07 / 05 / 2024

Yeni Horasan Harcı

Yeni Horasan Harcı

Karslı müteahhit Numan Zincirkıran, binalarda ısı yalıtımını sağlamak için 'Yeni Horasan Harcı' adını verdiği ürünün patentini aldı.Numan Zincirkıran, Yeni Horasan harcı ile yapılan duvarların büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlanacağını söyledi.

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

2023’te ehliyet harcı ne kadar olacak? Ehliyet harç ücreti nereye yatırılır?

Ehliyet harcının yeni yılda yani 2023’te ne kadar olacağı araştırılıyor. İşte ehliyet harcına dair merak edilip sorulan sorulara dair detaylar!

Ev alacaklar elini çabuk tutsun! Yeni yılda tapu harcına rekor zam! İşte detaylar!

Tapu harcının yeni yılda ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte ev alıp satacak kişilerin merak ettiği sorular ve yanıtları!

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Yurt dışı çıkış harcına dev zam yolda! 300 TL olacak!

Gündeme gelmesi beklenen yeni ekonomik torba yasaya dair ayrıntılar belli olmaya başladı. Meclise sunulması beklenen yeni torba yasa teklifiyle, yurtdışı çıkış harcına yüzde yüz zam gelmesi bekleniyor.

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

Tapu döner sermaye harcı 2022 ne kadar?

Tapu döner sermaye harcı 2022 belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 2022 yılı tarifesinde yeni rakamlar açıklandı. Peki, tapuda işi olan bir vatandaş bu sene döner sermaye ücreti olarak ne kadar ödeyecek? İşte 2022 tapu döner sermaye harcı...

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Yeni yapılar inşaat ve imar harcından muaf!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yapılacak yapılara ilişkin ruhsat ve izinler, Belediye Gelirleri Kanunu'na göre alınan bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçlardan da muaf olacak. 

Tapu harcında yeni dönem!

Yapılan yeni düzenlemelerle, emlak vergisi değeri ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ya da yaptırılan değerleme sonucu belirlenmiş bir değer bulunması durumunda, bu değerin tapu ve kadastro harcının hesaplanmasında esas alınması öngörülüyor.

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Tapu harcı gerçek değer üzerinden alınacak. Bölge değerinin altında işlem yapanlara cezai işlem uygulanacak...

5 soruda tapu harcı indirimi 2019!

Gayrimenkul sektörü yeni yıla müjdelerle girmişti. Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bu yıl 31 Mart'a kadar devam edecekti. Ancak bugün yepyeni bir karar ile kdv ve tapu harcı indirimi uzatıldı. 

Yeni yapılar tapu harcına tabi!

775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 33. maddesi değişti. Yeni düzenlemeye göre dönüşüm projesi kapsamındaki projeler için harç ödemesi yapılmayacak. Ancak yeni yapıların satışında tapu harcı istisnası satış aşamasında uygulanamıyor.

Yeni Horasan Harcı Haberi

Yeni Horasan Harcı

Karslı müteahhit Numan Zincirkıran, binalarda ısı yalıtımını sağlamak için 'Yeni Horasan Harcı' adını verdiği ürünün patentini aldı. Geçen 22 Şubat'ta patent alan Numan Zincirkıran, konut yapımında depreme karşı dayanıklı olan Yeni Horasan harcı ile yapılan duvarların büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlanacağını söyledi. 5.5 yıllık çalışma sonucu harcı hazırladığını belirten Zincirkıran, "Ürettiğim harç ile artık evler ve işyerleri kışın sıcak yazın ise serin olacak. Malzeme içerisinde hiçbir kimyasal yok. Özel olarak hazırlanmış malzemelerden üretilen beton duvarlar ve kirişler aynı zamanda da ısı...