17 / 05 / 2024

Kartal Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı

Kartal Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı

İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı’na ait Kartal’daki dini tesis alanındaki yapılaşma yargı tarafından durduruldu. İBBİ tesis alanını “Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı”na dönüştürmeyi planlıyordu.

Kartal Atalar Harmony Sitesi'nde lansmana özel indirim! Yeni proje!

Karagülle İnşaat tarafından Kartal Şehit Hakan Kurban Caddesi üzerinde inşa edilen Kartal Atalar Harmony Sitesi lansmana özel indirim fırsatlarıyla satışta. Peki Kartal Atalar Harmony Sitesi'nde konut fiyatları ne kadar?

İstanbul'un göbeğinde Cengiz İnşaat için özel imar planı!

Cengiz İnşaat’ın merkez binası önündeki Altunizade 2 ada 31,63 ve 64 No’lu parsellerde yer alan 2 katlı 3 adet konut, riskli yapı kararı aldırtılarak yıktırılmıştı. Şimdi yıktırılan binaların arazisine 4 katlı “Özel Sosyal Tesis” yaptırılmak isteniyor.

Murat Kurum'dan memurlara ve emekçilere sosyal konut müjdesi!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada memurlara ve emekçimize özel sosyal konut projeleri yapacaklarını duyurdu. İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili açıklamaları...

VN Kartal konut projesi lansmana özel fiyatlarla satışta!

Neva Prestij Yapı tarafından inşa edilen VN Kartal konut projesi satışa çıktı. Projede 884 adet konut yer alacak. İşte lansmana özel fiyatlar...

Sancaktepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Nazım İmar Planında Özel Sağlık Tesis Alanı, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24 Haziran 2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sultanbeyli 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sultanbeyli ilçesi, Nazım İmar Planında Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.

Bahçelievler 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Merkez, Yenibosna, Kocasinan Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bağcılar 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bağcılar ilçesi, Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Romanlara konut müjdesi! 12 ildeki projeler için düğmeye basıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Roman vatandaşlara yönelik özel sosyal konut projesi için çalıştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kimleri kapsayacağını açıkladı! 12 ilde yeni özel sosyal konut projesi başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 ilde yeni özel sosyal konut projesinin başlayacağını açıkladı. Erdoğan, projenin kimleri kapsayacağını da duyurdu. İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Bahçelievler'in 3 mahallesinin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Bahçelievler ilçesi, Merkez, Yenibosna, Kocasinan Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanları Plan Notu iptaline ilişkin 1/5000 ölçekli 24.06.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kartal Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı Haberi

Kartal Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı

İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı’na ait Kartal’daki dini tesis alanındaki İBB tarafından hayata geçirilen yapılaşma durduruldu. Dini tesis alanına “Özel Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı” yapılması planlanıyordu. 


İBB tarafından 2 yıl önce Eski Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Sayın’ın yönetimindeki vakfa ait arazinin dini tesis alanından çıkarılmasına izin verdi.  Kurum görüşlerine yer verilen kararda Ulaşım Planma Müdürlüğü “trafik yükünü olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle” olumsuz görüşü yer aldı. 


İl Müftülüğü ise “söz konusu alanın dini tesis alanı olarak kullanılmasına ihtiyaç olduğunu” belirtti. Müftülük, rapora olumsuz görüş notu bildirdi. 


Mahkeme kararında arazinin özel sosyal ve kültürel tesis alanına alınarak “kamusal” niteliğinin değiştiğine dikkat çekilerek arazide park alanının da yok edildiğini ve başka bir yerde de eşdeğer park alanının önerilmediği aktarıldı. 


Mahkeme konu...