06 / 05 / 2024

Yekta Saraç

Yekta Saraç

YÖK Başkanı, tıp ve hukuk fakültelerinin ardından, 2016’da da mühendislik ve mimarlık fakültelerine başarı sırası barajı getirileceğini açıkladı. Öğretmenlik formasyonu da yenilenecek.

Afra Saraçoğlu ve Mert Yazıcıoğlu Uskumruköy’e taşındı!

İki seneye yakındır birliktelik yaşayan ve başarılarıyla göz dolduran Afra Saraçoğlu ve Mert Yazıcıoğlu Uskumruköy’e taşındı...

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya Saraçoğlu yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Ankara Çankaya Saraçoğlu Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

Tezcan Karakuş Candan'dan Ankara Saraçoğlu projesi çıkışı!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akkök Holding'in acı günü! Mehmet Yekta Dördüncü vefat etti!

Akkök Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü'nün kardeşi Mehmet Yekta Dördüncü vefat etti.

Ankara Saraçoğlu projesinde otopark tartışması!

Cumhuriyet'in ilk toplu konut projesi Saraçoğlu evlerinde, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın başlattığı restorasyon devam ediyor. Koruma Kurulu, otoparkı onaylamış. Otopark, otele dönüştürülecek alanın altına planlanıyor.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm itirazlara rağmen Ankara’daki Tarihi Saraçoğlu Mahallesi’ne yapılacak olan projeyle ilgili ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi. Proje kapsamında, tarihi mahalleye 135 konut, 304 ofis ve dükkan ile 121 odalı otel yapılacak.

Ankara Saraçoğlu projesinde belediyeler ne yapacak?

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan dönüşüm projesi birçok çevreden tepkilerle karşılaştı. Peki Saraçoğlu projesi ile ne amaçlanıyor?

Alper Taşdelen'den Saraçoğlu Mahallesi projesi önerileri!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Saraçoğlu Mahallesi restorasyon projesiyle ilgili kamusal öneriler geliştirdi. Taşdelen, bu önerileri açıkladı.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu'nda 456 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu projesinde 120 adet olan konut sayısı 116 adet ve 309 adet olan ticari ünite sayısı 340 adet olacak şekilde tadilat ruhsatı alındı. 

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Yekta Saraç Haberi

Yekta Saraç

YÜKSEK Öğretim Kumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, önümüzdeki dönem için yeni projelerini anlattı. Tıp ve hukuk fakültelerine başarı sırası barajı, 11’den az öğrenci kaydı yapılan temel bilimler bölümlerine kontenjan verilmemesi, ön lisansa ise ‘sınavsız geçiş’ ve ‘YGS’ olmak üzere iki ayrı kontenjan getirilmesinin ardından önümüzdeki yıl da mühendislik ve mimarlık bölümleri için başarı sırası barajı getirileceğini belirten Saraç, öğretmenlik formasyon eğitiminin de yeniden değerlendirileceğini belirtti. Başkan Saraç’ın açıklamaları özetle şöyle:


GÜÇLÜ ÜNİVERSİTE

“Bu seneki programımızda, yürüyen lisansüstü bölümlerinin yeterlik açısından gözden geçirilmesi ilk sırada. Son yıllarda iyice çığırından çıkan öğretmenlik formasyonu konusunu da ele alacağız. Önümüzdeki yıl kesin olan, mühendislik ve mimarlık programlarında da tıp ve hukuktaki gibi bir baraj koyacağımızdır. Tarım ve gıda artık dünyada stratejik...