03 / 05 / 2024

Yedikule surları ne durumda

Yedikule surları ne durumda

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'te Yedikule Mahallesi'nin bir kısmına ait Yenileme Avan Projesi'nin 1/1 ( XK ) ölçekli plana işlenmesine ilişkin rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Yedikule Hisarı restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından restore edilen Yedikule Hisarı'nda ilk etap olan duvar güçlendirme ve orta avlu peyzaj çalışmaları devam ediyor. 

'Cer'den bugüne' fotoğraf sergisi Cer İstanbul'da!

Ege Yapı imzası ile Yedikule’de hayata geçirilen Cer İstanbul projesinin sahip olduğu kültürel miras, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifiyle “Cer’den Bugüne” fotoğraf sergisi adıyla hayat buluyor...

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Real Yedikule fiyatları!

2019 yılının Aralık ayında teslim edilecek Real Konaklar Yedikule projesi 120 bağımsız birimden meydana geliyor. Peki projede daire fiyatları ne kadardan başlıyor?

15 soruda Real Konaklar Yedikule!

Lansmanı bugün yapılan ve Real Gropu imzası ile hayata geçirilen Real Konaklar Yedikule projesi "Tarihle iç içe doğanın içinde" sloganıyla tanıtıldı. Peki projenin fiyatları ne kadar, kaç konut var, ödeme planı nasıl, kat planları var mı? İşte tüm detaylar...

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

Yedikule Bostanları'na konut mu yapılacak?

Tanrıkulu, Yedikule Bostanları'na yapılacak yenileme çalışmasıyla ilgili iddialar ve tarihi surların akıbeti TBMM'de konu oldu..

Topkapı Surları'na çatı monte edildi!

Fatih Belediyesi'ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri'nin yanındaki alan için yüzlerce yıllık tarihi surların üzerine dışarıdan da görülen bir çatı monte edildi.

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Mehmet Özhaseki'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Yedikule'de tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlık alanın imara açılma girişimine, "Bu müteahhitlerin bazıları şeytan" sözleriyle tepki gösterdi.

Bursa İznik'teki surlar gün yüzüne çıkıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik surlarındaki bitki ve ot temizliği çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Yedikule Suriçi'nde yapılaşma durduruldu!

Yedikule Suriçi'inde bulunan bostan alanının şantiye alanına dönüştürülmesi üzerine verilen tepki amacına ulaştı. Fatih Belediyesi bu alana müdahale ederek surların etrafındaki yapılaşmayı önledi.

Yedikule surları ne durumda Haberi

Yedikule surları ne durumda

Yedikule-Belgradkapı arasında bulunan ve UNESCO Dünya Mirası içerisinde yer alan bostanların yerine sosyal tesis kurulacak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Fatih'te Yedikule Mahallesi'nin bir kısmına ait Yenileme Avan Projesi'nin 1/1(XK) ölçekli plana işlenmesine ilişkin rapor, oy çokluğuyla kabul edildi. Rapora göre, Yedikule-Belgradkapı arasındaki sur içinde çevre düzenlemesi, park ve parkın içine sökülebilir tek katlı sosyal tesis yapılacak. Karar kapsamında, bölgeye süs havuzu, sosyal tesis, açık spor alanı, otopark, dinlenme alanları ve konutlar yapılabilecek. 

Alanın bir kısmı ise bahçe olarak kullanılacak. Karara itiraz eden CHP ile onay veren AK Parti Grubu arasında tartışma yaşandı. CHP'li İmar Komisyonu Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, karara tepki göstererek, UNESCO Dünya Mirası içerisinde yer alan bostanların "Zirai Botanik Dinlenme Alanı" adı altında yok edileceğini ileri sürdü. Kararın...