29 / 05 / 2024

yemen Beyt Bos Antik Kenti

yemen Beyt Bos Antik Kenti

Yemen'in başkenti Sana'nın hemen dışındaki antik kent Beyt Bos ''kartal yuvasını'' andıran konumu ile görenleri büyülüyor. Milattan Önce 8. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen antik kent İslamiyet öncesi Yemenlilere uzun bir süre ev sahipliği yapmış

Bos Group İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bos Group İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL serrmaye bedeli ile Beyza Çentinçalı tarafından kuruldu.

Beytül Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Beytül Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Beytül Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Pendik'te yapıldı.

O ilde hem turizm hem de ticaret alanı imarlı arsa satılacak!

Beytüşşebap Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Şırnak'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 11 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Beytürk İnternational Altınbey İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Beytürk İnternational Altınbey İnşaat Limited Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Arife Dürüster tarafındna kuruldu.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Teko Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Teko Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Beytüt taarfından kuruldu.

Mısır'dan İsrail'in Kudüs'teki yeni konut inşası kararına kınama!

Mısır, İsrail'in  Yeşil Bölge ile Beyt Safafa, Baka ve Talpiyot bölgelerinden Velce köyüne kadar uzanan alanda konut inşası planına ilişkin kararı kınadı.

Yemen'de Ağustos'ta 1300 aile yerlerinden edildi!

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Yemen'de Ağustos'ta yaklaşık 1300 ailenin çeşitli sebeplerle yerlerinden edildiğini açıkladı...

Özyurtlar'dan Meydan Ardıçlı'da yabancıya dev satış!

'Meydan Ardıçlı'ya yabancı yatırımcılar akın ediyor. Başta Çin olmak üzere, İran, Yemen ve Cezayirli yatırımcılara 80 adet ticari alan satıldı...

Şırnak Beytüşşebap küçük sanayi sitesine kavuşuyor!

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde küçük sanayi sitesi inşa ediliyor.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 3 aileyi evsiz bıraktı!

İsrail askerleri Batı Şeria'nın Beytüllahim kentine bağlı El-Hıdır beldesinde Filistinlilere ait bir konut ile iki çadırı yıktı.

Yemen'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir ay kira muafiyeti kampanyası!

Yıllardır devam eden çatışmalar nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Yemen'de bir ay kira muafiyeti kampanyası başlatıldı.

yemen Beyt Bos Antik Kenti Haberi

yemen Beyt Bos Antik Kenti


Yemen'in başkenti Sana'nın  hemen dışındaki antik kent Beyt Bos ''kartal yuvasını'' andıran konumu ile görenleri büyülüyor.


Milattan Önce 8. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen antik kent İslamiyet öncesi Yemenlilere uzun bir süre ev sahipliği yapmış. Yakın tarihte Yemenli Yahudilerin de kullandığı antik kentte görülen bir çok dine ait semboller, kentin yıllarca farklı dinlere aynı anda ev sahipliği yaptığını gösteriyor.


Antik kent Beyt Bos, başkent Sana'ya sadece 10 kilometrelik uzaklığı ile bir zamanların önemli bir turizm merkezi olmuş. Sadece bir tek giriş çıkış kapısı olan antik kent başkente hakim manzarası ile görülmeye değer bir atmosfer oluşturuyor. Beyt Bos, terkedilmiş görüntüsü ile az sayıda yerli turisti ağırlarken, bölgede geçmişte yaşanan turizm hareketliliği kentteki otantik otel binalarından anlaşılıyor.


Şu anda kentin eski yerleşimlerinde yaşayan olmasa da,...