03 / 05 / 2024

Yedikule Bostanları ne zaman yıkılacak

Yedikule Bostanları ne zaman yıkılacak

Tarihi surların dibinde yer alan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlarda iş makineleri yıkıma başladı. Ekinlerin toplanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bostan işletmecilerine mart ayına kadar süre verilmişti.

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Yedikule Hisarı restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Yedikule Hisarı'nda ilk etap olan duvar güçlendirme ve orta avlu peyzaj çalışmaları devam ediyor. 

'Cer'den bugüne' fotoğraf sergisi Cer İstanbul'da!

Ege Yapı imzası ile Yedikule’de hayata geçirilen Cer İstanbul projesinin sahip olduğu kültürel miras, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifiyle “Cer’den Bugüne” fotoğraf sergisi adıyla hayat buluyor...

Real Yedikule fiyatları!

2019 yılının Aralık ayında teslim edilecek Real Konaklar Yedikule projesi 120 bağımsız birimden meydana geliyor. Peki projede daire fiyatları ne kadardan başlıyor?

15 soruda Real Konaklar Yedikule!

Lansmanı bugün yapılan ve Real Gropu imzası ile hayata geçirilen Real Konaklar Yedikule projesi "Tarihle iç içe doğanın içinde" sloganıyla tanıtıldı. Peki projenin fiyatları ne kadar, kaç konut var, ödeme planı nasıl, kat planları var mı? İşte tüm detaylar...

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Bostanları'na konut mu yapılacak?

Tanrıkulu, Yedikule Bostanları'na yapılacak yenileme çalışmasıyla ilgili iddialar ve tarihi surların akıbeti TBMM'de konu oldu..

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Bostanları'na 17 ay içinde iki farklı karar!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanları'nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içerisinde iki farklı karar verdi.

Mehmet Özhaseki'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Yedikule'de tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlık alanın imara açılma girişimine, "Bu müteahhitlerin bazıları şeytan" sözleriyle tepki gösterdi.

Yedikule Bostanları ne zaman yıkılacak Haberi

Yedikule Bostanları ne zaman yıkılacak

İstanbul surlarının dibinde yer alan tarihi Yedikule Bostanları’nın yıkımı geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme gelmiş, ekinlerin toplanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bostan işletmecilerine mart ayına kadar süre verilmişti.


Yedikule Bostancılar Derneği geçen günlerde açıklama yaparak tehlikeye dikkat çekmişlerdi. Tarihi bostanlıktan geçimini sağlayan aileler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine sözlü olarak bostanları boşaltmaları yönünde bildirimde bulunduklarını iddia etmişlerdi.


YIKIM BAŞLADI

Tarihi bostanlarda bugün sabah 11:00’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yıkım ekipleri Mevlanakapı Mahallesi'nde sur dışında bulunan tarihi bostanların yıkımına başladı. Yıkıma sur ve çevresinde devam edileceği öğrenildi.Bostanlar için kurulan barakalarla yıkıma başlanmasına bostan işletmecileri tepki gösterdi.


MARTA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ

1992 yılından beri Sur dibinde tarım yaptığını söyleyen bostan işletmecisi İsmail Karaca yıkıma yıkımla ilgili, ‘’1992 yılından beri burada 4 dönümlük alanda sebze meyve yetiştiriyoruz. Hiçbir...