04 / 05 / 2024

Yeni konut projesine başlanırken dikkat edilmesi gerekenler

Yeni konut projesine başlanırken dikkat edilmesi gerekenler

"2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörü Raporu'na göre" Türkiye'de üç ayrı kaynaktan doğan toplam konut ihtiyacı 2023 yılına kadar 7,5 milyon adet. Bu ihtiyacın 4 milyonu nüfus artışlı ve kentleşme kaynaklı, 2 milyonu ise kentsel dönüşümden geliyor.

Emlak Konut GYO THY Arnavutköy kuraları çekildi mi? Emlak Konut GYO Yenişehir projesine başvuranlar dikkat!

Emlak Konut GYO Yenişehir projesine başvuru yapanlar söz konusu projenin kura çekilişi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Emlak Konut GYO THY Arnavutköy kuraları çekildi mi? 

Yeni konut projeleri belli oldu! Tahincioğlu 2023 yılı inşaat projelerini duyurdu!

Tahincioğlu Gayrimenkul 2023 yılında yeni konut projesine başlayacağı lokasyonları açıkladı Şirket, 2023 yılında yapılması planlanan projelere dair kamuoyunu bilgilendirdi. Buna göre şirket tarafından farklı lokasyonlarda yeni konut projeleri yapılacak. İşte detaylar…

250 bin yeni konut projesine tepki: 1,6 milyon boş konut var

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 250 bin yeni sosyal konut projesine tepki gösterdi. Türkkan, halihazırda 1.6 milyon konutun boş durduğunu söyledi.

Göktekin Yapı, yeni 'marka konut' projelerine haziranda başlayacak!

Adana'da faaliyet gösteren Göktekin Yapı, marka konut iddiasıyla yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Göktekin Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Göktekin,"Yeni konut projesine hazian ayında başlıyoruz” dedi...

Sinpaş 2 yeni konut projesine hazırlanıyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni projelere tam gaz devam ediyor. Şirket Ankara ve Muğla'da 2 yeni konut projesi geliştirecek...

2004 İnşaat'tan Menemen'e 310 konut geliyor! Yeni proje!

2004 İnşaat, İzmir'in Menemen İlçesi'ne bağlı Kazımpaşa Mahallesi'nde yeni konut projesine başlıyor. Proje 310 daire ve 5 işyerinden meydana geliyor..

Katal İnşaat Menemen projesi ile 262 konut geliyor! Yeni proje!

Katal İnşaat, İzmir'de yeni konut projesine başlıyor. 262 konuttan meydana gelecek projesi için kolları sıvayan Katal İnşaat, daireleri 2021'de teslim edecek..

Türk müteahhitler Yeni Moskova projesine talip!

Rusya’nın ulaşım ve konut sistemini yeni baştan inşa edeceği “Yeni Moskova” projesine Türk müteahhitleri talip. 130 milyar dolarlık proje için Moskova'dan davet geldi.

İsrail'den 10 bin yeni konut projesine onay!

İsrail Kudüs Belediyesi ile İskan Bakanlığı Atarot Yahudi yerleşim birimine 10 bin yeni konut projesini onayladı. Projenin daha önce ABD'nin İsrail'e yaptığı baskılar nedeniyle onaylanmadığı aktarıldı.

Tahincioğlu'ndan New York’a yeni konut projesi!

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yeni projeleri ve yatırımlarını anlattı. Tahincioğlu, New York’ta yeni bir konut projesine başlayabileceklerini söyledi.

Akol’dan Kıbrıs’ta yeni konut projesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin inşaat şirketlerinden olan Akol Development Kıbrıs'ta yeni konut projesine başladı.

Emekliler Derneği'nin yeni konut projesi TOKİ'den onay bekliyor!

1472 Konutu hayata geçiren Emekliler Derneği'nin yeni konut projesine Vali Azmi Çelik onay verdi. Başkan Hüseyin Ekmen, yeni projenin TOKİ tarafından onaylanmasını beklediklerini söyledi...

TOKİ'den emeklilere 200 bin yeni konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ’nin 2023 hedefi olan 1 milyon konuta ilave 200 bin yeni konut ile başta emeklilerimiz olmak üzere, dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi yapılacağını açıkladı.

Yeni konut projesine başlanırken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

Yeni konut projesine başlanırken dikkat edilmesi gerekenler

"2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörü Raporu'na göre" Türkiye'de üç ayrı kaynaktan doğan toplam konut ihtiyacı 2023 yılına kadar 7,5 milyon adet. Bu ihtiyacın 4 milyonu nüfus artışlı ve kentleşme kaynaklı, 2 milyonu ise kentsel dönüşümden geliyor.


Oluşan bu talep yatırım yapmak isteyen firmaların iştahını kabartıyor ancak yanlış seçimler ve yatırımlar firmalara para, zaman ve emek kaybettiriyor. Peki bir projeye başlamadan önce doğru projeyi üretmek için neler yapılması gerekir?


Türkiye'nin lider emlak konut proje pazarlama şirketi Universal21'in Yönetici Ortağı Monica Anca Skorochod anlatıyor:


Konsepti olmayan projeler tercih edilmiyor.


Her şeyden önce iyi bir proje konsepti geliştirmelisiniz. Konseptinizde hedef kitleyi iyi ve doğru belirlemeniz gerekir. Her kitleyi mutlu edemezsiniz. Örneğin orta düzeyde geliri olan bir aileyi hedefliyorsanız, aileler artık "başını sokacak" bir yer aramıyor. Bir "yaşam...