08 / 05 / 2024

Yeni kadastro paftaları nasıl geçerlilik kazanır

Yeni kadastro paftaları nasıl geçerlilik kazanır

Kadastro paftalarını yeniden düzenleme uygulamaları sonucu oluşturulan paftaların altına açıklama yapılıyor. Haritalar, kontrol mühendisince imzalanıyor. İşte yeni kadastro paftalarının geçerlilik kazanması ile ilgili diğer hükümler...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde 2 yeni atama!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin atama kararları bugünkü 31870 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o kararlar...

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Yenişehir'deki arsa sahiplerinin açıklanmadığı iddiası TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in kadastro sıralı dağıtım cetvellerinde arsa sahibi bilgisinin bulunmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yeni binasına Büyükşehir'den destek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler yaptı ve kente hizmet sunacak binanın çevre düzenlemesinin bir an önce Büyükşehir ekiplerince gerçekleştirilmesini söyledi...

Tapu harcında yeni dönem!

Yapılan yeni düzenlemelerle, emlak vergisi değeri ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ya da yaptırılan değerleme sonucu belirlenmiş bir değer bulunması durumunda, bu değerin tapu ve kadastro harcının hesaplanmasında esas alınması öngörülüyor.

Çevre ve Şehircilik ile Tapu ve Kadastro'dan 5 kişi ihraç edildi!

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 695 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre ve Şehircilik ile Tapu ve Kadastro'dan 5 kişi ihraç edildi..

Eskişehir Tapu ve Kadastro'nun yeni binası ihale aşamasında!

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün 170. yıldönümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Kütahya Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'ne yeni hizmet binası!

Kütahya’da, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü’ne yeni bir hizmet binasına yapılacağı bildirildi. AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Kütahya’mızdaki kamu kurumlarını yeni hizmet binalarıyla buluşturmaya devam ediyoruz." dedi

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar 2017!

2017 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı. İşte yeni yıl harçları..

Sivas'taki Tapu ve Kadastro'ya yeni hizmet binası!

(TKDK) Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü nün yeni bir hizmet binasına kavuşması için çalışmalara start verildi.

Bazı illerde Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlükleri kurulması hakkında karar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapılması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararname ile bazı illerde yeni bölge müdürlükleri kuruldu..

Düzce'nin yeni mahallesi için imar planı askıya çıktı!

Düzce Belediye sınırları içine alınan Soğukpınar Mahallesine ilişkin kadastro sınırlarına göre imar planı hazırlandı. Düzce’nin yeni mahallesi için imar planı askıya çıktı.

Yeni kadastro paftaları nasıl geçerlilik kazanır Haberi

Yeni kadastro paftaları nasıl geçerlilik kazanır

Yeni kadastro paftalarının geçerlilik kazanması!

Kadastro paftalarını düzenleme uygulamaları sonucu oluşturulan paftaların altına, "Bu pafta, 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22 nci maddesinin (a) bendi gereği ....... no`lu paftanın veya paftaların veya bu paftaların işaretli bölümünün yerine geçerli olmak üzere düzenlenmiştir." şeklinde belirtme yapılması gerekiyor.


Bu haritalar, kontrol mühendisince imzalanıp; kadastro müdürü tarafından tarih yazılarak onaylanıyor.


Kadastro Kanunu madde 22:

Evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastrosu veya tapulaması yapılmış olan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamaz. Bu gibi yerler ikinci bir defa kadastroya tabi tutulmuşsa, ikinci kadastro bütün sonuçlarıyla hükümsüz sayılır ve Türk Medenî Kanununun 934 üncü maddesine göre işlem yapılır. Süresinde dava açılmadığı takdirde, ikinci defa yapılan kadastro, tapu sicil müdürlüğünce resen iptal edilir. 


Tapulama veya kadastro çalışmalarında tespit dışı bırakılan tapuda kayıtlı taşınmaz mallar...