20 / 05 / 2024

Yemen evleri Süsleme

Yemen evleri Süsleme

Tarihi, ev sahipliği yaptığı devletler, sahip olduğu medeniyetler mozaiği ile Ortadoğu'nun kadim ülkesi Yemen, kendi adıyla özdeşleşen evleriyle ve bu evlerin sahip olduğu kendine has mimarisi ile görenleri büyülüyor.

Bu yöntemlerle evinizi saunaya çevirin! Uzmanların sır gibi sakladığı o yöntem ortaya çıktı!

Hava sıcaklıkları artık mevsim normallerinin üzerinde yer almaya başladı. Hal böyle olunca bu durum doğalgaz faturalarına yansıyor. Peki doğalgaz faturasını düşürüp evleri ısıtmak mümkün mü? İşte detaylar!

Evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz 14 yolu!

Son bir senede doğalgaz fiyatlarındaki rekor artışlar, önümüzdeki kış aylarında evleri ısıtmayı daha maliyetli duruma getirecek. Peki evi sıcak tutmanın yolları nedir? İşte evinizi sıcak tutmanın 14 ucuz ve basit yolu...

Sinpaş Yalı Vadi Evleri'nde ön talep başladı!

Marina Ankara’nın “Yalı Vadi Evleri” lansman fırsatlarıyla ön satışa çıktı. Suya sıfır konumu, sayısız sosyal donatıları ve geniş balkonlu yaşamıyla öne çıkan Sinpaş Yalı Vadi Evleri sınırlı sayıda üniteleriyle Ankara’da yalı keyfini sürmek isteyenleri bekliyor.

Misal İstanbul GOP fiyatları 2017!

Misal İstanbul GOP fiyatları 2017 kapsamında daireler 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Misal İstanbul Evleri Süleyman Ekşi İnşaat tarafından 13 blok olarak hayata geçirildi...

Sur Yapı Topkapı Evleri Süper Star kampanyası!

Topkapı Evleri Sur Yapı tarafından İstanbul Topkapı'da inşa ediliyor. Projede uygulanan Süper Star kampanyası kapsamında peşinatsız ve faizsiz ev sahibi olunabiliyor...

İşte Avrupa'nın en pahalı evi!

Fransa'nın Cannes şehrinde bulunan, ünlü tasarımcı Pierre Cardin'e ait olan ev, Avrupa'nın en pahalı evleri sırlamasında ilk sırada yer alıyor.

TOKİ Trabzon Tabakhane Evleri sözleşme dönemi başlıyor!

206 adet dairenin sözleşmesinin imzalanacağı projede toplamda 353 adet daire mevcut. TOKİ Trabzon Tabakhane Evleri sözleşme dönemi başlıyor...

TOKİ Trabzon Tabakhane Kentsel Yenileme Evleri sözleşmesi!

Trabzon Tabakhane Yenicuma projesi toplamda 353 adet konuttan oluşuyor. İşte TOKİ Trabzon Tabakhane Kentsel Yenileme Evleri sözleşmesi...

Nefis Çankaya Evleri, Ekin Endüstriyel'i tercih ediyor!

Ankara'nın doğal yaşam alanı İmrahor Vadisi'nde yükselen Nefis Çankaya Evleri, ısıtma soğutma işlemlerinin gerçekleşmesi için ‘’MIT ‘’markalı ürünleri tercih ediyor.

Nevşehir Merkez TOKİ Evleri sözleşme imzalama tarihi!

Nevşehir Merkez TOKİ Evleri sözleşme imzalama tarihi bugün başladı ve 31 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. Toplamda 80 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede daireler 3+1 şeklinde tasarlandı.

Danfoss'tan evleri ısıtmanın kolay yolları!

Isıtma-soğutma ve güç elektroniğinde dünyanın önde gelen firmalarından biri olan Danimarkalı Danfoss, evlerde faturayı düşürmek ve daha iyi ısınmak için basit yöntemler öneriyor.

Emlak Başakşehir 2. Etap Evleri sözleşme için gerekli evraklar!

Toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede 2+1 daireler 437 bin TL'den başlıyor. Emlak Başakşehir 2. Etap Evleri sözleşme için gerekli evraklar kapsamında 3 adet vesikalık fotoğraf da isteniyor.

Avcılar Ispartakule Evleri sözleşme imzalama tarihi!

Daire fiyatlarının 437 bin TL 'den başlangıç gösterdiği proje İstanbul İl'i Avrupa Yakası Avcılar ilçesinde yükselecek. Avcılar Ispartakule Evleri sözleşme imzalama tarihi dünden itibaren başladı.

Yemen evleri Süsleme Haberi

Yemen evleri Süsleme


Yemen denince akla gelen ve farklı mimarisi ile sembolleşen Yemen evleri kameriye sanatı ile süsleniyor.


Tarihi, ev sahipliği yaptığı devletler, sahip olduğu medeniyetler mozaiği ile Ortadoğu'nun kadim ülkesi Yemen, kendi adıyla özdeşleşen evleriyle ve bu evlerin sahip olduğu kendine has mimarisi ile görenleri büyülüyor.


Yaşı 2500 yıl olarak kabul edilen başkent Sana'daki Bab el-Yemen'de bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Yemen evlerini süsleyen ''kameriye'' sanatı ise zarafetiyle dikkati çekiyor.


Çoğu kırmızı tuğladan ve kerpiçten inşa edilmiş Yemen evlerinin ''tacı'' kameriyeler, günümüz mimarisinde PVC ve alüminyum teknolojisine karşı direnirken, yeni yapılan binalarda da yerini muhafaza ediyor.


-Bina girişleri ve pencere üstlerinin vazgeçilmez süsü


Kameriye sanatı günümüzde geleneksel yöntemlerle yaşatılmaya devam ederken, en çok kullanım alanları olarak bina dış cepheleri ve pencere üstleri...