30 / 04 / 2024

Kartal’daki yapılaşma durduruldu!

Kartal’daki yapılaşma durduruldu!

İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı’na ait Kartal’daki dini tesis alanındaki yapılaşma yargı tarafından durduruldu. İBBİ tesis alanını “Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı”na dönüştürmeyi planlıyordu.



İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı’na ait Kartal’daki dini tesis alanındaki İBB tarafından hayata geçirilen yapılaşma durduruldu. Dini tesis alanına “Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı” yapılması planlanıyordu. 


İBB tarafından 2 yıl önce Eski Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Sayın’ın yönetimindeki vakfa ait arazinin dini tesis alanından çıkarılmasına izin verdi.  Kurum görüşlerine yer verilen kararda Ulaşım Planma Müdürlüğü “trafik yükünü olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle” olumsuz görüşü yer aldı. 


İl Müftülüğü ise “söz konusu alanın dini tesis alanı olarak kullanılmasına ihtiyaç olduğunu” belirtti. Müftülük, rapora olumsuz görüş notu bildirdi. 


Mahkeme kararında arazinin özel sosyal ve kültürel tesis alanına alınarak “kamusal” niteliğinin değiştiğine dikkat çekilerek arazide park alanının da yok edildiğini ve başka bir yerde de eşdeğer park alanının önerilmediği aktarıldı. 


Mahkeme konu ile ilgili şu ifadelere yer aldı: ''hukuka aykırılığı açık olan ve uygulanmasına devam edilmesi halinde telafisi güç ve imkânsız zararlar doğurabilecek nitelikte bulunan plan değişikliğinin dava sonuna kadar yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verildi.''



Cumhuriyet


Geri Dön