30 / 04 / 2024

Yedikule Bostanlarına park mı yapılacak

Yedikule Bostanlarına park mı yapılacak

Mahalle sakinleri Yedikule Bostanları'nın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce adeta isyan etti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, bulunduğu bir grupla basın açıklaması yaptı.

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Binalardaki ortak alanları başkası kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemle karşılıklı binalarda oturuyoruz. Annemlerin binasında kapalı otopark var, bizim binada yok. Annemin aracı yok, benim var. Ben aracımı annemlerin otoparkına park etsem olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Fatih Şenol Güneş Parkı katlı otopark olacak!

2012 yılında imar planlarına park alanı olarak işlenen Fatih'teki alan, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla 4 katlı otopark olarak revize edildi.

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

Bu gökdelenin ortasında orman var!

Vietnam'daki Ho Chi Minh şehrinde inşa edilen 333 metre yükseklikteki dev gökdelenin ortasına park orman kurulacak.

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Bostanları'na konut mu yapılacak?

Tanrıkulu, Yedikule Bostanları'na yapılacak yenileme çalışmasıyla ilgili iddialar ve tarihi surların akıbeti TBMM'de konu oldu..

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Batman Şafak'taki stat alanına park talebi!

Batman'ın Şafak Mahallesindeki spor kompleksi vatandaşlar yetkililere çağrı yaptı. Stat alanının yeşil alan ve parka dönüştürülmesini istediler.

Park Residences Cadde'de ev almak isteyenler yüzde 12,5 kar edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TL kampanyasına Park Residences Cadde’den destek geldi. Mevcut durumda 3.5 TL olan dolar kuruna karşın, projeden ev sahibi olmak isteyenlerin 1 doları 4 lira sayılacak.

Park Residences Cadde'de yüzde 12.5 kar fırsatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TL kampanyasına Park Residences Cadde’den destek geldi. Mevcut durumda 3.5 TL olan dolar kuruna karşın, projeden ev sahibi olmak isteyenlerin 1 doları 4 lira sayılacak. Böylece yatırım yapmak isteyenler yüzde 12.5 oranında kar sağlamış olacak.

Park Residences Cadde’den TL kampanyasına destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TL kampanyasına Park Residences Cadde’den destek geldi. Mevcut durumda 3.5 TL olan dolar kuruna karşın, projeden ev sahibi olmak isteyenlerin 1 doları 4 lira sayılacak. Böylece yatırım yapmak isteyenler yüzde 12.5 oranında kar sağlamış olacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Bostanlarına park mı yapılacak Haberi

Yedikule Bostanlarına park mı yapılacak

Yedikule bostanlarında bulunan sur dibindeki barakaların bir kısmının yıkılmasının ardından yıkılan alanlara park yapılacağı gündeme gelmişti. Barakaların yıkılması ile bostancılık yapamaz hale gelen bostancılar ve mahalle sakinleri alana park yapılmasını talep etmişti. Ancak bostanlarından olan mahalle sakinleri hayal ettikleri parktan da olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yedikule Kapısı Suriçi kesiminde yıkılan bostan alanına park bekleyen mahalle sakinleri alana demir parmaklıkların örüldüğünü ve mıcır döküldüğünü gördü. Bunun üzerine Fatih Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni arayan mahalle sakinleri hiçbir yetkiliden bilgi alamadığını söyledi. Alanda Suriyeli işçilerin çalıştığı gözlemlenirken CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer'de bilgi almak için önceki gün (Pazartesi) alana geldi.


Vatandaşların uyarması üzerine alana geldiklerini söyleyen Özimer, "Suriyeli işçiler şantiye alanı inşa ettiğini söylemekte. Vatandaşlar bizi uyardı ve öbek...