08 / 05 / 2024

Yeni bir vergi gelirse ev fiyatları artar mı

Yeni bir vergi gelirse ev fiyatları artar mı

Rant vergisi olarak adlandırılan yeni vergilendirmede, değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek. Bu da 'yeni bir vergi gelmesiyle ev fiyatları artar mı’ sorusununu getirdi...

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

Altına dayalı kira sertifikasında yeni vergi uygulaması yok!

Altına dayalı tahvil ve kira sertifikasına ilişkin vergi uygulamasıyla da ilgili açıklamalar yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Basında, sanki yeni bir vergi uygulaması gibi anlaşılmış. Böyle bir şey söz konusu değil." dedi.

Vergide yeni bir uygulama: İzaha davet!

Maliye idaresi, yeni bir düzenleme ile işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağı şüphesi gördüğü mükelleflerin herhangi bir işlem yapmadan önce izaha davet edebilecektir.

Yeni bir vergi gelirse ev fiyatları artar mı?

Rant vergisi olarak adlandırılan yeni vergilendirmede, değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek. Bu da 'yeni bir vergi gelmesiyle ev fiyatları artar mı’ sorusununu getirdi...

Mehmet Şimşek: Yeni vergi çalışması yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni bir vergi veya vergi oranlarında artış hususunda ne yerelde ne de genel olarak şu anda bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.

Ortofoto Projesi'nde vatandaşlar için yeni bir uygulama daha!

Bakan İdris Güllüce, “Bu çalışmalar, ülkemizdeki yatırım yer seçimlerinin daha hızlı ve sağlıklı yapılmasını sağlayarak, yatırım sürecinin kısalmasına katkıda bulunacak. Bakanlıktan vatandaşlar için yeni bir uygulama daha...

1975 yılında Yerebatan Sarnıcı büyüklüğünde yeni bir sarnıç bulunmuş!

1975 yılında Topkapı Sarayı ile eski Defterdarlık binası arasında, Yerebatan Sarnıcı büyüklüğünde yeni bir sarnıç bulunmuş. Sarnıcın içi bir metreden fazla toprakla doluymuş, temizlenmesinin pahalıya çıkacağından tekrardan kapatılmış.

Manas Evleri sektöre yeni bir anlayış getirdi!

Malatya, Adıyaman ve Elazığ'da 4 binden fazla konut üreten Gün-Er İnşaat, Manas Evleri'yle sektöre yeni bir anlayış getirdi. Manas Evleri, Gün-Er İnşaat'ın 20 yıllık tecrübesiyle yükseliyor.

Milimetrik Prefabrik sektöre yeni bir soluk getirecek!

Betonarme prefabrik yapı elemanları üretimi üzerine bu yılın mayıs ayında faaliyetlerine başlayan Milimetrik Prefabrik, sektöre yeni bir soluk getirme, kalite çıtasını yükseltme ve sektörde standartları belirleyen bir firma olma hedefiyle çalışıyor.

Ahmet Emin Yılmaz: Yeni bir Osmangazi doğuyor!

Boş alanlarda yeni bir kent kurmak elbette kolay. Çükü planlama yapabilme rahatlığı var. Nitekim Nilüfer böyle bir avantajla yeni Bursa olarak planlandı ve plan doğrultusunda gelişti. Bugün herkesin yaşamak istediği modern kenti oldu.

1972 yılında İstanbul Belediyesi ''Metro Vergisi'' adıyla bir vergi koyacakmış!

1972 yılında İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul Metrosu'nun gerçekleşmesi için İstanbulluların yardımını sağlamak amacıyla, elektriğin kilovatına 1 - 5 kuruş arasında Metro Vergisi adıyla bir vergi konmasını kararlaştırmış.

Yeni bir Şirince doğuyor!

Yeni bir Şirince doğuyor. Doğançay sakinlerinin 30 yıldır beklediği uygulama ile vatandaşın tapulu malı imar parseli haline gelecek. İmar parseli 2 kat olmak üzere ruhsatlı olarak yapılaşabilecek

DAP Yapı’ya yeni bir ödül daha geldi!

DAP Yapı’nın İstMarina projesi, dünyanın en önemli gayrimenkul ödülleri arasında gösterilen ‘International Property Awards’da, ‘2014-2015 Yapı Geliştirme’ kategorisinde ‘Dünya’nın En İyi Projesi’ seçildi. DAP Yapı’ya yeni bir ödül daha geldi

Yeni bir vergi gelirse ev fiyatları artar mı Haberi

Yeni bir vergi gelirse ev fiyatları artar mı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kamuda Şeffaflık Paketi kapsamında, belediyelerin imar planı değişikliklerinde pay alacağını açıkladı. 14 Ocak itibariyle uygulamada olan ve rant vergisi olarak adlandırılan yeni vergilendirmede, değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek. Komisyon yüzde 40 ile yüzde 100 arası değişen oranda vergi alacak. İnşaat sektörüne yeni bir vergi gelmesi ‘ev fiyatları artar mı’ sorusunu da akla getirdi. 


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Nazmi Durbakayım’a göre yeni verginin fiyat artışı ile ilgisi yok. Durbakayım, bunun nedenini şöyle açıkladı:


“Benim 1 emsal bir yerim var. Komşu arsayı da dahil edip emsalimi 2 yaptık. Bu artış için komşu arsa sahibine para ya da gayrimenkulden pay veririm. Uygulanacak sistemde ise emsal artışını kamu yapıp payı kamu alacak. Bunun satış fiyatıyla ilgisi yok. Yeni uygulama döneminde...