30 / 04 / 2024

YDA Dalaman Havalimanı terminal binası

YDA Dalaman Havalimanı terminal binası

YDA Dalaman Havalimanı’nın yatırım planları aksamadı.250 milyon liralık yatırım yapılan havalimanı yeni terminal binası 2018'de tamamen açılacak.

YDA İnşaat, YDA Havalimanı hisselerini 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrediyor!

YDA İnşaat'ın yüzde 65, hakim ortaklarının ise yüzde 35 oranında pay sahibi olduğu YDA Havalimanı hisselerinin yüzde 60'ının 2.5 yıla yayılan bir ödeme takvimiyle 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrine ilişkin 16 Şubat 'ta hisse devir sözleşmesi imzaladı.

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!

Ferrovial isimli İspanyol şirket Dalaman havalimanı için YDA Grubu'na ortak oldu.

YDA, Arnavutluk'ta havalimanı yapacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde ''Türk şirketi YDA, Kosovalı Başkan ile Arnavutluk'ta havalimanı yapacak'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Havalimanı işletmelerine kira desteği gözden geçirilmeli!

Cumhurbaşkanlığı’nın özel terminal işletmelerinin yıllık kiralama ücretlerini erteleme kararının olumlu, fakat yetersiz olduğunu dile getiren YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz, “Karar gözden geçirilmeli” dedi.

Hamdi Güvenç: Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız!

YDA Dalaman Havalimanı'nı yeni terminalini devreye almaya hazırlanıyor. YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür A.Hamdi Güvenç "Yeni terminalimizi açtıktan sonra kapalı alan bakımından Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız" diyor.

YDA Dalaman Havalimanı'nın yeni terminali 2018'de açılacak!

YDA Dalaman Havalimanı’nın yatırım planları aksamadı.250 milyon liralık yatırım yapılan havalimanı yeni terminal binası 2018'de tamamen açılacak.

Muğla Dalaman Havalimanı'nın inşaatı geciktirildi mi?

Muğla Dalaman Havalimanı işletici firması YDA'nın avukatı Turan Aras, havalimanında yapımına başlanacak olan 200 milyon avro değerindeki yeni iç hatlar terminali inşaatının, eski kiracılar tarafından geciktirildiğini bildirdi.

Dalaman Weekend Projesi kamuoyuna tanıtıldı!

YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde AnadoluJet, Pegasus ve Muğla Valiliği işbirliğinde başlatılan proje, ülkemizin en önemli turizm değerlerinden Dalaman Bölgesi'nin Dalyan, Marmaris, Fethiye, Akyaka tatil merkezlerinde hayata geçecek.

Dalaman Havalimanı yeni iç hatlar binasının kredi sözleşmesi imzalandı!

YDA Group ile EBRD ve Unicredit Bank, Dalaman Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binası'nın yapımında kullanılacak 175 milyon euroluk krediye ilişkin sözleşme imzaladı..

Dalaman ‘hava’lanıyor!

Dalaman Havalimanı’nın kapasitesini 10 milyona çıkarması planlanan “Yeni İç Hatlar Terminal Binası”nın yapımında kullanılacak 175 milyon Euro’luk krediye ilişkin sözleşme, tarafların katıldığı bir törenle imzalandı.

Dalaman Havalimanı kredi sözleşmesi imzalandı!

YDA Group ile EBRD ve Unicredit Bank, Dalaman Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binasının yapımında kullanılacak 175 milyon avroluk krediye ilişkin sözleşme imzaladı..

Dalaman-Londra arası tarifeli seferler başlayacak!

Mayıs'ın ikinci haftasından itibaren Gatewick ve Manchester'dan Dalaman Havalimanı'na karşılıklı tarifeli uçak seferler başlayacak. Paket turlarla gelmek zorunda kalan İngilizler, bu sayede yıl boyunca münferit olarak da Muğla'ya gelebilecek.

YDA İnşaat holdingleşecek!

Konut projeleri, şehir hastaneleri ve havalimanı işletmeciliği yapan YDA inşaat, şirket varlıklarını birleştirdikten sonra Londra Borsası'nda halka arz edilecek.YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan konuyu değerlendirdi.

YDA Dalaman Havalimanı terminal binası Haberi

YDA Dalaman Havalimanı terminal binası

Turizm sektörünün 2016’da en kötü yıllarından birini yaşaması, YDA Dalaman Havalimanı’nın yatırım planlarını aksatmadı. 250 milyon liralık yatırım bedeline sahip yeni terminal binasının 2018’de tamamen hizmete açılması planlanıyor



YDA Dalaman Havalimanı, turizm sektörünün içinden geçtiği zor günlere rağmen, yatırımlarını durdurmuyor. Yeni terminal binasının 250 milyon euroluk yatırım bedeli ve iç ve dış hatlar terminallerinin 25 yıllık işletme hakkının devir bedeli olan 831 milyon 900 bin euro ile birlikte Dalaman Uluslararası Havalimanı için toplamda 1 milyar euroyu aşan yatırıma imza atan YDA Group, yüzde 20’si tamamlanan yeni terminal binasını 2018’de hizmete açacak.


Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni YİD (yap-işlet-devret) modeliyle özelleştiği 2006’dan bu yana YDA Group olarak işlettiklerini dile getiren YDA Havalimanı Genel Koordinatörü Cengiz Tuğrul Ayaz, “DHMİ tarafından işletilen iç hatlar...