12 / 05 / 2024

Yedikule Suriçi'nde yapılaşma durduruldu!

Yedikule Suriçi'nde yapılaşma durduruldu!

Yedikule Suriçi'inde bulunan bostan alanının şantiye alanına dönüştürülmesi üzerine verilen tepki amacına ulaştı. Fatih Belediyesi bu alana müdahale ederek surların etrafındaki yapılaşmayı önledi.



Yedikule bostanlarında bulunan sur dibindeki barakaların bir kısmının yıkılmasının ardından alana park yapılmasını bekleyen mahalle sakinleri alanın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce isyan etmişti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin de bulunduğu bir grupla yapılan basın açıklamasında şu sözlere yer verilmişti: "Burası ile ilgili bir bilgisizlik durumu var. Burası ile ilgili farklı projeler yaparak herkese farklı projeyi sunuyorlar. Burasını güvenli hale getirmek kamu yöneticilerinin görevidir.


Bunun için tarihi eserlerimizi yağmalamak zorunda değildir. İdare burayı güvenli hale getirmeli, aydınlatma ve temizlik yapmalı. Herhangi bir alanı güvenliksiz alan haline getirip sonra orayı talan etmek göz yumabileceğimiz birşey değildir. Bir İstanbul vardır, bir tane Yedikule vardır ve biz Yedikule'nin bostanlarına sahip çıkacağız. Bu alana yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz." 


Gazetem İstanbul


Geri Dön