30 / 04 / 2024

Sivas'taki Tapu ve Kadastro'ya yeni hizmet binası!

Sivas'taki Tapu ve Kadastro'ya yeni hizmet binası!

(TKDK) Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü nün yeni bir hizmet binasına kavuşması için çalışmalara start verildi.





Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nıın (TKDK) daha iyi şartlarda hizmet verebilmeleri için yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duydukları gündeme gelmişken, şimdilerde de Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü nün yeni bir hizmet binasına kavuşması için çalışmalara start verildi. 


Bir toplantıda yıllardır mülkiyetlerle uğraşan kurumun kendisine ait bir hizmet binası olmadığını belirten Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürü Mehmet Postası, bu konuda Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesinden destek talebinde bulunmuştu. 


Sivas İl özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinden ama teminin yapılmam talimatı verilirken, Belediye Başkanı Sami Aydın ise tespit edilen arsa ile ilgili iş ve işlemlerin yapılmam konusunda yardımcı olacaklarını kaydetti. Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü ilimi? genelindeki İl özel İdaresi'ne ait arsalardan bir yer tespiti yapmasının ardından Belediye de imar düzenlemelerini yapacak. Sonrasında yapılacak proje ve inşaat çalışmalarının ardından Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü ilimizde yeni hizmet binasına kavuşmuş olacak. 


"HİZMET BİNASINA İHTİYACIMIZ VAR"


Mevcut hizmet binasının yetersiz kaldığını söyleyen Bölge Müdürü Mehmet Postacı, Tapu ve Kadastro kurumu olarak 169 yıldır ülke genelinde ve Sivas'ımızda çalışmalarımızı aksatmadan yürütmeye çalışıyoruz ama mülkiyetle uğraşan kı in ima Sivas ta bir hizmet binası şu ana kadar yapılamadı. Sivas'a güzel bir hizmet binası kazandırılmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürü Mehmet Postacı, kımımun yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Postacı, yeni hizmet binasının fealiyete geçirilmesi konusunda yetkililerden destek istedi. 


Mehmet Akif Ersoy Mahallesi nde bulunan Sivas İl özel İdaresi Ek Binasılmn 3. katında -faaliyetini sürdüren Tapı ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü, daha iyi hizmet anlayışı için yer talebinde bulundu. 

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü nün 239 personel ile hizmet sağladığını söyleyen Postacı, Tapu ve kadastro kımırmı olarak 169 yıldır îîlkr genelinde ve Sivas'ımızda çalınmalarımı yı aksatmadan yürütmeye çalını yoruz ama mülkiyetle uğraşan kuruma Sivas'ta bir hizmet binası şu ana kadar yapılamadı. Sivas'a güzel bir hizmet binası kayanHınlmaşım arzu ediyoruz. 


Bu noktada üst düzey yöneticilerin desteklerini bekliyoruz" diye konuşta Kurumlan tarafından yürütülen faaliyetler hakkında da açıklamalarda bulunan Postacı, "Kadastro hizmetlerimiz bin 493 birimde tamamlandı. 


Kadastrosu biten 218 birimde yenileme çalışmalan planlanmış olup şu an itibariyle 120'si ihale ile İli müdürlük imkânları ile olmak üzere 131 birimde yenilenle Müdürlük imkânları ile gerçekleştirilen 11 adet yenileme çalışmasının 4'ü Kangal İlçesi Havuz Beldesi nde, 6'sı Doğanşar İlçesi'nde, biri ise merkezde tamamlandı.  22 birimde, 375 parselde 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 2B maddesine göre çalışma yapıldı. Orman kadastrosu olarak 20 birim planlandı. Şu anda 9 birimde çalışmalarımız tamamlandı" şeklinde konuşta. 


İrade


Geri Dön