27 / 04 / 2024

Yıldız Holding gayrimenkulde yeniden yapılanıyor

Yıldız Holding gayrimenkulde yeniden yapılanıyor

Gıdada büyük başarılara imza atan Yıldız Holding, gıda dışı işlerini yeniden yapılandırıyor



Yıldız Holding, gıda dışındaki tüm yatırımlarını Dr. Cahit Paksoy'un başkanlığında topladı. Bugüne kadar Yıldız Ambalaj ve Yıldız Bilişim Grupları'na başkanlık eden Paksoy, böylece Yıldız Holding'de bu iki sektörün yanısıra, Yıldız Holding'in gayrimenkul yatırımlarını da yönetecek.

Ülker, Godiva gibi markaları da bünyesinde barındıran, gıda ve hızlı tüketim alanında Türkiye'nin öncü kuruluşu Yıldız Holding, gıda dışı alandaki yatırımlarını yeniden yapılandırmaya devam ediyor. Stratejik önem verdiği iş kollarındaki şirketlerini 2007 yılında grup bünyesinde toplayarak önemli başarılara imza atan Yıldız Holding şimdi de tüm gıda dışı işlerini Cahit Paksoy başkanlığında toplayarak hedef büyüttü. Yeniden yapılanmayla birlikte, grubun ambalaj ve bilişimden sonra gayrimenkul alanındaki yatırımları da Cahit Paksoy'a bağlandı. Paksoy, böylece Türkiye'nin ilk beş holdingi arasında gösterilen Yıldız Holding'in üç büyük sektördeki yatırımlarını birden yönetecek.
 
Denizcilik, lojistik, yönetim danışmanlığı, IT ve telekom sektörlerinde Türkiye ve ABD'de 20 yılı aşkın süreyle üst düzey yöneticilik deneyiminin ardından 2005 yılı sonunda Yıldız Holding bünyesine katılan Dr. Cahit Paksoy'un gayrimenkul yatırımlarını da yönetmeye başlamasıyla birlikte kendisine bağlı şirket sayısı 14'e çıktı.
 
Yıldız, gıda dışında da çok başarılı
 
Gıda alanında Ülker'in sektörde gösterdiği başarıyla liderliğini kanıtlayan Yıldız Holding, gıda dışı sektörlerdeki yeniden yapılanmasını da hızla büyüyerek sürdürüyor.
 
Cahit Paksoy'un 2005 yılı sonunda başkanlığını üstlendiği Yıldız Ambalaj Grubu, bu süreçte grup bünyesindeki Tire Kutsan ile Avrupa ambalaj devi Mondi arasında stratejik bir işbirliği gerçekleştirdi. Ardından Alcan Packaging'in şirketi Rotopaş'ı grup bünyesine kattı. Ambalaj Grubu, Cahit Paksoy'un başkanlığında cirosunu yüzde 20, istihdamını yüzde 5 artırdı. Yıldız Holding, halen ambalaj sektöründe BEP Hologram, Rotopaş, Farmamak, Polinas ve Duran Doğan ile faaliyet gösteriyor.
 
 
Yıldız, bilişimde yüzde 100 büyüdü               
 
Yıldız Bilişim Grubu başkanlığını da 2007 yılı sonunda üstlenen Cahit Paksoy, bu sektördeki 14 grup şirketini, donanım-sistem entegrasyonu, yazılım, telekom ve teknoloji tedarikçisi 4 ana şirket altında yeniden yapılandırdı ve grup 2008 yılını yüzde 100'e yakın büyüme ile kapattı. Grup, bilişim sektöründe halen dünyanın lider markalarının Türkiye distribütörü Mersa Sistem, Exper markasıyla sektörün en hızlı büyüyen şirketi Datateknik, yazılım distribütörü ve bilişim eğitim merkezi Medyasoft ve Türkiye'nin yeni nesil operatörü Global İletişim ile rekabet ediyor. 
 
Yıldız, gayrimenkulde de iddialı
 
Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Sağlam İnşaat A.Ş, Merkür İnşaat A.Ş., Beta Turizm Marina ve Çekek İşletmeciliği A.Ş. ve MTR Turizm Yatırımları A.Ş.'nin bulunduğu Yıldız Holding gayrimenkul yatırımlarının da başkanlığına Dr. Cahit Paksoy getirildi.
 
Gayrimenkul sektöründe halen devam eden 1 milyar 200 milyon dolara ulaşan yatırımları bulunan ve toplam 2 bin kişiye istihdam sağlayan Yıldız Holding, bu sektörde uzun yıllardır sürdüğü faaliyetlerini 2008 yılında Gayrimenkul Grubu bünyesinde toplamıştı.
 
Yıldız Holding Gayrimenkul Grubu'nun vizyonu, Türkiye gayrimenkul piyasasındaki değişime ve ilerlemeye ivme kazandıracak, Türkiye ekonomisi için değer yaratacak, dünya standartlarında projelere imza atarak sektörün önde gelen güvenilir firmalarından biri olma şeklinde ifade ediliyor.
 
Bugün itibariyle İstanbul'da “Marintürk İstanbul Cıty Port”, Göcek'te  “Marintürk Göcek Exclusıve” ve “Marintürk Göcek Vıllage Port” isimleri altında 3 adet marina ile sektöre giren Marinturk, toplam 964 yat bağlama kapasitesi,  İstanbul ve Göcek'te 2 farklı çekek sahasında toplam 280 yatlık karapark alanı ile deniz turizmi ve marina sektöründe yeni bir gücü temsil ediyor. Marinaların işletmesini Marintürk markası altında Yıldız Holding'e bağlı Beta Marina Liman Yat Ve Çekek İşletmeciliği A.Ş. üstleniyor. 2005 yılında kurulan, 2007'de yüzde 50 hissesi İMKB'de işlem görmeye başlayan Sağlam GYO, Levent Loft II gibi projelere imza atan Sağlam İnşaat ve Starcity AVM projesini üstlenen Merkür İnşaat ise Yıldız Gayrimenkul Yatırımları Grubu bünyesindeki diğer şirketler. 

