28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.



Bursalı inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldi.

Oda ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Buski Orhangazi Müdürü Levent Rona,  Armagaz A.Ş. Bölge Müdürü Andaç Karalıkay, Uedaş Orhangazi Müdürü Metin Erkan, ilgili birim amirleri, Orhangazi TSO Meclis Başkanı ile Yönetim Kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri katılım sağladı.

YENİ İMAR ALANLARI

Tuna Gazetesi'nde yer alan detaylara göre toplantıda konuşma yapan Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hatırlı; “Oda olarak meslek komitelerimizin ve üyelerimizin talepleriyle sektörel toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz." dedi.

Toplantının gündem maddeleri konuşmasını sürdüren Erol Hatırlı; Yeni imar alanları hakkında üyelerimizin talepleri var, ilçemizin de gelişimi açısından son derece önemli olan bu konuda kısa zamanda sonuç alınmasını bekliyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

KENTSEL DÖNÜŞÜME DİKKAT

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, yeni imar alanları ile ilgili planlamaların devam ettiği, konut ve ticari alanları ile ilgili detaylı çalışmaların önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydetti.

Sözlerinin devamında kentsel dönüşüm konusuna dikkati çeken Aydın,  “Son dönemde yaşadığımız deprem sebebiyle kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İlçemizde 1999 yılındaki depremi öncesinde mevcut yapılar bulunmaktadır. Bu alanlarda çalışmaların ada bazlı yapılması gerektiğine değindi ve biz de Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Katılımcılar ise kentsel dönüşüm konusunda, parsel sahiplerinin ada bazlı sistemde uzlaşmakta sıkıntılar ile karşılaştıklarını belirttiler ve Belediye’den bu konuda uzlaştırıcı rol alınmasını istediklerini ifade ettiler.

ARMAGAZ, BUSKİ, UEDAŞ; YATIRIMLAR TAM GAZ DEVAM

Armagaz Bölge Müdürü Andaç Karalıkay; 25 bin abone ve 8 bin kutu ile ilçede faaliyetlerini devam ettiklerini kaydetti.

Yatırım planlamaları kapsamında dış mahallelere (köylere) hizmet verilmeye başlandığını ve gelecek günlerde bu çalışmaların artarak sürdürüleceğini ifade eden Karalıkay, 2024'te Muradiye mahallesinin Cansızlar bölgesi, Çakırlı, Keramet, Üreğil’in mevcut hatlarından, Ortaköy ‘ün ise Sugören Bağlantısının planlara dâhil edildiğini, ayrıca 2025 senesinde Karsak ‘tan başlayıp, Narlıca’ya kadar olan bölgenin yatırım planlarına alınacağını ifade etti.

2024 yılı itibariyle şehir merkezinde doğalgaz bağlantı işlemlerinin saha çalışmalarına başlanacağı, bu sebeple işlemlerin gerçekleştirilmesini isteyenlerin başvuru yapmalarını istediklerini ifade etti. 

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Orhangazi Müdürü Metin Erkan, sektör temsilcilerine önümüzdeki yıl enerji taleplerinin büyük oranda karşılanması için gerçekleştirilen planlamalar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

Bu sene yüksek gerilim hatlarının yatırımları tamamlandı. 2024 yılı içinde ise ilçe merkezi ile ilgili yatırımların yapılacağını kaydeden Erkan, enerji taleplerinin hızlı bir şekilde karşılanacağını ifade etti. Bu senede yaşanan aksaklıklarının 2024 yılında yaşanmayacağını söyleyen Erkan, planlamaların şimdiden yapıldığını ifade etti.

BUSKİ Orhangazi Müdürü Levent Rona, gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi. Öte yandan mevcut içme suyu hatlarında hayata geçirilecek olan çalışmalara değinen Rona, Orhangazi’de ciddi yatırımlar yapıldı, yapılmaya da devam edecek diye ifade etti.

Öncelikle atık su yatırımlarının 2 katına çıkarıldığını, Yeni Gürle ve Keramet ‘te alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını ve yine dış mahallelerde içme suyu depo sorunlarının çözüme kavuşacağını ifade etti. Merkez de altyapı isale hatlarının ve şebekelerin revizyon çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Konut fiyat endeksi yavaşlarken, altın fiyatları yükseliyor! Piyasalara ne oluyor?

Villa Blu'da vade farksız 12 taksit! Teslimler Ocak'ta!


Geri Dön