07 / 07 / 2024

Yeni yıla yeni ev

Yeni yıla yeni ev

Gayrimenkul sektöründe yılsonu fırsatları başladı. konut üreticileri uygulamaya koydukları kampanyalarla müşterilere indirim ve ödeme kolaylığının yanı sıra çeşitli hediyeler de sunuyor

Ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı 15,9 yıla çıktı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Türkiye'de ortalama konut fiyatı/asgari ücret çarpanı Nisan 2024 itibariyle 15,9 yıla yükseldiğini belirterek, "Ortalama ev = 15,9 yıllık asgari ücret." dedi.

Borsada geçen yıla göre daha çok temettü dağıtacak şirketler açıklandı

Borsa yatırımcısının tercihi olan temettü hisseleri bu sene yüzleri güldürecek. Şirketlerin bu yıl dağıtacakları temettüler bir önceki yıla göre artış gösterdi. İşte Borsa’da geçen yıla göre daha çok temettü verecek şirketler

2023'ün son günü gram altın 2 bin 54 lira! Altın yeni yıla rekorla giriyor! 31 Aralık 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, 2023'ün son günü  yükselmeye devam ediyor. Gram altın bugün 2 bin 54 lira olurken yeni yıla rekorla giriş yapıyor. Peki çeyrek, yarım, tam, Ata, Atabeşli altın bugün ne kadar oldu? İşte 31 Aralık 2023 Pazar altın fiyatları.

Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Türkiye 2024 yılına yeni alınan uygulama ve bir dizi tarife değişikliği ile giriyor. Ehliyet, pasaport, egzoz muayenesi... Hepsi zamlandı! Yeni yıla işte bunlarla giriyoruz!

Dünya Şehir Maltepe'de yeni yıla özel yüzde 30 indirim fırsatı! Son 2 gün!

Anadolu yakasının en büyük projelerinden biri olan Dünya Şehir Maltepe projesinde yeni yıla özel yüzde 30 indirim fırsatı devam ediyor.

Lüks İstanbul 10 yıla varan taksit fırsatıyla satışta! Yeni proje! 

Lüks İstanbul projesinde 10 yıla varan taksit fırsatıyla konut satışları başladı. Peki Lüks İstanbul projesinde yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili detaylar...

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

Depremlerde yıkılan apartmanın 2 müteahhidi için 90'ar yıla kadar hapis istendi! 

Adana'daki Özgür Apartmanı'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması ile ilgili soruşturma çerçevesinde, tutuksuz müteahhit kardeşler Mahmut ve Murat Alpşar hakkında 90'ar yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat: Fahiş kira isteyenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis geliyor! 

Kira Kanunu düzenlemesi, Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un önündeki en acil kanun taslaklarından biri olarak dikkat çekiyor. Düzenleme ile konutunu fahiş fiyata kiraya veren konut sahipleri 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanacak. İşte ayrıntılar...

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Darphane verilerine göre geçen yıla kıyaslandığında Türkiye’nin altın üretiminin yüzde 408 oranında artış gösterdi. Sadece çeyrek altın üretiminde artış geçen yıla göre yüzde 273 yükseldi.

EYT'yi kaçıranlar üzülmesin! 15 yıla kadar erken emekli olabilirsiniz!

EYT’yi kaçıranları sevindirecek bir haber! 2000 yıl sonrası için 15 yıla kadar erken emeklilik şansı duyuruldu! Yalnızca 1800-3600 gün indirimle erken emeklilik fırsatı için merak edilen detaylar haberimizde...

Yeni yıla yeni ev Haberi

Yeni yıla yeni ev

Gayrimenkul sektöründe yıl sonunda piyasayı canlandırarak girmeye hazırlanan firmalar, uygulamaya koydukları kampanyalarla müşterilere indirim ve ödeme kolaylığının yanı sıra, farklı hediyelerle projelerine çekmeye çalışıyor. İndirim, sıfır faiz kampanyası, taksit erteleme gibi birçok kampanya, yılın son döneminde peş peşe devreye giriyor.

Taksit erteleme

Bu yıl beklediklerinden yüksek talebe ulaşan gayrimenkul kuruluşları, sonbaharda da kampanyaları yeniledi. Eylülden itibaren neredeyse her gün yeni projenin tanıtılıp satışa çıktığı, devam eden projelerde ise kampanyaların hız kazandığı sektörde satışlar da artıyor.

Konut almanın zamanı 

Gayrimenkul firmalarının yaptığı bu kampanyalarla satış ofislerini ziyaret eden ya da kampanya hakkında bilgi almak isteyen müşterilerin sayısında önemli artış yaşandığına dikkat çekiliyor. Hızla gelişen yeni konut bölgelerinde, yaklaşık 130 bin liradan başlayan fiyatlarla taksit ödeyerek alınabilen dairelerde bulunuyor. 

Satışlar geçen seneye göre daha iyi gidiyor

Sektör...