17 / 05 / 2024

yeni iş güvenliği yasa tasarısı detayları

yeni iş güvenliği yasa tasarısı detayları

TBMM’ye sunulan yeni iş güvenliği yasa tasarısına göre kaskını takmayan işçi tazminatsız işten atılabilecek. Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten çıkarılabilecek..

Apple, iPhone güvenliğini artırmak için üç yeni özelliği duyurdu!

Teknoloji devi Apple, iPhone ürünlerinde güvenliği artırmak için gelecek yıl üç yeni özellik sunacak! İşte detaylar..

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

TSE ile TGDF arasında güvenli üretime ilişkin iş birliği!

Türk Standardları Enstitüsü ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu arasında, yeni tip koronavirüs salgını sonrası güvenli üretim belgelendirme ve standardizasyon konularında iş birliğine gidildi.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

Taputakas sistemiyle güvenli alım-satım!

Ev alırken vatandaşların tapuda dolandırılmaması, zarar etmemesi için Taputakas sistemi geliştirildi. Yeni uygulama, güvenli alım-satım imkanı sunuyor.

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

Erset, iş güvenliğini artıracak yeni projeler üretiyor!

Elektro lazer dengeleme sistemi ile yüksek iş güvenliği sağladıklarını belirten Erset Platform Şirket Müdürü Alaeddin Devlet Eminer, yaptıkları tasarım odaklı çalışmalar sonucunda platformlarda ağırlık yapan kısımları ortadan kaldırdıklarını vurguladı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı İSG Avrasya 28-30 Nisan'da!

İFO Fuarcılık tarafından 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde ikincisi düzenlenecek olan “İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı İSG Avrasya”da, iş kazalarının önünü alacak yeni teknoloji, ekipman ve uygulamalar bir arada sergilenecek.

İnşaat sektöründen iş güvenliği uzman sayısı bir yılda yüzde 25 arttı!

Geçtiğimiz yıl İş Güvenliği Yasası ile işletmelere getirilen iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu, inşaat sektörü aracılığıyla yeni bir istihdam kapısı yarattı.

İş güvenliğinde yeni dönem başlıyor!

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasa Tasarısı, Alt Komisyon’da önergelerle değişti. Değişiklikle iş güvenliği uzmanı ya da hekimi bulundurmayanlara tanınan af süresi 6 ay uzadı.

İşgüvenliği malzemelerini kullanmayanlar tazminatsız işten atılacak!

Yeni hazırlanan ‘torba’ya eklenen bir maddeyle işgüvenliği malzemelerini kullanmayan ya da koruyamayan işçi, üç ihtardan sonra tazminat ödenmeksizin işten atılabilecek...

İş sağlığı güvenliğiyle ilgili yeni düzenlemeler yolda!

"İş sağlığı güvenliğiyle ilgili yeni düzenlemeler yolda" diyen Çelik, AB normlarında bir "İş Sağlığı Güvenliği Yasası"nı yürürlüğe koyduklarını hatırlattı. "Cezalara değinen Çelik, "Cezalar, 2-3 kat artırıldı'' dedi.

İşçilerin güvenliğinde yeni dönem başlıyor!

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, çalışma hayatı ve iş güvenliği konusunda çok önemli düzenlemeler içeriyor

yeni iş güvenliği yasa tasarısı detayları Haberi

yeni iş güvenliği yasa tasarısı detayları

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen ay ana hatları açıklanan iş güvenliği yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu.


Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten atılabilecek.


Tasarıyla getirilen düzenlemeler şöyle:


TAZMİNATSIZ ATILACAK: İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yer alan yükümlülükleri ‘yazılı olarak hatırlatıldığı’ halde yerine getirmeyen işçi, patronu tarafından tazminatsız olarak işten atılabilecek. Bu yükümlülükler arasında, kişisel koruyucu donanımları doğru kullanmak ve korumak da bulunuyor.


YASAK MADENCİYE: Ölümlü iş kazası meydana gelen işyerlerinde 2 yıl kamu ihalesi yasağı maden işyerleriyle sınırlandırıldı. İhale yasağı için işverenin kusurlu olduğunun yargı kararıyla tespit edilmesi gerekecek.


PRİM TEŞVİKİ: Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 10’dan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde 3 yıl süreyle ölümlü veya sürekli sakatlıkla sonuçlanan kaza olmazsa işsizlik sigortası işveren primi 3 yıl boyunca yüzde...