26 / 07 / 2024

Yedikule Suriçindeki inşai faaliyetler durduruldu mu

Yedikule Suriçindeki inşai faaliyetler durduruldu mu

Yedikule Suriçi'inde bulunan bostan alanının şantiye alanına dönüştürülmesi üzerine verilen tepki amacına ulaştı. Fatih Belediyesi bu alana müdahale ederek surların etrafındaki yapılaşmayı önledi.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Korupark AVM'nin 2023 değeri 10 milyar TL'ye dayandı!

Korupark Alışveriş Merkezi'nin 2023 yıl sonu değeri açıklandı. Peki Bursa'daki AVM'nin değeri lokasyonuna, mimari ve inşai özelliklerine göre ne kadar oldu? İşte o rakam...

Ankara'da bir binada daha çökme tehlikesi! Tahliye edildi!

Ankara'da bitişiğindeki inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme riski nedeniyle tahliye edildi.

Ankara'da toprak kayması nedeniyle bir apartman boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir apartman, bitişiğindeki inşaatının temel kazısında yaşanan toprak kayması nedeniyle tahliye edildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu'nun yüzde 91'i tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, inşai faaliyetlerinin yüzde 91'i tamamlanan ve ilk ray kaynağı bugün yapılan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmaların süratle devam ettiğini belirtti. Hatta ilk ray kaynağı yapıldı.

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Ankara Yenimahalle'de iş yerinin zemini çöktü! 

Ankara Yenimahalle ilçesinde, bitişiğinde temel kazısı yapılan 2 katlı hırdavatçı dükkanında çökme meydana geldi. İş yerinin, bitişiğindeki inşaat çalışması sebebiyle zeminin boşalarak çöktüğü belirtildi...

Yedikule'de devam eden inşaat projesi TBMM gündeminde!

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Yedikule bölgesinde devam eden inşaat projesi için gerekli izinlerin alınıp alınmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Reza Zarrab’ın Kandilli'deki köşkünde keşif yapılacak!

İstanbul Kandilli’deki tarihi köşkte, izinsiz inşai ve fiziki müdahale yaptırdığı ortaya çıkan Reza Zarrab ile inşaatı yapan Firuz Akın Han’ın yargılandığı davada, yapılacak keşif için 9 aydır köşkün anahtarının bulunamaması üzerine mahkeme, anahtarın Ebru Gündeş’e sorulmasına karar verdi.

5 maddede ai̇datını ödemeyeni̇n sorumluluğu nedi̇r?

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için "ai̇dat ödemeyeni̇n sorumluluğu" konusunu kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Yedikule Spor Kompleksi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Fatih Belediyesi’nin sportif ve sağlıklı yaşam bağlamında çekim noktası olma amacıyla projelendirdiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle inşa edilen Yedikule Spor Kompleksi’nin yapımı tamamlanıyor.

Ege Üniversitesi'ne özel proje geliştiriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ege Üniversitesinin ihtiyacını giderecek inşai faaliyetlere başlayacaklarını dile getirdi. 

Yedikule Suriçindeki inşai faaliyetler durduruldu mu Haberi

Yedikule Suriçindeki inşai faaliyetler durduruldu mu

Yedikule bostanlarında bulunan sur dibindeki barakaların bir kısmının yıkılmasının ardından alana park yapılmasını bekleyen mahalle sakinleri alanın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce isyan etmişti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin de bulunduğu bir grupla yapılan basın açıklamasında şu sözlere yer verilmişti: "Burası ile ilgili bir bilgisizlik durumu var. Burası ile ilgili farklı projeler yaparak herkese farklı projeyi sunuyorlar. Burasını güvenli hale getirmek kamu yöneticilerinin görevidir.


Bunun için tarihi eserlerimizi yağmalamak zorunda değildir. İdare burayı güvenli hale getirmeli, aydınlatma ve temizlik yapmalı. Herhangi bir alanı güvenliksiz alan haline getirip sonra orayı talan etmek göz yumabileceğimiz birşey değildir. Bir İstanbul vardır, bir tane Yedikule vardır ve biz Yedikule'nin bostanlarına sahip çıkacağız. Bu alana yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz." 


Gazetem...