26 / 07 / 2024

Yedikule Suriçi

Yedikule Suriçi

Yedikule Suriçi'inde bulunan bostan alanının şantiye alanına dönüştürülmesi üzerine verilen tepki amacına ulaştı. Fatih Belediyesi bu alana müdahale ederek surların etrafındaki yapılaşmayı önledi.

Suriçi’ndeki en güzel otellerin sahibi GYO oldu ve konut üretmeye başladı!

Temelleri Fethi Yıldıran tarafından 1947’de atılan Savur Group’un bünyesinde çoğu İstanbul tarihi yarımadada (Suriçi) olmak üzere 5 otel var. Bunlar; Ramada İstanbul Grand Bazaar, Saint Sophia, Orientbank ve Orient Occident otelleriyle Taksim’deki Four Points Express by Sheraton.

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Kodalbaş ve Mehmet Cemal Zeybek ortaklığında kuruldu.

Fatih'te iade edilen imar haklarıyla evler yenilenebilecek!

Fatih’te Suriçi bölgesinde yer alan ve 10 bin binayı etkileyen binaların hak sahipleri tarafından yıkılıp, herhangi kayıp olmadan yeniden inşa edilmesi sağlayan 142 plan uygulaması hayata geçiyor. 

Temar Gayrimenkul Acenteliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temar Gayrimenkul Acenteliği Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Suri Temur, Ramazan Odar, Ramazan Temur ve Şahin Odar tarafından kuruldu.

Cer Loft Yedikule fiyatları!

Ege Yapı'nın Yedikule'de inşa ettiği Cer Loft Yedikule fiyatları 3 milyon 625 bin TL'den başlıyor. Projede lansmana özel yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor...

Sur’da 5 bin 563 hak sahibiyle uzlaşıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çatışmalı süreç sonrasında büyük yıkım meydana gelinen Diyarbakır Suriçi’nde nüfusun azalmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, Sur’da toplam 5 bin 563 hak sahibiyle uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Yedikule'de devam eden inşaat projesi TBMM gündeminde!

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Yedikule bölgesinde devam eden inşaat projesi için gerekli izinlerin alınıp alınmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ergün Turan: Suriçi millet bahçesi olacak!

AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Ergün Turan, 31 Mart yerel seçim projelerini anlattı. Suriçi'nin millet bahçesi olacağını söyleyen Başkan Adayı Turan, tarihi surların halka açılacağının müjdesini verdi.

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Fatih'te çöken bina için ihmal iddiası!

İstanbul'un Fatih ilçesi Yedikule Mahallesi'nde iki kişinin yaşamını yitirdiği çöken binanın enkazının kaldırılma çalışmaları devam ediyor. Bazı mahalle sakinleri, olayda ihmal olduğunu iddia etti.

Yedikule Spor Kompleksi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Fatih Belediyesi’nin sportif ve sağlıklı yaşam bağlamında çekim noktası olma amacıyla projelendirdiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle inşa edilen Yedikule Spor Kompleksi’nin yapımı tamamlanıyor.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Diyarbakır Suriçi Projesi tamamlandığında böyle olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde inşa edilen konut projesinin görsellerini paylaştı. Konutların 2 katlı olarak inşa edildiği görüldü.

Yedikule Suriçi Haberi

Yedikule Suriçi

Yedikule bostanlarında bulunan sur dibindeki barakaların bir kısmının yıkılmasının ardından alana park yapılmasını bekleyen mahalle sakinleri alanın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce isyan etmişti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin de bulunduğu bir grupla yapılan basın açıklamasında şu sözlere yer verilmişti: "Burası ile ilgili bir bilgisizlik durumu var. Burası ile ilgili farklı projeler yaparak herkese farklı projeyi sunuyorlar. Burasını güvenli hale getirmek kamu yöneticilerinin görevidir.


Bunun için tarihi eserlerimizi yağmalamak zorunda değildir. İdare burayı güvenli hale getirmeli, aydınlatma ve temizlik yapmalı. Herhangi bir alanı güvenliksiz alan haline getirip sonra orayı talan etmek göz yumabileceğimiz birşey değildir. Bir İstanbul vardır, bir tane Yedikule vardır ve biz Yedikule'nin bostanlarına sahip çıkacağız. Bu alana yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz." 


Gazetem...