07 / 05 / 2024

yeni bakanlar kimler

yeni bakanlar kimler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu' nda değişen 10 ismi açıkladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina' ya gelerek açıklama yaptı...

500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? Yeni ev alacaklara Bakanlıktan müjde!

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 500 bin TL'ye varan destek veriliyor. Peki 500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? İşte konut desteği ile ilgili tüm ayrıntılar...

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı kapıda. Paylaşılan detaylara göre Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için resmen geri sayım başladı. Peki kademeli emeklilik ne demek? Sigorta girişi için belirlenmiş olan tarih ne? İşte merak edilen o soruların yanıtları.

Yeni asgari ücretten kimler memnun? Vatandaşlar 17 bin 2 TL'lik asgari ücret için ne diyor?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından 'Yeni asgari ücretten kim memnun?' sorusunu yöneltti. İşte gelen yanıtlar...

Erken emeklilikte yeni dönem! Kimler yıpranma hakkına sahip? Kimler erken emekli olabilir?

Günümüzde milyonlarca çalışanın hayali, erken emeklilik dönemi. Buna göre bazı meslek grupları için erken emeklilik imkanı var ve bu durumun temel nedenlerinden biri "yıpranma hakkı" olarak adlandırılıyor. Kimler yıpranma hakkına sahip. İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni kampanyanın sinyalini vermişti. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orta Vadeli Program'ı (2024-2026) duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni sosyal konut projelerinin geleceğini açıkladı.

Düşük faizli konut kredisi almak isteyenler dikkat! Yeni konut kredisinden kimler faydalanacak?

İlk kez ev almak isteyenler için konut kredisinde devlet desteği geliyor. Ev sahibi olmak için bekleyen milyonlarca vatandaş yeni konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki yeni konut kredisinden kimler faydalanacak? 

Yeni kıdem tazminatı resmen belli oldu! Kıdem tazminatından kimler yararlanacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aralık 2023 sonuna kadarki Sosyal Haklar Genelgesi’ni yayınladı. Yenş kıdem tazminatı resmen belli oldu. Peki kıdem tazminatından kimler yararlanacak?

Yeni evim konut kredisini kimler alabilir? Yeni evim konut kredisi başvuru şartları nelerdir?

Yeni evim konutu kredisi, ilk kez ev sahibi olacak kişilerin gündeminde yer alıyor. Ev almayı düşünenler işte yeni evim konut kredisine dair detaylar!

Bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? O rakamlar tek tek hesaplandı!

Yeni bakanların atanmasıyla, bakanların ne kadar maaş alacağı araştırılıyor. Peki bakan maaşları nasıl hesaplanır 2023? Bakanlar ne kadar maaş alıyor? Bakan maaşları kesinleşti mi? 

Piyasalarda ‘Şimşek’ coşkusu! Borsa yeni rekorlara koşuyor! İşte BIST 100 endeksinde yeni tahminler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni Bakanlar Kurulu piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Geçen hafta Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına geleceği söylentileri ile coşan borsada yükseliş sürüyor. Peki yükseliş nereye kadar sürecek? Dolar ne olacak?

İş dünyası yeni kabineyi değerlendirdi! İşte iş dünyasından gelen ilk mesajlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yeni Bakanlar Kurulu’nu kamuoyu ile paylaşırken, iş dünyasının temsilcileri yeni kabineyi değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ekonomi bakanlıklarına getirilen deneyimli isimler iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

yeni bakanlar kimler Haberi

yeni bakanlar kimler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda değişen 10 ismi açıkladı. 


Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya gelerek açıklama yaptı. Mevcut kabinede 10 değişikliğin söz konusu olduğunu belirten Erdoğan, "Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle görevlerinden affını istediler. Bir kısmı zaten adaylıkları ile ilgili şu anda bakanlıklarından aynı şekilde ayrılmış oluyorlar. Bir kısmı da takdirim içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza teklif ettiğim, kendilerinin de onadığı böyle bir değişiklik oluyor" diye konuştu. 


10 bakanlıkta yeni bir süreç başlayacağını ifade eden Erdoğan, "Bu değişikliğimizin Bakanlar Kurulu'na, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Gecenin bu saatinde sizleri meşgul ettiğim için de kusura bakmayın diyorum. Hayırlı geceler diyorum" dedi.

Başbakan Yardımcılığı'na, Emrullah İşler (Bekir Bozdağ'ın yerine) 


KİMDİR?


Bekir Bozdağ'ın yerine Başbakan Yardımcılığı'na getirilen Emrullah İşler TBMM Dıişleri Komisyonu...