30 / 04 / 2024

yeni çarpık ihale kanunu maddeleri

yeni çarpık ihale kanunu maddeleri

Akfen, Doğuş, Limak, Makyol, Nuhoğlu, Nurol ve Soyak’ın üyesi olduğu Türkiye Müteahhitler Birliği bildirge yayımlayarak işçi ölümlerini engellemek için ihale kanununun tekrar yazılması çağrısında bulundu.

Kocaeli'deki çarpık kentleşme sorunu meclis gündeminde!

Kocaeli'deki çarpık kentleşmenin etkileri ve önlemleri hakkında CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan öncülğünde Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi..

Yeni Poyracık Palas projesine Premium Proje ödülü!

Işıklar Yapı Sağlığı Merkezi’nin Yeni Poyracık Palas isimli projes Sign of City Awards'ta en iyi konut kategorisinde Premium Proje seçildi.

TOKİ Kayaşehir yeni konut projesi ihale tarihi!

TOKİ Kayaşehir 22. Bölge'de yepyeni konut projesi için kolları sıvadı. TOKİ Kayaşehir yeni konut projesi ihale tarihi ne zaman?

Uğur Tanyeli: Çarpık kentleşmeden hepimiz sorumluyuz!

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Tanyeli İstanbul'daki çarpık kentleşme hakkında açıklamalarda bulundu. Tanyeli çarpık kentleşmeden yerel yönetimlerden vatandaşa kadar herkesin sorumlu olduğunu söyledi. 

Emlak Konut'tan 13 milyarlık ihale rekoru!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO, bu yul gerçekleştirdiği ihaleler ile büyük ilgi çekti. Emlak Konuy bu yıl içerisinde rekor denilebilecek 13 milyarlık ihale gerçekleştirdi.

Ceyhun Çorbacı, yeni Taşköprü Otobüs Terminali inşaatını inceledi!

Taşköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, yapımı devam eden Yeni Taşköprü Otobüs Terminali’ni inşaatını inceledi..

İşte TAV'ın yeni ortaklık yapısı!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yeni ortaklık yapısını açıkladı. İşte TAV'ın yeni ortaklık yapısı...

Sakarya Hendek’e yeni muhtarlık binaları!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hendek Belediyesi, ihtiyaç duyulan mahallelere yeni muhtarlık binaları inşa ediyor.

Gölcük'e yeni hükümet konağı yapılacak!

Gölcük Belediye Meclisi toplandı. Toplantıda Merkez Mahallesi 15 ada 13 parseldeki Belediye hissesinin yeni Hükümet Konağı yapılması amacıyla Maliye Hazinesine devri belediye meclis üyelerince kabul edildi.

Hasdal'da yeni emniyet külliyesi inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hasdal'da yeni emniyet külliyemizi inşa edeceğiz. İstanbul Emniyet Teşkilatımız çok daha verimli, farklı hizmetlerin verileceği bir imkana kavuşacak'' dedi.

Kocaeli'ye üç yeni yaya köprüsü!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente üç yeni yaya köprüsü inşa etti.

Şaban Burak: Çarpık yapılaşma Adana’nın kaderi!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Saymanı Şaban Burak, bölgedeki çarpık kentleşme sorunundan bahsetti. Burak, çarpık kentleşmenin Adana’nın kaderi olduğunu açıkladı.

Çarpık yapılaşma sektörün en büyük sorunu!

Bursa'da inşaat ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Bakyapı hem hem yaşam alanları hemde sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkıyor. Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, çarpık yapıların bir an önce yenilenmesi gerektiğini söyledi.

yeni çarpık ihale kanunu maddeleri Haberi

yeni çarpık ihale kanunu maddeleri

Artan işçi ölümleri, rant hırsı ile dikkatleri üzerine çeken inşaat sektörünün çatı kuruluşlarından Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ‘İnşaat Sektörü Bildirgesi’ yayımladı. Akfen, Alarko, Ant Yapı, Enka, Doğuş, Limak, Makyol, Nuhoğlu, Nurol, Polat, Polimeks, Rönesans, Soyak, Şa-Ra, Taş Yapı, TAV, Tekfen, Varyap, YDA ve STFA’nın da üyesi olduğu birliğin yayımladığı bildirgede Kamu İhale Kanunu’nun adil ve şeffaf hale getirilmesi istenirken, “Temel sorun hâlâ aşırı düşük teklifler olmaya devam ediyor. Bu sebeple bitmeyen, pahalıya mal olan işler, kalitesiz yapılar, ödenmeyen SGK primleri, iş kazaları ve hatta can kayıpları oluyor. Sistem, müteahhidi kaliteden ödün vermeye zorlamamalı, haksız rekabete ve kamu zararına izin vermemeli.” ifadelerine yer verildi. Büyük altyapı projelerinde karşılaşılan farklı uygulamalar ve kamu kurumlarının yetki ve sorumluluklarının da belirlenmemiş olduğuna dikkat...