26 / 07 / 2024

Yedikule Suriçinde durdurma kararı mı çıktı

Yedikule Suriçinde durdurma kararı mı çıktı

Yedikule Suriçi'inde bulunan bostan alanının şantiye alanına dönüştürülmesi üzerine verilen tepki amacına ulaştı. Fatih Belediyesi bu alana müdahale ederek surların etrafındaki yapılaşmayı önledi.

15 soruda Real Konaklar Yedikule!

Lansmanı bugün yapılan ve Real Gropu imzası ile hayata geçirilen Real Konaklar Yedikule projesi "Tarihle iç içe doğanın içinde" sloganıyla tanıtıldı. Peki projenin fiyatları ne kadar, kaç konut var, ödeme planı nasıl, kat planları var mı? İşte tüm detaylar...

Yedikule Bostanları'na 17 ay içinde iki farklı karar!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanları'nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içerisinde iki farklı karar verdi.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi imar planına durdurma kararı!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sites'inde uygulamayı planladığı ve esnafların karşı çıktığı kentsel dönüşüm projesinin imar planının iptali için açılan davada, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yedikule Suriçi'nde yapılaşma durduruldu!

Yedikule Suriçi'inde bulunan bostan alanının şantiye alanına dönüştürülmesi üzerine verilen tepki amacına ulaştı. Fatih Belediyesi bu alana müdahale ederek surların etrafındaki yapılaşmayı önledi.

Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır!

Diyarbakır'ın simgesi olan Sur ilçesinin korunması için UNESCO'ya çağrılar yapılıyor.Çevreciler "Suriçinde kentsel dönüşümün telafuz edilmesi bile suç olmalıdır" diyor.

Yedikule'deki bostanlar için uzmanlar uyarıyor!

BBC Türkçe muhabiri Selin Girit, zabıtaların barakalarını yıktığı Yedikule'deki bostancılarla görüşüp, içinde bulundukları durumu ve bostanlığın geleceğini konuştu. Uzmanlar da uyarılarda bulunuyor.

Diyarbakır Surlar ve Suriçi maketi 2016'da tamam!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı çalışanı ve Taş Oymacılığı Ustası Fesih Gündoğar, 1995 yılında yapımına başladığı tarihi Surlar ve Suriçi maketini 2016 yılı içinde tamamlamayı hedefliyor.

1938 yılında Eminönü'nden Süleymaniye ve Sultanahmet görülebilecek!

1938 yılında İstanbul'un planını hazırlayan Prost, suriçinde yeni açılacak caddelerin istikametlerini büyük camilerin konumuna göre belirlemiş. Açılacak üç yeni cadde ile Eminönü'nden Sultanahmet, Ayasofya ve Süleymaniye camileri görülebilecekmiş.

Antalya Kemer'de Rixos Oteli için mahkemeden yürütmeyi durdurma!

Antik Phaselis kentinin yanıbaşında kurulmak istenen ve içinde 1. derece sit alanı da bulunan 180 dönümlük Rixos Oteli için, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Dream of Phaselis'e tahsis için durdurma kararı verildi!

ANTALYA 1'inci İdare Mahkemesi, Rixos oteller zincirinin en özgün halkası olarak Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı etkileşim sahası içinde projelendirilen 'Dream of Phaselis' için yapılan tahsise ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verd

Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan süs havuzu durduruldu!

TARİHİ İstanbul Surları’nın dibindeki sur hendeği içinde yer alan Yedikule Bostanları’na yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu.Yapılması planlanan süs havuzu durduruldu.

1943 yılında Yedikule'de 3.617 metrekare bostan metrekaresi 10 liraya satılacakmış!

Yedikule'de 3 bin 617 metrekare arsa 36 bin 170 liraya satılacakmış. Aynı tarihte Beylerbeyi'ndeki tarlaların metrekaresi bir liraya satılırken Suriçi'nde ki arazinin metrekaresi 10 liraya satılacakmış.

Ankapark'a Danıştay'dan durdurma!

Ankapark'a durdurma geldi. Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alan hayvanat bahçesinin ANKAPARK'a dönüştürülmesinde kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu...

Yedikule Suriçinde durdurma kararı mı çıktı Haberi

Yedikule Suriçinde durdurma kararı mı çıktı

Yedikule bostanlarında bulunan sur dibindeki barakaların bir kısmının yıkılmasının ardından alana park yapılmasını bekleyen mahalle sakinleri alanın şantiye alanına dönüştürüldüğünü görünce isyan etmişti. CHP Fatih İlçe Başkanlığı aralarında CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin de bulunduğu bir grupla yapılan basın açıklamasında şu sözlere yer verilmişti: "Burası ile ilgili bir bilgisizlik durumu var. Burası ile ilgili farklı projeler yaparak herkese farklı projeyi sunuyorlar. Burasını güvenli hale getirmek kamu yöneticilerinin görevidir.


Bunun için tarihi eserlerimizi yağmalamak zorunda değildir. İdare burayı güvenli hale getirmeli, aydınlatma ve temizlik yapmalı. Herhangi bir alanı güvenliksiz alan haline getirip sonra orayı talan etmek göz yumabileceğimiz birşey değildir. Bir İstanbul vardır, bir tane Yedikule vardır ve biz Yedikule'nin bostanlarına sahip çıkacağız. Bu alana yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz." 


Gazetem...