07 / 05 / 2024

Yedikule ermeni parkları

Yedikule ermeni parkları

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfına iade edilen Zeytinburnu'da bulunan 42 bin metrekarelik arazinin 8 bin metrekaresi İBB meclisinin oy birliğiyle aldığı karara göre park alanına çevrildi.

Manavgat'ta yeni parklar yapılmaya devam ediyor!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde mahalleye dönüşen belde, köy ve ilçe merkezinde yeni parklar yapılmaya başlanırken, mevcut parklarda ise bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Egeyapı'dan Yedikule ve Kağıthane'de 2 yeni proje!

Bağcılar'da Batışehir projesini hayata geçiren EgeYapı Group Kağıthane ve Yedikule'de 1 milyar 350 milyon TL değerinde iki yeni projeye başlıyor.

Ege Yapı Yedikule iletişim!

Konut, ofis, ticari ünite ve müzeden meydana gelen Ege Yapı Yedikule projesinde ön talep süreci başladı ve satışlar ise yıl sonu başlayacak. İşte Ege Yapı Yedikule iletişim bilgileri...

Ege Yapı Yedikule Projesi iletişim!

Ege Yapı Yedikule Projesi iletişim bilgileri kapsamında detaylar haberimizde yer alıyor. 41 bin metrekare inşaat alanına sahip projede konut, ofis, ticari alan ve müze bulunacak.

Ege Yapı Yedikule projesi ne zaman satışa çıkacak?

Ege Yapı'nın Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 302 milyon 680 bin TL'ye aldığı Yedikule arazisi üzerinde inşa edeceği projesinde satışların ne zaman başlayacağı henüz belirlenmedi.

Milli parklar 2014 yılında 13 milyon ziyaretçi ağırladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Milli parklar ve tabiat parkları, 2014 yılında 13 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Biz, 2019’da bu sayıyı 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

İSPARK 810 tekne kapasiteli yeni parklar yapıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında Bebek, Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe'de 50 milyon liralık yatırımla 810 teknenin bağlanabileceği Tekne Parkları tamamlayacak. İSPARK, deniz turizmi ve ticaretine katkı sağlayarak sektörün ihtiyaçlarını karşılıy

Ali Kılıç: Maltepe'de bölge parkları kuracağız!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maltepe Kent Konseyi önderliğinde mahalle meclisleri oluşturulacak. Halkımıza danışarak karar alacağız. Maltepe’de yeşili daima koruyup, bölge parkları yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Şişli Ermeni Mezarlığı’nın tapusu kiliseye verildi!

İstanbul’un merkezi Şişli’de bulunan 700 milyon TL değerindeki tarihi Ermeni Mezarlığı’nın tapusu 80 yıl sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Beyoğlu Üç Horan Kilisesi Vakfı’na iade edildi

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş!

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş. Türkiye Turing Otomobil Kurumu'nun katkılarıyla yapılan yeni yerlere 122 milyon lira harcanmış. Atatürk'ün Halaskargazi Caddesi'ndeki 3 katlı evi de kurum tarafından onarılmış.

Bayraklı Belediyesi parkların sayısını artırıyor!

Bayraklı Belediyesi, ilçenin yeşilendirilmesine yönelik yaptığı çalışmalarla bu güne kadar 1 milyon 266 bin 361 metrekareye ulaştı. Belediye parkların, çocuk oyun alanlarının sayısını artırırken bir yandan da ağaçlandırma yapıyor.

Arifiye'de parklar yapılıyor!

Sakarya Arifiye'de parklar yapılıyor. Arifiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ocak ayında güneşin yüzünü gösterdiği güzel günleri fırsat bilerek çalışmalarını da biraz hızandırdı.

Antalya'da parklar sorunlu!

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu düzenlediği son toplantının gündemini, 'Antalya Yeşil Alan-Park Alanları Sorunları ve Çözüm Önerileri' olarak belirledi.Antalya'da parklar sorunlu.

Yedikule ermeni parkları Haberi

Yedikule ermeni parkları

Zeytinburnu Belediyesi, 25 Temmuz 2014 tarihinde İBB'yc yazdığı dilekçe ile ticaret alanı olarak gözüken arazinin park alanına alınmasını talep etti. İBB'yc havale edilen teklif, "Yeşil alan miktarının arttırıldığı ve kamu yararı gözetildiği gerekçesi ile" oy birliği ile park alanına çevrildi. Şu anda Zeytinburnu Spor Kompleksi, otopark ve boş alanların bulunduğu arazinin altına zemin altı otopark yapılabilecek. 

1964 yılında el konulan mallarını geri alan Ycdikulc Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı, kendilerine iade edilen arazinin park alanına çevrilmesine tepki gösterdi. Vakıf yetkilileri, imar komisyonu raporunda şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle ifade etmek gerekir ki, 13 sayılı parsel Zeytinburnu Belediyesinin, 12 sayılı parsel ise Vakıflar Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde iken vc kamu yararı mülahazasıyla 'Ticaret Alanı' olarak düzenlenen plan notunun adı geçen parsellerin, mülkiyetinin vakfımıza...