01 / 05 / 2024

Yedieminlik faaliyetleri resmi gazete

Yedieminlik faaliyetleri resmi gazete

İcra ve iflas kanununun 88. maddesi kapsamındaki yedi eminlik faaliyetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi.

Arabuluculukta 2024 yılı ücret tarifesi belirlendi! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Özel hukuk uyuşmazlıklarının çözümündeki arabuluculuk faaliyetleri için 2024 yılında yapılacak ödemeye dair asgari ücret tarifesi belli oldu. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsamına dahil edildi!

İcra ve iflas kanununun 88. maddesi kapsamındaki yedi eminlik faaliyetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi.

Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Bankaların Değerleme Hizmeti Almaları ve Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31003 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri üst hakkı yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısınd yer aldı..

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışı 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışının 30 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

Kamu taşınmazları eğitim binaları için bedelsiz verilebilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereğince kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için bedelsiz üst hakkı verilebilecek..

Kamu taşınmazlarında eğitim faaliyetleri için üst hakkı tesisi yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmeliğe göre, kamu taşınmazları eğitim faaliyetleri için bedelsiz verilebilecek..

Kamu Sosyal Tesisleri Tebliği Resmi Gazete'de!

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, İdareler tarafından işletilen sosyal tesisleri kapsıyor..

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak..

KDV uygulama tebliğinde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe iki yeni madde eklendi..

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında bir hüküm çıkarılarak, başka bir hüküm eklendi..

Asansörlerin tasarımına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de!

Asansörlerin tasarımına ilişkin usul ve esaslara dair tebliğ 14 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yer aldı. İşte tebliğ metni..

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası A Blok İkmal İnşaatı İşi Aydur İnşaat'ın!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden olan İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası A Blok İkmal İnşaatı İşi' nin sözleşmesi imzalandı.

Yedieminlik faaliyetleri resmi gazete Haberi

Yedieminlik faaliyetleri resmi gazete

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, icra ve iflas kanununun 88. maddesi kapsamındaki yedieminlik faaliyetleri özelleştirme kapsam ve programına dahil edildi. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2025'e kadar bitirilecek. 

Özelleştirme işlemleri, işletme hakkının verilmesi ya da gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun diğer hukuki tasarruf yöntemlerinin ayrı ayrı ya da beraber uygulanarak yapılacak. Yedieminlik faaliyetleri bir bütün şeklinde ya da bölgelere ayrılarak özelleştirilecek. Özelleştirme sözleşmelerinin, işletici ile ÖİB ve Adalet Bakanlığı tarafından imzalanması kararı alındı. 

İcra ve iflas kanununun 88. maddesi çerçevesinde haczedilen mallar, halihazırda Adalet Bakanlığı tarafından yetki verilen gerçek veya tüzel kişilere ait lisanslı yediemin depolarında saklanıyor. 

Özelleştirme işlemleri bitirilinceye kadar yedieminlik faaliyetlerine ilişkin mevzuatı kapsamında mevcut...