27 / 04 / 2024

yemek bedeli vergi istisnası

yemek bedeli vergi istisnası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemek bedeli vergi istisnasına dair açıklamalarda bulunmuştu. Peki yemek bedeli vergi istisnası ne anlama geliyor? 2022 yemek parası vergi istisnası ne kadar oldu?

2024 günlük yemek bedeline yüzde 54,54 zam yapıldı! 2024 günlük yemek ücretleri ne kadar oldu?

Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli oldu. Yeni zamma göre 2024 yemek bedellerine yüzde 54,54 zam yapıldı. Peki 2024 günlük yemek bedeli ne kadar oldu?

2023 Yemek ücreti kaç lira oldu? Çalışanlar dikkat! Zamlı günlük yemek bedeli belli mi? 

Milyonlarca çalışan yeni yemek ücretlerinin kaç lira olduğunu araştırıyor. Peki zamlı günlük yemek bedeli belli mi?

Çalışanlar dikkat! Yeni asgari ücretle birlikte yemek ücreti de zamlandı!

Asgari ücret yeni rakamının açıklamasından sonra birçok kalemde ödemeler güncellendi. Bu kapsamda, çalışanlara sağlanan yemek bedeli yeniden belirlendi.

Sözleşmeliden kadroluya kadar herkes için peş peşe açıklandı! Memurlardan ne kadar yemek parası kesilecek?

Günlerdir kendilerine yapılan zammın ne kadar olacağı konuşulan memurlara verilen yüzde 30’luk zammın ardından ne kadar yemek parası ödeyecekleri de belirlendi. İşte 2023 senesinde memurların ödeyeceği yemek bedeli…

‘Yemek bedeli vergi istisnası’ ne demek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemek bedeli vergi istisnasına dair açıklamalarda bulunmuştu. Peki yemek bedeli vergi istisnası ne anlama geliyor? 2022 yemek parası vergi istisnası ne kadar oldu?

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Günlük 51 liraya yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çalışanlara yapılan yemek ve yol yardımı ödemelerine ilişkin istisna tutarlarını artırdıklarını duyurdu. Buna göre vergiden istisna tutulan günlük yemek bedeli 34 liradan 51 liraya, yol yardım bedeli ise 17 liradan 25.50 liraya çıkarıldı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yemek ve yol ücretleri arttı! Temmuz 2022 yemek ve yol ücretleri ne kadar oldu?

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, işçi ücretleri üzerinden işverenlere sağlanan gelir vergisi istisnalarında artış yapıldı. Günlük yol ve yemek ücretleri için işverenlere sağlanacak olan vergi istisnası tutarları güncellendi.

Kalkan Temizlik Yemek Gıda İnşaat Ve Tic Ltd Beyoğlu Şubesi açıldı!

Kalkan Temizlik Yemek Gıda İnşaat Ve Tic Ltd Beyoğlu Şubesi 600 bin TL sermaye bedeli ile Murat Noyan tarafından açıldı.

Pak Kandemir Turizm İnşaat Yemek Gıda Temizlik Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pak Kandemir Turizm İnşaat Yemek Gıda Temizlik Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kandemir tarafından kuruldu.

Kira geliri olanlar dikkat! Daha az vergi ödeyebilirsiniz!

Yıllık 5 bin 400 TL, aylık ise 450 TL kira geliri elde edenler 31 Mart'a kadar beyanname vermek zorunda. Eğer 1.6 aylık kira bedeli kadar yasal gideriniz varsa 'gerçek gider'i seçerek daha az vergi ödeyin...

Türkbay Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Temizlik Yemek Mühendislik Hiz. Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkbay Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Temizlik Yemek Mühendislik Hiz. Nakliyat Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Burçe Erbay tarafından kuruldu.

Avam Demir Çelik Gıda İnşaat Petrol Temizlik Yemek Taş.İth.İhr.Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avam Demir Çelik Gıda İnşaat Petrol Temizlik Yemek Taş.İth.İhr.Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tarık Özer tarafından kuruldu. 

İnci Hazır Yemek ve Üretim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

İnci Hazır Yemek ve Üretim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

yemek bedeli vergi istisnası Haberi

yemek bedeli vergi istisnası

Yemek bedeli bir işverenin bünyesinde çalıştırdığı çalışanına verdiği ücret olarak bilinmektedir. Bu yemek bedeli günlük 51 liraya kadar olan kısma devlet vergi almamakta.

İşverenlerin çalışanlarına yemek verme halindeki menfaatler ‘yemek istisnası’ adı altında çalışana sağlanan vergi avantajıdır. 

6 Ocak 1961 tarihiyle, “Hizmet erbabına işverenlerce yemek verilmek suretiyle sağlanan menfaatler” ücretten istisna tutulmakta. Fakat 1 Temmuz 1995 yılına kadar bu istisna yalnızca işyeri yada işyerinde yemek verilmesini kapsıyorken, bu tarihten itibaren işverenlerin, işyerinde yada işyerinde yemek verilmeyen durumlarda çalışılmış günlere ait bir günlük yemek bedelinin her sene belirlenmiş tutarı aşmayan kısmı, ücretten istisna edilmiştir.

Yapılan istisna adına her sene belirlenen tutar  “yemek bedeli istisnası” olarak adlandırılmıştır.

1995 yılında yapılan düzenlemeyle, ücretlilere işyeri dışında yemek veren işletmelerden yemek kartı, yemek çeki yada yemek kuponuyla ‘yemek...