04 / 05 / 2024

yedigöller erzurum

yedigöller erzurum

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, saklı cannet olarak nitelendirilen Yedigöller'in doğa harikası olduğunu belirterek, "Etrafı yüksek dağlarla çevrili, güney kısmı karla kaplı Yedigöller'in turizme kazandırılması için çalışma başlatacağız" dedi...

Bolu'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bolu Belediyesi, Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde yer alan kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Erzurum'daki eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası Belediyeye devredilecek!

Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi. Binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği belirtildi.

Bolu Yedigöller'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde yer alan ve yöresel ürün satışı yapan 3 yapı ruhsatsız olması nedeniyle yıkıldı. 

Yedigöller yenileme ihalesine çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’nın simgesi haline gelen 14 yıllık Yedigöller’i yenilemek için 8 Eylül’de yapım ihalesine çıkıyor.

Aladağlar Milli Parkı ihaleye çıkıyor!

Aladağlar Milli Parkı doğa turizmine açılıyor. Kapuzbaşı Şelaleleri ile Yedigöller’in de yer aldığı Aladağlar Milli Parkı doğa turizmi için ihale edilecek.

Gölcük Tabiat Parkı'na teleferik kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yedigöller'de piknik yasaklandı, Gölcük Tabiat Parkı'nda da yasaklanacak. Vatandaşlarımızın hem Yedigöller, hem de Gölcük'e gelmeden rahatlıkla piknik yapabileceği bir alan ayırdık" dedi.

Yedigöller Milli Parkı'nın yolu yenilendi, ziyaretçi sayısı arttı!

Yedigöller Milli Parkı'na giden yolun asfaltlanmasıyla ulaşım da kolaylaştı. Hal böyle olunca hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen doğa severler milli parka akın etti.

Yedigöller Milli Parkı'nı 100 bin kişi ziyaret edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç: "Yedigöller'deki ziyaretçi sayısının yıl sonu itibarıyla 100 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Bolu Yedigöller Milli Parkı'na yapılan yatırımların yüzde 85'i tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yedigöller Milli Parkı'na dev bir yatırım gerçekleştirdi. 2015 yılı yatırım programında yer alan milli parkın yol çalışmaları tamamlanırken, enerji nakil hattı çalışmaları ise hızla devam ediyor.

Bolu Yedigöller Milli Parkı'na 9 milyon TL yatırım daha yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: " Yedigöller Milli Parkı'na 9 milyon 300 bin TL bir yatırım daha gerçekleştirdik " şeklinde ifadelerde bulundu.

Bolu-Yedigöller yolu ulaşıma kapatıldı!

Alt ve üstyapı çalışmaları nedeniyle Bolu- Yedigöller yolunun ulaşıma kapatıldığı, Mengen- Dirgine üzerinden milli parka ulaşımın sağlanabileceği açıklandı. Çalışmaların Ekim ayı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Ege Seramik 33 farklı serisinin tanıtımı yapacak!

Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, Yapı Fuarı'nda bu yıl bahar koleksiyonu Spring Collection 2015'teki 33 farklı seriyi tanıtacaklarını söyledi.

Ege Seramik Yapı Fuarı'nda 33 serisini tanıtacak!

Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, Yapı Fuarı'nda bu yıl bahar koleksiyonu Spring Collection 2015'teki 33 farklı seriyi tanıtacaklarını söyledi.

yedigöller erzurum Haberi

yedigöller erzurum
Erzurum Valisi Altıparmak İspir ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve sakli cennet olarak adlandırılan Yedigöller turizme kazandırılacağını söyledi.

Vali Altıparmak, İspir ilçesine 30 kilometre uzaklıkta deniz seviyesinden 3 bin 300 metre yükseklikte bulunan Kaçkar dağlarının doruğundaki Yedigöller'i gezdi. Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Altıparmak, yüksek dağların ortasında buzul çanağı içindeki gölleri ziyarete gelenlerin sayısını artırmak gerektiğini söyledi. Vali Altıparmak, Yedigölle^e inebilmek için doğaya uygun taş merpenlerin yapılması gerektiğini de ifade ederek, şöyle konuştu:

"Etrafı yüksek dağlarla çevrili, güney kısmı karla kaplı Yedigöller'in turizme kazandırılması için çalışma başlatacağız. 10 kadar gölden küçük olanların küresel ısınma nedeniyle kuruduğunu gördük. Ğöllerin bulunduğu alana güçlükle inilip çıkılılıyor. Bir saat içinde biri kurumuş beş göl gördüm.
Diğerlerini görmek için başka bir zaman geleceğiz. Büyük göller...