01 / 05 / 2024

Yeni konut alanları gürültü

Yeni konut alanları gürültü

Yeni konut alanlarının planlanması aşamasında aşağıda verilen gürültüye maruz kalma kategorileri nelerdir? İşte Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğindeki gürültüye maruz kalma kategorileri ile ilgili esaslar...

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Kuleli Evleri La Marin Projesi'yle Beylikdüzü'ne villa konforunda 48 yeni konut geliyor!

Kuleli Evleri La Marin Projesi'yle İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü'ne villa konforunda 48 yeni konut geliyor. Peki Kuleli Evleri La Marin Projesi'nde hangi konut tipleri yer alıyor? Kuleli Evleri La Marin Projesi'nde hangi sosyal alanlar bulunuyor? Projedeki konutların alanları kaç metrekare?

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

İsrail’den Kudüs’te Yahudiler için 20 bin yeni konut!

İsrail makamları, işgal altındaki Doğu Kudüs dahil olmak üzere uluslararası hukuka göre statüsü tartışmalı olan Kudüs’ün farklı yerlerinde Yahudiler için toplamda 20 bin yeni konut, otel, sanayi ve ticaret alanları kuracak.

TOKİ'den İzmir'de yeni konut projesi!

İzmir Ödemiş’te modern mimari çizgide tasarlanan yeni konut projesi, az katlı konut planlarıyla mahalle fikrini yansıtırken, farklı sosyal ihtiyaçları karşılayan donatı alanlarıyla nitelikli bir sosyal çevre sunuyor …

TOKİ'den Ankara Nallıhan'a 173 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara'da yeni yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor. TOKİ, Ankara Nallıhan'a 173 adet yeni konut yapacak.

Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyacı var!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanlarından Ercan Keskiner, Gaziantep'in yeni konut alanlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Keskiner, ikamet için en çok 3+1 ve 4+1 dairelerin tercih edildiğini ifade etti.

Yeni konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 0,75 arttı!

Garanti'nin desteğiyle Reidin ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ağustos raporu yayımlandı. Türkiye genelinde yeni konut fiyatları, ağustosta aylık yüzde 0,75 arttı.

Ağustos'ta yeni konut fiyat endeksi yüzde 0.75 arttı!

Reidin ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ağustos ayı raporu yayınlandı. Buna göre, yeni konut fiyatlarında Ağustos'ta bir önceki aya göre %0,75, geçen yılın aynı dönemine göre ise %7,24 artış meydana geldi.

Yeni konut fiyatları Ağustos'ta arttı!

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Ağustos raporu yayımlandı. Türkiye genelinde yeni konut fiyatları, ağustosta aylık yüzde 0,75 arttı.

Yeni Konut Fiyat Endeksi Ağustos ayında yüzde 0,75 arttı!

GYODER ve Reidin tarafından Mortgage Uzmanı Garanti'nin desteğiyle hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi Ağustos 2015 Raporu açıklandı. REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Ağustos ayında bir önceki aya göre %0.75 oranında arttı.

Şehitkamil yeni sanayi alanlarının yolları açılıyor!

Şehitkamil yeni sanayi alanlarının yolları açılıyor, yol çalışmalarını inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yol açma çalışmalarının en kısa sürede tamamlanıp yeni iş alanlarına imkan sağlayacaklarını söyledi.

Mersin'de yerel yönetimler yeni konut alanları açılmalı!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, "Mersin'deki mevcut yapılar artık ihtiyacı karşılamıyor. Onun için yeni konut alanlarının açılarak mevcut ihtiyacın karşılanması şart" dedi.

Yeni konut alanları gürültü Haberi

Yeni konut alanları gürültü

Gürültüye maruz kalma kategorileri!

Yeni konut alanlarının planlanması aşamasında aşağıda verilen gürültüye maruz kalma kategorileri dikkate alınır:


             a) Kategori A (Lgündüz cinsinden <55 dBA) Alanı: Bu kategorinin en üst seviyesindeki gürültü rahatsızlık verici derecede değildir. Planlama kararı verilirken gürültü belirleyici bir faktör olarak değerlendirmeye alınmaz.


             b) Kategori B (Lgündüz cinsinden 55- 64 dBA) Alanı: Planlama kararlarında gürültü seviyesi  göz önüne alınır. Gürültüye karşı gerekli tedbirler alınarak planlama kararları verilir.


             c) Kategori C (Lgündüz cinsinden 65-74 dBA) Alanı: Planlama kararı genellikle verilmez. Ancak kamu yararı gerektiren hallerde, daha sessiz bir yer bulunamaması nedeniyle izin verilmek zorunda kalınması halinde arka plan gürültü seviyesi göz önünde bulundurularak gürültüye...