21 / 05 / 2024

İstanbul'un göbeğinde Cengiz İnşaat için özel imar planı!

İstanbul'un göbeğinde Cengiz İnşaat için özel imar planı!

Cengiz İnşaat’ın merkez binası önündeki Altunizade 2 ada 31,63 ve 64 No’lu parsellerde yer alan 2 katlı 3 adet konut, riskli yapı kararı aldırtılarak yıktırılmıştı. Şimdi yıktırılan binaların arazisine 4 katlı “Özel Sosyal Tesis” yaptırılmak isteniyor.



Türkiye’de hakkında en çok söz edilen ve sık sık gündeme gelen müteahhit firmalarından biri olan Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat, yürürlükteki imar planlarına göre bir bölümü yeşil alan ve yolda kalan arazileriyle ilgili plan değişikliği istedi.

2014-2019 döneminde AK Parti'den Çekmeköy Belediye Meclis üyeliği de yapan Şehir Plancısı Nagihan Ürgen’e hazırlatılan plan değişikliği, Altunizade 2 ada 31,63 ve 64 No’lu parselleri dahil ediyor. 

Söz konusu parseller üzerinde yer alan 2 katlı 3 adet konut, riskli yapı kararı aldırtıldı ve yıkıldı. Yıkımı yapılan binaların ön tarafındaki 65 No’lu parselde Cengiz İnşaat’ın merkez binası yer alıyor. 

İstanbul un göbeğinde Cengiz İnşaat için özel imar planı!

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; yıktırılan binaların yer aldığı arazide şimdi, 4 katlı “Özel Sosyal Tesis” inşa ettirilmek isteniyor. 

Bu hedefle hazırlanan imar planı değişikliği, riskli yapı ilan edildiği için plan onama yetkisine kavuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı ve itirazlar için askıya çıkarıldı.

Bakanlık tarafından onay verilen mar planı raporuna göre, yürürlükteki planlarda park ve yol alanında kalan yaklaşık 730 metrekare büyüklükteki bölüm de “Özel Sosyal Tesis” alanı kapsamına alındı. 

Aktarılan detaylara göre, İnşaat yapılabilecek alan büyütüldü, yeşil alan ise küçültüldü. 

İstanbul un göbeğinde Cengiz İnşaat için özel imar planı!

Cengiz İnşaat, projelerini tüm hızıyla sürdürüyor. Şirket tarafından Bodrum'da hayata geçirilecek olan yeni projenin inşaatına da başlandı. 

Cengiz Holding Bodrum projesinin  toplamda 678 bin metrekarelik arazide inşa edileceği ve yaklaşık olarak 100 villa ile Bulgari'nin işleteceği bir otelin yer alacağı belirtildi. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Cengiz Holding söz konusu araziyi Özelleştirme İdaresi'nden 2012'de satın almıştı. O tarihte 277 milyon TL'ye el değiştiren arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki defa iptal edilmesine rağmen, söz konusu bu kararlar uygulamadı. Danıştay’ın ilk iptal kararını uygulamayan kamu görevlileri ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunuldu. Fakat kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmedi.

İmar affı geliyor! Kanun teklifi verildi!

TOKİ, 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!


Geri Dön