02 / 05 / 2024

yeni kira kontratı

yeni kira kontratı

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya konu olmaları halinde, kiracı ile gayrimenkul sahibi arasında imzalanması gereken; yeni kira sözleşmesi örneği bu haberde. İşte güncel kira sözleşmesi...

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya ilişkin olarak kira kontratı imzalanıyor. Peki, söz konusu kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? 

Kira kontratı anlaşmasının uzatılması durumunda kira bedeline zam yapılıyor. Peki Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Kira kontrat bitiş dönemi için altın tavsiyeler!

Ofis konusunda sektörü bilgilendirmeyi hedefleyen www.ofisraporu.com şirketlerin kabusu olan kira kontratı bitiş süreci ile ilgili önemli ipuçları verdi.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

Yapı Kredi GYO Extansa Bomonti Apartman'da yeni kira bedeli!

Yapı Kredi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Extansa Bomonti Apartman'da 42 no'lu dairenin yeni kira bedelini 3 bin 730 TL olarak belirledi. Kararı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Levent Loft Bahçe'nin yeni kira bedelini belirlendi!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamda Levent Loft Bahçe'nin yeni kira bedelini belirlendi.

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?'' sorusunu cevapladı. İşte Heper'in o yazısı...

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

yeni kira kontratı Haberi

yeni kira kontratı

Yeni kira sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanması gereken kira sözleşmelerinin hangi maddeleri kapsaması gerekiyor? Yeni kira sözleşmesi dahilinde yer alması gereken hususlar şu şekilde sıralanıyor;


-Kiralanan gayrimenkule dair bilgiler

-Kiralama işlemine dair bilgiler

-Kiraya verene dair bilgiler

-Kiracıya dair bilgiler


Yukarıda belirtilen hususları detaylandırmak gerekirse yeni kira sözleşmesi kapsamında; gayrimenkulün açık adresine, özelliklerine ne için kullanılacağına; kira bedeline; kira artış oranına; kira süresine ve kirayalan ile kiraya verenin kimlik ve iletişim bilgilerine yer verilmesi gerekiyor.


Yeni kira sözleşmesi..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih





Işıl Seren...