03 / 05 / 2024

Yeni imar yasası 2020

Yeni imar yasası 2020

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun ile kaçak yapıların önüne geçilmesi, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözülmesi amaçlanıyor.

Yeni imar yasası 2021!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte yeni imar yasası 2021...

İmar yasasında kapsamlı değişiklik yolda!

imar yasasında kapsamlı bir değişikliğe hazırlanan AK Parti hükümeyi 81 ile özel kalkınma planı, kentsel dönüşüme ilişkin 200 milyarlık dönüşüm ajandası hazırladı....

Büyükyalı için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ’nin gelir paylaşımı esasına göre ihale ettiği ancak geçen yıl planları mahkeme kararı ile iptal edilen, Kazlıçeşme sahilindeki konut projesi Büyükyalı için yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı..

Mudurnu'ya yeni imar planları!

İmpo İmar tarafından Türkiye'nin 15'inci yavaş kenti Mudurnu ilçesi için yeni imar planları da hazırlandı.

Bahçeşehir Göleti'nin yeni imar planlarına itiraz!

Gölet Gönüllüleri, Bahçeşehir Göleti'nin yeni imar planlarına itiraz etti.

Talas'ta yeni imar planları hazırlanıyor!

Talas Belediyesi, ilgili meslek odaları ve müteahhitlerin katılımıyla yeni imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını konuşmak adına toplantı düzenledi.

Sultangazi'deki yeni imar planı işlemleri mecliste!

Sultangazi'de yapılan parsel değişikliği ve yeni imar planı işlemleri TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak!

Türkiye’den konut alan bazı yabancılar fahiş fiyat ve yanlış lokasyon kurbanı oluyor. Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak. Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, bu sayede yabancıya satışların yüzde 30 artacağını belirtti.

Karşıyaka Stadı için yeni imar planı yapılacak!

İzmir'de inşa edilecek olan Karşıyaka Stadı için Anıtlar Kurulu kararı doğrultusunda yeni imar planı yapılacak.

Kentsel dönüşümde yeni ‘yapı yasası’na ihtiyaç var!

İnşaat sektörü temsilcileri, kentsel dönüşümde çıkan yasaların eksik kaldığını savunuyorlar. Temsilciler, kentsel dönüşümde yeni ‘yapı yasası’na ihtiyaç duyulduğunu belirtiyorlar.

Kocaeli Başiskele'de yeni imar yolları açılıyor!

Kocaeli Başiskele'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor. Başiskele'de bu kapsamda yeni imar yolları açılıyor. 

Yeni imar yönetmeliği RE360'ta konuşuldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Aremas Gayrimenkul’ün ana sponsorluğunda düzenlenen  RE360'ın ikinci gününde de önemli konular konuşuldu. Yeni imar yönetmeliği RE360'ta konuşuldu.

Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı!

İmar yönetmeliğinde yapılan değişikliğin 1 Ekim’de yürürlüğe girecek olması müteahhitleri hızlandırdı. Yeni imar yönetmeliği yapı ruhsatlarına rekor kırdırdı.

Yeni imar yasası 2020 Haberi

Yeni imar yasası 2020

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklife göre, 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözülmesi planıyor.

3194 sayılı İmar Kanunu'nda değişiklik

KAÇAK YAPILAŞMA ENGELLENECEK

Mülkiyet hakkının doğurduğu sonuçlar kapsamında vatandaşların mağduriyetlerin giderilmesi, idareler tarafından imar mevzuatının net olarak anlaşılmasını sağlamak, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve cezalar ile caydırıcılığı sağlamak ve uygulamada karşılaşılan sorunların çözülmesi için 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapıldı. 

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanunu'nda değişiklik

İMAR DAVALARI HIZLA ÇÖZÜLECEK

İmar planlarıyla imar planlarına uygun olarak yapılan arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla ivedi yargılama usulünün uygulanması; kıyıların çakıllık ve kumluk karakter gösterdiği alanlarda kıyıdan mevcut...