21 / 05 / 2024

yeni 6098 sayılı borçlar kanunu

yeni 6098 sayılı borçlar kanunu

Yeni Borçlar Kanunu’na göre “kira bedelini yabancı para cincinden ödeyene 5 yıl kira artışı olmayacak". Gayrimenkul Avukatı Emre Alcan, kararın amortisman sürecini uzatacağını ve bu nedenle gayrimenkulün yatırım olarak daha az tercih edileceğini vurguladı

Adalet Bakanlığı 2828 sayılı kanun kapsamında 155 personel alımı: Başvuru şartları ve son başvuru tarihi nedir?

Adalet Bakanlığı, 2828 Sayılı Kanun çerçevesinde 155 yeni personel alımı yapacak. Bu alımlar, Bakanlık bünyesinde farklı alanlarda görev yapacak memur ve hizmetli pozisyonları için gerçekleştirilecek.

Hyundai Bayon’un mayıs ayı fiyatlarında büyük değişiklik! Hyundai Bayon’a hatırı sayılır bir zam yapıldı!

Hyundai Bayon'un 2023 yılı mayıs ayı fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hyundai Bayon'un yeni fiyatına hatırı sayılır bir zam yapılırken, yeni fiyatları görenler gözlerine inanamadı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi çok sayıda akademisyen alıyor! Bu ilanları göden geçirmeyen bin pişman!

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim elemanları alım ilanını yayımladı. İlanlara son başvuru tarihi 14 Mart 2023 olarak belirlendi. Öğretim görevlisi ve Arş. Gör. adayları için sınav takvimi de belli oldu. İşte detaylar…

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri açılıyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu Teknopark İstanbul’un 65 bin metrekare alan içerisinde bulunan yeni ofisleri açılış için gün sayıyor.

Ordu Tenis Kortu için sayılı günler kaldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ilinin cazibesini artıracak bir projeyi daha hizmete açmaya hazırlanıyor. Ordu’da yeni bir sosyal yaşam alanı olacağı gibi, tenis sporcularının da sayısını artıracak tenis kort ve sosyal tesis projesinin bitimine sayılı günler kaldı.

Pendik'te yeni daire sayısı 5 yılda iki kat arttı!

Konut sektörünün gözdesi konumundaki Pendik, son beş yılın en yüksek inşaat rakamına ulaştı. İlçede ruhsat alınan inşaat alanı beş yıl öncesine göre neredeyse dört kat yükselirken, yeni daire sayısı da ikiye katlanarak 9 bin 521 oldu.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda kampanya!

Ceylan İnşaat'ın Göztepe'de inşaatına başladığı Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları için 120 aya kadar vade seçeneği sunuldu. Kalamış Marina manzaralı projede, fiyatlar 678 bin liradan başlıyor.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda 678 bin TL'ye 2+1!

Ceylan İnşaat'ın Göztepe'de inşaatına başladığı Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları için 120 aya kadar vadeli ödeme seçenekleri sunuldu. Proje Fenerbahçe Stadı'na da 500 metre uzaklıkta bulunuyor.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda 678 bin liraya!

Ceylan İnşaat’ın Anadolu Yakası’nın en gözde bölgesi Göztepe’de inşaatına başladığı Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda daire fiyatları 678 bin liradan başlıyor.

Muhteşem Yeni Yüzyıl evleri daire fiyatları 678 bin liradan başlıyor!

Ceylan İnşaat’ın Anadolu Yakası’nın en gözde bölgesi Göztepe’de inşaatına başladığı Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları, 120 aya kadar vadelendirilen ödeme koşulları ile yatırımcı ve ev sahibi olmak isteyenlere muhteşem bir hayatın kapılarını açıyor.

Göztepe Yeni Yüzyıl Konutları'nda deniz manzaralı daire 678 bin TL!

Göztepe’nin kalbinde yükselen Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları’nda 120 aya kadar vadelendirilen ödeme seçenekleri ile daire sahibi olmak mümkün. Projede, 2+1 daire fiyatları 678 bin TL’den başlıyor

Muhteşem Yeni Yüzyıl projesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket!

Muhteşem Yeni Yüzyıl Projesi ile yer aldı. İş dünyasının önemli aktörlerinin katıldığı fuarda, Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı TÜMSİAD'daki başarılarından dolayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından plaket ile ödüllendirildi.

Göztepe Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda 534 bin TL'ye!

Göztepe’de yükselen Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları yeni bir soluk getiriyor. 534 bin TL’den başlayan konut fiyatlarıyla lansmanda beklenenden çok daha büyük bir talep alan Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları’nda her ihtiyaca uygun bir seçenek var.

yeni 6098 sayılı borçlar kanunu Haberi

yeni 6098 sayılı borçlar kanunu

6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkındaki kanunun yürürlükten kalkmasıyla birlikte kira ilişkilerinde bir takım yenilikler içeren 6098 sayılı Borçlar Kanunu uygulanmaya başlandı. 6098 sayılı yasaya göre; kira sözleşmesinin yenilenmesi durumunda kira bedelindeki artışın önceki yılın üfe artış oranını geçemeyeceğini belirten Gayrimenkul Hukuku Avukatı Emre Alcan, kira sözleşmesinin ilk 5 yılı için aynı durumun geçerli olduğunu, 5. yılın sonunda ise tarafların hakimden yeni artış oranını belirlemesini isteyebileceklerini belirtti.


Yabancı para ödeyene 5 yıl zam yok

Yeni yasaya göre kira bedelinin yabancı para cinsinden belirlendiği kira sözleşmelerinde 5 yıl boyunca kira bedelinde artış olmayacağına dikkat çeken Alcan, bu süreçte yabancı para cinsinde olağanüstü bir kur artışı olması halinde kiracının dilerse indirim isteme ya da sözleşmeyi feshetme hakkının tanındığını vurguladı.


Taşınmaz sahiplerini mağdur eder

Kira bedelinin 60...