28 / 04 / 2024

yeni devremülk kanunu

yeni devremülk kanunu

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda devremülk hakkına dair hükümlere yer verilirken; 6502 sayılı yeni Tüketici Kanunu'nda devremülk tüketicilerinin sahip olduğu haklara yer veriliyor. İşte Yeni devremülk kanunu esasları...

Yeni düzenleme Afyonkarahisar'da devre mülk sektörünü rahatlattı!

Afyonkarahisar'da turizm sektörü temsilcileri, devremülk sisteminde ‘yapı ruhsatı’ almadan satış yapılmasına yasak getiren yeni kanuni düzenlemeden memnun. Şehirde, çok sayıda vatandaş işini düzgün yapmayan şirketler tarafından mağdur edilmişti....

Kızılbük GYO Balıkesir devremülk projesi için düğmeye bastı! Yeni şirket kuruluyor! 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir'de devretatil ya da devremülk projesi geliştirmek için start verdi. Proje için şirket kurulacak. İşte ayrıntılar....

Devremülk mağdurları yeniden dolandırıldı!

Türkiye'de çok sayıda mağduriyete sebep olan devremülk vurgununda yeni gelişmeler yaşandı. Mağdurlar anlaşma yaptıkları avukatların devremülkten tahsilat yaptıklarını ancak kendilerine eksik ödeme yaptıklarını dile getirdi. 

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesi geliyor! Yeni proje!

Sinpaş GYO, Marmaris İçmeler'de yeni bir projeye başlıyor. Doğayla iç içe yaşam fırsatı sunan Kızılbük Devremülk projesinde teslimlerin 2023'te gerçekleşmesi planlanıyor.

Fadıl Akgündüz günlük devremülk satmış!

Piramit satış konusunda yeni düzenleme yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı piramit satışın tanımını netleştirecek.  Bakan Tüfenkci, Fadıl Akgündüz'ün günlük devremülk sattığını söyledi...

Yalova Thermal Palace Devremülk iletişim!

3 etap şeklinde inşa edilen projede daire tipleri 1+0'dan 3+1'e kadar değişiyor. Yalova Thermal Palace Devremülk iletişim bilgileri kapsamında telefon numarası 0 216 386 91 61 olarak belirlendi.

Ankara Hitit Ayaş Termal'de 10 bin TL'ye devremülk!

Ankara'nın Güdül mevkiinde hayata geçen Hitit Ayaş Termal Tesisleri'nde 220 daire aktif olarak hizmet veriyor. Hitit Ayaş Termal'de devremülk fiyatları 10 bin TL'den başlayıp 60 bin TL'ye kadar yükseliyor.

Akçabük Tatil Köyü Bodrum devremülk fiyatları!

Akçabük Tatil Köyü Bodrum'un Akyarlar mevkiinde yükseliyor. Akçabük Tatil Köyü'nde 856 daireden meydana geliyor. Akçabük Tatil Köyü Bodrum devremülk fiyatları şöyle:

Bodrum Akçabük Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk!

Bodrum Akyarlar'da hayata geçen Akçabük Tatil Köyü'nde 856 daire yer alıyor. Akçabük Tatil Köyü'nde yer alan devremülk fiyatları 6 bin TL'den başlıyor.

Kuzuluk Kaplıca Evleri devremülk fiyatları!

Sakarya Akyazı'da hayata geçen Kuzuluk Kaplıca Evleri toplam bin 470 daireden meydana geliyor. 2 etaptan oluşan Kaplıca Evleri Türkiye'nin en büyük devremülk kompleksi olarak yükseliyor.

Akasya Vadisi Erzurum'da 9 bin TL'ye devremülk!

Bin yatak kapasiteli ve 5 bin 500 devremülkten oluşan Akasya Vadisi Erzurum'da satışlar devam ediyor. Erzurum Akasya Vadisi'nde devremülk fiyatları 9 bin TL'den başlıyor.

Akasya Vadisi Kızılcahamam'da 9 bin TL'ye devremülk!

30 bin metrekare alanda inşa edilen Akasya Vadisi Ankara'nın Kızılcahamam mevkinde yer alıyor. Projede yer alan devremülk dairelerin fiyatları 9 bin TL'den başlıyor.

İhlas Kuzuluk Kaplıca Evleri'nde günlük 110 TL'ye devremülk!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde hayata geçen İhlas Kuzuluk Kaplıca Evleri 200 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükseliyor. Kuzuluk Kaplıca Evleri'nde devremülk fiyatları günlük 110 TL ile 130 TL arasında değişiyor.

Mudurnu Moderno Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları!

Moderno Termal Tatil Köyü Bolu'nun Mudurnu ilçesinde inşa ediliyor. Devremülk teslimleri 2017 yılında yapılacak Moderno Termal'de normal, dublek ve king daireler bulunuyor.

yeni devremülk kanunu Haberi

yeni devremülk kanunu

Yeni devremülk kanunu!

Devremülk hakkı ile ilgili esaslar 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında açıklanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda devremülk hakkına dair hükümlere yer verilirken; yeni Tüketici Kanunu'nda devremülk tüketicilerinin sahip olduğu haklara yer veriliyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu

Devre Mülk Hakkı 

Madde 57 – Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapı veya bağımsız bölümün ortak maliklerinden her biri lehine bu yapı veya bağımsız bölümden yılın belli dönemlerinde istifade hakkı, müşterek mülkiyet payına bağlı bir irtifak hakkı olarak kurulabilir. Bu hakka devre mülk hakkı denir. 

Madde 58 – Aksi resmi senette kararlaştırılmadıkça devre mülk hakkının bağlı olduğu pay, devrelerin sayı ve süreleri esas alınarak eşit bir biçimde belirlenir. 

Devre mülk hakkı ancak mesken nitelikli, kat mülkiyetine veya kat irtifakına çevrilmiş yahut...