Konuyla ilgili basında yer alan haberler

Yıldız Holding'in gıda dışı tüm yatırımları Cahit Paksoy'a emanet

Ülker markasını bünyesinde barındıran Yıldız Holding'de yeniden yapılanma paralelinde gıda dışı yatırımlar, Yıldız Ambalaj ve Yıldız Bilişim Grupları'na başkanlık eden Cahit Paksoy'a bağlandı

Yıldız Holding, gıda dışındaki tüm yatırımlarını Cahit Paksoy'un başkanlığında topladı. Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, bugüne kadar Yıldız Ambalaj ve Yıldız Bilişim Grupları'na başkanlık eden Paksoy'un, bu 2 sektörün yanı sıra Yıldız Holding'in gayrimenkul yatırımlarını da yöneteceği belirtildi. Açıklamada, stratejik önem verdiği iş kollarındaki şirketlerini 2007 yılında grup bünyesinde toplayan Yıldız Holding'in, şimdi de tüm gıda dışı işlerini Cahit Paksoy başkanlığında toplayarak hedef büyüttüğü ifade edildi.

Yeniden yapılanmayla birlikte, grubun ambalaj ve bilişimden sonra gayrimenkul alanındaki yatırımlarının da Cahit Paksoy'a bağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

14 şirket yönetecek

"Paksoy, böylece Yıldız Holding'in üç büyük sektördeki yatırımlarını birden yönetecek. Denizcilik, lojistik, yönetim danışmanlığı, IT ve telekom sektörlerinde Türkiye ve ABD'de 20 yılı aşkın süreyle üst düzey yöneticilik deneyiminin ardından 2005 yılı sonunda Yıldız Holding bünyesine katılan Cahit Paksoy'un, gayrimenkul yatırımlarını da yönetmeye başlamasıyla birlikte kendisine bağlı şirket sayısı 14'e çıktı. Cahit Paksoy'un 2005 yılı sonunda başkanlığını üstlendiği Yıldız Ambalaj Grubu, bu süreçte grup bünyesindeki Tire Kutsan ile Avrupa ambalaj devi Mondiarasında stratejik bir işbirliği gerçekleştirdi. Ardından Alcan Packaging'in şirketi Rotopaş'ı grup bünyesine kattı. Ambalaj Grubu, Cahit Paksoy'un başkanlığında cirosunu yüzde 20, istihdamını yüzde 5 artırdı. Yıldız Holding, halen ambalaj sektöründe BEP Hologram, Rotopaş, Farmamak, Polinas ve Duran Doğanile faaliyet gösteriyor."

Bilişim grubu Paksoy ile % 100 büyüdü

CAHİT Paksoy yeniden yapılanma paralelinde Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Sağlam İnşaat A.Ş, Merkür İnşaat A.Ş, Beta Turizm Marina ve Çekek İşletmeciliği A.Ş ve MTR Turizm Yatırımları A.Ş'nin bulunduğu Yıldız Holding gayrimenkul yatırımlarının başkanlığına getirildi.

Yıldız Holding'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Yıldız Bilişim Grubu başkanlığını da 2007 yılı sonunda üstlenen Cahit Paksoy'un, bu sektördeki 14 grup şirketini, donanım - sistem entegrasyonu, yazılım, telekom ve teknoloji tedarikçisi 4 ana şirket altında yeniden yapılandırdığı ve grubun, geçen yılı yüzde 100'e yakın büyüme ile kapattığı ifade edildi.
Vatan

Gıda dışı yatırımlar Cahit Paksoy'a bağlandı

Yıldız Holding, gıda dışı yatırımlarını Cahit Paksoy'un başkanlığında topladı. Bugüne kadar Yıldız Ambalaj ve Yıldız Bilişim Grupları'na başkanlık eden Paksoy, Yıldız Holding Gayrimenkul Grubu yatırımlarını da yönetecek.
Sabah

Yıldız Holding'de gıda dışı yatırımları Paksoy yönetecek 
 
Ülker, Godiva gibi markaları bünyesinde barındıran, gıda ve hızlı tüketim alanında faaliyet gösteren Yıldız Holding, gıda dışındaki tüm yatırımlarını Cahit Paksoy'un başkanlığında topladı.

Bugüne kadar Yıldız Ambalaj, Yıldız Bilişim Grupları'na başkanlık yapan Paksoy, böylece Yıldız Holding'de bu iki sektörün yanısıra gayrimenkul yatırımlarını da yönetecek. 2008 yılında Gayrimenkul Grubu oluşturan Yıldız Holding, bu sektörde 1 milyar 200 milyon dolarlık yatırıma sahip. 2 bin kişinin istihdam edildiği grupta, Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Sağlam İnşaat, Merkür İnşaat, Beta Turizm Marina ve Çekek İşletmeciliği ve MTR Turizm Yatırımları firmaları bulunuyor.

Cahit Paksoy, denizcilik, lojistik, yönetim danışmanlığı, BT ve telekom sektörlerinde Türkiye ve ABD'de 20 yılı aşkın süreyle üst düzey yöneticilik deneyiminin ardından 2005 yılı sonunda Yıldız Holding bünyesine katıldı. Paksoy'un, gayrimenkul yatırımlarını da yönetmeye başlamasıyla birlikte kendisine bağlı şirket sayısı 14'e çıktı. 
Hürriyet


Geri Dön