28 / 04 / 2024

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş!

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş!

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş. Türkiye Turing Otomobil Kurumu'nun katkılarıyla yapılan yeni yerlere 122 milyon lira harcanmış. Atatürk'ün Halaskargazi Caddesi'ndeki 3 katlı evi de kurum tarafından onarılmış.



1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş!


TURİNG 122 MİLYONLUK YATIRIM YAPTI


Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlendi


  Türkiye Turing Otomobil Kurumu'nun katkılarıyla yapılan bu yeni yerler için Genel Müdür Gülersoy, ''Toplam 122 milyon lira harcadık. Kurumumuz tarihi değerlerimize kanat germeye devam edecek'' dedi.


   TÜRKİYE Turing Otomobil Kurumu 1981 yılında, Çamlıca Tepesi, Yıldız Parkı, Atatürk'ün evi ve Emirgan Parkı'nda yaptırdığı yeni düzenlemeler ve onarımlarla bu tarihi yerlerin eski özelliklerini koruyarak çağdaş bir görünüm kazandırmıştır ve halkın kullanımına sunmuştur. Kurum Genel Müdürü Çelik Gülersoy bu çalışmalar içi, ''Toplam 122 milyon lira harcadıklarını'' kaydetmiş ve ''Kurumumuz tarihi değerlerimize kanat germeye devam edecek'' demiştir.

  

   ÇAMLICA TEPESİ


  Türkiye Turing Otomobil Kurumu 8 bin metrekare genişliğindeki Çamlıca Tepesi'nde 18. yüzyılın özelliklerine uygun bir kahve kurmuş ve bu salonun içini o çağı yansıtan kumaşlar, süs eşyaları ile döşemiştir. Kahvenin çevresi, tepeye ulaşan yollar da yeniden düzenlenmiştir. Kurumunun Çamlıca Tepesi için harcadığı para toplam 75 milyon lirayı bulmuştur.

   

   PEMBE SERA

   

  Kurum, Yıldız Parkı'nda Malta Köşkü'nün eteğinde 17 milyon lira harcayarak 19. yüzyıl özelliklerini taşıyan bir pastahane yaptırmış ve ''Pembe Sera'' adını vermiştir. ''Pembe Sera'' artık günümüzde rastlanmayan padişah limonluklarını andırmaktadır.

     

   ATATÜRK'ÜN EVİ

   

  Atatürk'ün Şişli, Halaskargazi Caddesi'ndeki evi 4 ayda onarılmıştır. Bir bankanın yardımı ve Turing Kurumu'nun da emeği ile bu 3 katlı ev yeniden düzenlenmiş, Atatürk'ün özel eşyaları halka gösterilmeye başlanmıştır.

   

   ŞARK KAHVESİ


  Emirgan Parkı içindeki Pembe Köşk Şark Kahvesi olarak halka sunulmuştur. Turing Kurumu Genel Müdürlüğü Pembe Köşk'ü ayrıca Boğaziçi ev müzesi durumuna da getirerek bize kazandırmıştır.


(1981 yılında Reşat Altın 12.094 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 31 Aralık 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön