29 / 04 / 2024

yeni kanunda kat maliki

yeni kanunda kat maliki

Yeni kat maliki kanunu 2012 yılında yürürlüğe giren Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kat maliki ve kiracının hak ve sorumlulukları yeniden belirleniyor. Buna göre yeni düzenleme konuları aşağıdaki gibidir...

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Türkiye’nin perakende devi ‘TOM Bank’ ile bankacılık sektörüne girdi! TOM Bank hangi alanlarda hizmet verecek?

Türk bankacılık sektörü şu sıralar hareketli günler yaşıyor. BDDK’nın dijital bankacılık ile ilgili düzenlemesinin ardından sektöre yeni oyuncular katılmaya devam ediyor. Aydın Grup tarafından kurulan dijital perakende bankası TOM Bank, BDDK’dan faaliyet izni aldı

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Spotify yeni sistemini açıkladı: 2 kat daha pahalı olacak!

Spotify uygulamasının yeni bir üyelik modeline hazırlandığı iddia edildi. Spotify kullanıcısı, hesabını iptal etmek istediğinde yeni bir ‘Platinum’ abonelik modeli gönderildiğini açıkladı. Buna göre yeni sistem bireysel plandan 2 kat daha pahalı olacak.

Dap Yeni Levent'e 82 kat ön talep geldi! 

Dap Yeni Levent projesi megakent İstanbul’un merkezi konumunda, daha önce yapılmayanı yapma vizyonu ile yükseliyor. Projedeki bin konut için 82 kat ön talep geldi...

Emlak Katılım 3 yeni şube açtı!

Yeni şube açılışlarına hız kesmeden devam eden Emlak Katılım, İstanbul İstoç, İkitelli Metro ve Afyonkarahisar şubelerini hizmete açtı.

Katılımevim'den 2021'de 21 yeni şube!

Sektöre 2018 yılında adım atarak 6 bine yakın aileyi ev ve araba sahibi yapan Katılımevim, iki yılda 42 şubeye ulaştı. Bu yıl da büyümesini sürdürecek olan şirket, yıl içinde 21 yeni şube daha açacak.

Emlak Katılım 3 yeni şube daha açtı!

Katılım Finans sektörünün en genç üyesi olarak faaliyetlerini sürdüren Emlak Katılım 3 yeni şube daha açtı...

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2022'de yeni yapılacak modern sanayi sitesine taşınmasına ilişkin konuştu. Demir, mevcut alanın Millet Bahçesi ve Doğu Park içine katılacağını belirtti.

Emlak Katılım’dan Mersin ve Maltepe'ye iki yeni şube!

Şube yatırımlarına devam eden Emlak Katılım, iki yeni şubesini daha hizmete açtı. Mersin’de ilk şubesinin açılışını gerçekleştiren Emlak Katılım, Maltepe şubesini de hizmete açarak İstanbul’da 19 şubeye, Türkiye genelinde ise 38 şubeye ulaştı. 

Emlak Katılım, 5 milyar liralık yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı!

Şimdiye kadar 2 milyar 100 milyon lira tutarında 12 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştiren Emlak Katılım, 5 milyar liralık yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı...

Gölcük Yeni Devlet Hastanesi binasının 3 katı tamamlandı!

Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla sürüyor.  Odaların bulunduğu binanın zemin üstü 3 katı tamamlandı...

Ziraat Katılım Bankası yeni destek adımlarını açıkladı!

Ziraat Katılım Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik yaşama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle attığı yeni destek adımlarını açıkladı.

yeni kanunda kat maliki Haberi

yeni kanunda kat maliki


Yeni kat maliki kanunu!


2012 yılında yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu ile çok uzun yıllar yürürlükte olan kira kanunu yürürlükten kaldırılmış oldu. Kira ve tahliye konuları ise Borçlar Kanunu’ kapsamında yeniden düzenlendi. Buna göre yeni kat maliki kanununda yer alan düzenlemeler şöyle:


1) Mal sahibinin kiraya verdiği taşınmazı temiz ve kiraya uygun bir şekilde teslim etme zorunluluğu bulunuyor. Yani işyeri olarak kiraya verilecek ise işyeri ev olarak kullanılacaksa ev kullanımına uygun kiracısına teslim edilecektir. 


2) Mal sahibi eğer kiracısına, kiraya verdiği taşınmaz ile ilgili yanıltıcı bilgi vermiş veya malı ayıplı teslim etmiş ise kiracının sözleşmeyi feshedip tahliye hakkı olduğu gibi yeni kanunda bu ayıp nedeniyle kiracının kira bedelinin indirilmesini talep hakkı da getiriliyor. Yani mal sahibi yüksek kiraya verdiği bir taşınmazda daha...