperinde yer alan arsa ve yazlıklara olan talepte ciddi artış olması öngörülüyor. Çiftlikler de yaşam alanını değiştirmek isteyenlerin aradığı yerler olarak belirtiliyor.

‘Evdekal’ önlemleriyle beyaz yakalıların evden çalışmayı deneyimlediğine dikkat çeken uzmanlar, bundan sonra bu çalışanların işlerini ‘bulundukları’ yerlerden yapmayı tercih edeceğini dile getiriyor. Bu da iş merkezlerine uzak, şehrin çeperinde ‘müstakil’ bir yaşam alanı talebini artıracak.

Efsane geri dönüyor!

Özellikle 90’lı yılların sonuna kadar ‘yazlıkçılık’ ciddi bir moda olarak Türkiye’de yaşanıyordu. Şimdi ise salgın sürecinin turizm sektörüne etkilerinden biri de ‘yazlık’ların yeniden canlanması olacağı belirtiliyor. Vedat Arslan, “Bu durumun bir sonraki adımı ise, yeniden bir yazlık sahibi olma akımının başlaması olacaktır. Ancak, bu durum sadece Bodrum ile sınırlı değildir. Çanakkale’den Alanya sınırına kadar bütün Ege ve Akdeniz sahillerinde bunu yaşamak mümkün. Özellikle, yaz/kış yaşamın olduğu büyük tatil beldeleri – Ayvalık, Foça, Çeşme, Bodrum, Didim, Marmaris, Fethiye bu akımda başı çekecek bölgeler olacak” diye konuştu.

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Arsa arayışı arttı ‘çiftlik’ hareketli

ProjEkspert Gayrimenkul Kurucusu Emel Akbaş, değişen yaşam alışkanlıklarının arsa ve villa arayışlarını artırdığına vurgu yaptı. Akbaş, “Online çalışma alışkanlığı kazandıktan sonra merkezden uzak, daha az kalabalık, daha sayfiye yerleşim bölgelerinde arayış var. Çatalca, Büyükçekmece Göl Vadisi, Hadımköy, Edirne ve Kırklareli’nde villa ve çiftlik portföylerinde hareketlilik yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Balkon kapatanlar çok pişman oldu

Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, “Evdeki balkonu salonuna ya da mutfağına dâhil eden birçok kişi şu anda pişmanlık duyuyor. Bugünlerde bahçeli bir evde olma hayali ise neredeyse toplumun ortak hayali olmuş durumda. Bu içinden geçtiğimiz dönemde ev almak isteyen birçok kişi bu eğilimi en güzel şekilde yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Teras ferahlığı çok özlendi

Gayrimenkul taleplerinde bahçeli, balkonlu evler ön planda duruyor. İş merkezlerine yakın evler bir taraftan küçülürken, diğer taraftan balkonlara da evlerde yer verilmemeye başlanmıştı. Gayrimenkul piyasasında bundan sonraki süreç, balkon ve bahçe seçeneğini tekrar gündeme getirecek. 

Koronavirüsün ev alımında da alışkanlıkları değiştireceğine vurgu yapan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yeşil alana sahip, ferah ve balkonlu evlerin daha fazla sorulmaya başlandığını belirtti. Yılmaz, “Bu talep, fiyatlara da yansıyor. Şehir içinde yeşil alan avantajı bulunan balkonlu evlerin değerinde artış var. Biz yıllardır balkon ve terasın önemini, yaşama katkısını bilerek proje geliştiriyoruz. Yeni projelerde de aynı çizgiyi koruyacağız” diye konuştu.

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

Müstakil evlere talep artacak

Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik, “Satış ofisi süreçlerini Nef Online olarak sanala taşıdık. Sosyal mesafenin daha rahat korunabileceği ve dışarıda daha fazla vakit geçirilebilecek müstakil evlere talebin artacağını düşünüyoruz; hatta bunu da son 1 aydır Bodrum’daki projelerimize olan artan talepten de görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Koronavirüsle yazlıklar ve bahçeli evlere talep arttı!

İstanbul’da öne çıkan bölgeler

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, İstanbul özeline bakıldığında Avrupa yakasında Bahçeşehir, Hadımköy, Zekeriyaköy, Kemerburgaz gibi bölgeler ile Anadolu yakasında Çubuklu, Ömerli, Riva gibi yoğunluğun daha az olduğu bölgelerdeki az katlı ve daha müstakil evlere talepte artış yaşanacağını belirtti.

Arslan, “Bunun yanında, halen daha merkezde kalmayı tercih edenler ise Beylerbeyi, Çamlıca, Çengelköy, Kandilli gibi bölgelerdeki yine müstakil hissini veren az katlı evlere yöneliyor” değerlendirmelerinde bulundu. 

Koronavirüs müstakil bahçeli villalara ilgiyi artırdı!

Koronavirüsten kaçan arsa alıyor!

Koronavirüs konut tercihlerini de değiştirecek!

 


Geri Dön